Hoe maak je een screenshot op een Surface Pro

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op een Surface Pro
Hoe maak je een screenshot op een Surface Pro
Anonim

Dit artikel behandelt de verschillende processen voor het maken van een screenshot op Surface Pro twee-in-één-apparaten. Het legt uit hoe je een screenshot maakt op Surface Pro, zowel met als zonder een toetsenbord of typecover bevestigd, naast verschillende alternatieve methoden en sneltoetsen voor het vastleggen van inhoud op het scherm.

Bottom Line

Als je je Surface Pro als tablet gebruikt zonder Type Cover of Bluetooth-toetsenbord, zijn er drie primaire methoden om schermafbeeldingen te maken die je kunt gebruiken. De eerste omvat het gebruik van de fysieke knoppen aan de bovenkant van de Surface Pro, de tweede gebruikt de Snip & Sketch-app, terwijl de derde volledig wordt geactiveerd door het Surface Pen-accessoire.

Gebruik de aan/uit- en volumeknoppen

De snelste manier om een screenshot te maken op Surface Pro-modellen, of elk ander type Surface twee-in-één-apparaat, is door de sneltoetsen voor screenshots van de fysieke knop te gebruiken.

Op oudere Surface-modellen met een ingebouwde Windows-knop onder of naast het scherm, houd je de Windows-knop en de Volume Down ingedruktknop tegelijk.

Image
Image

Als de schermafbeelding correct is gemaakt, zou het scherm snel moeten flikkeren.

Surface Pro-screenshots die op deze manier zijn gemaakt, worden opgeslagen in de This PC > Pictures > Screenshotsmap.

Voor moderne Surface-modellen zonder de ingebouwde Windows-knop, houd je de Power en Volume Up-knoppen ingedrukt om een screenshot te maken.

Image
Image

Net als bij oudere versies flikkert het scherm ook bij het maken van een screenshot.

Snip & Sketch in tabletmodus

Als je alleen een screenshot wilt maken van specifieke delen van het scherm op je Surface Pro, is de Snip & Sketch-tool een handige optie wanneer je het apparaat zonder toetsenbord in tabletmodus gebruikt, Snip & Sketch is in wezen een gratis Microsoft-app die vooraf is geïnstalleerd als onderdeel van het Windows 10-besturingssysteem op alle nieuwe Surface-apparaten.

Snip & Sketch werd vroeger het Knipprogramma genoemd in oudere versies van het Windows-besturingssysteem.

U kunt Snip & Sketch openen via de Alle apps sectie van het Start-menu door Screen snip te selecteren in het Windows 10 Action Center of door te tikken op het Windows Ink Workspace > Sniper op volledig scherm in de taakbalk onderaan het scherm.

Image
Image

Afhankelijk van uw Windows 10-instellingen, moet u mogelijk vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen om de taakbalk te laten verschijnen.

De eerste twee opties openen Snip & Sketch als een lege app met opties om handmatig screenshots van delen van het scherm te maken of apps te openen. De derde optie, het tikken op het Windows Ink Workspace > Fullscreen Snip pictogram in de taakbalk, is handiger omdat er automatisch een screenshot van uw volledige scherm wordt gemaakt, die u vervolgens kunt bijsnijden, tekenen en schrijven, bewerken en opslaan waar u maar wilt.

Image
Image

Screenshot met de Surface-pen

Als je een Surface-pen hebt aangesloten op je Surface Pro, kun je deze gebruiken om snel een screenshot te maken zonder toetsenbord door te dubbeltikken op de bovenste knop.

Image
Image

Hiermee wordt automatisch een screenshot gemaakt en geopend in de Snip & Sketch-app om te bewerken en op te slaan.

Een screenshot maken op Surface Pro met een toetsenbord

Alle bovenstaande methoden voor het maken van een screenshot op een Surface Pro werken ook als je een Bluetooth-toetsenbord of Type Cover hebt aangesloten, maar je hebt ook enkele extra opties tot je beschikking.

Hier zijn enkele andere manieren om een screenshot te maken wanneer je een Surface Pro gebruikt als je een toetsenbord gebruikt.

Snip & Sketch in bureaubladmodus

Als je een Type Cover of een ander compatibel toetsenbord hebt aangesloten op je Surface Pro, kun je ook de Snip & Sketch-app openen om een screenshot te maken in Windows 10 via dezelfde methoden als hierboven vermeld, met een muiscursor in plaats van met uw vinger op het scherm tikken.

Toegang tot Snip & Sketch via de Windows Ink Workspace > Fullscreen Snip pictogram in de taakbalk is ook de beste optie voor degenen die een toetsenbord met een touchpad of muis in bureaubladmodus.

Vergeet niet dat je nog steeds de aanraakbediening kunt gebruiken op een Surface Pro met een aangesloten toetsenbord. U kunt bijvoorbeeld Snip & Sketch openen met uw muis en vervolgens uw vingers op het scherm gebruiken om de schermafbeelding bij te snijden en erop te tekenen.

Je kunt Snip & Sketch ook openen met de Windows + Shift + S sneltoets.

PrtScn (Print Screen)-knop

Als je een app voor beeldbewerking gebruikt, zoals Photoshop, is een goede manier om een screenshot te maken op een Surface Pro met een aangesloten toetsenbord, door op de PrtScn-toets te drukken. Deze sleutel maakt een screenshot van je hele werkruimte en kopieert deze naar het klembord van je Pro. U kunt de schermafbeelding vervolgens in uw beeldbewerkingsprogramma plakken door de in-app Paste optie te selecteren of door op Ctrl + V te drukken

Om de schermafbeelding te beperken tot alleen het geopende venster of de app, drukt u samen op PrtScn + Alt.

Voeg de Windows toets toe aan een van deze PrtScn combinaties om een screenshot te maken en deze op te slaan als een bestand naar Deze pc > Afbeeldingen > Screenshots.

Xbox Game Bar

De Xbox Game Bar is een gratis tool die is ontworpen voor pc-gamers die beelden moeten opnemen of screenshots van hun gameplay willen maken, maar je kunt hem ook gebruiken om screenshots te maken op Surface Pros.

Je hoeft geen Xbox-account aan te maken of een Xbox-console te bezitten om de Xbox Game Bar te gebruiken.

Om de Xbox Game Bar-tool te openen, drukt u tegelijkertijd op Windows + G. Eenmaal geopend, klikt u op het camerapictogram om een screenshot te maken en vervolgens op de melding om uw afbeelding te bekijken, te bewerken of te delen met een contactpersoon.

Gebruik een screenshotprogramma van derden

Naast alle bovenstaande methoden zijn er ook verschillende Windows 10 screenshot-apps die speciaal zijn ontworpen voor het maken van screenshots op Surface Pro-apparaten. Hoewel de meeste ingebouwde Windows 10-oplossingen voor het maken van schermafbeeldingen prima werken, is soms een app of extensie van derden vereist voor meer geavanceerde schermafbeeldingstaken.

Aanbevolen: