Hoe maak je een screenshot op een OnePlus-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op een OnePlus-telefoon
Hoe maak je een screenshot op een OnePlus-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Maak een screenshot door zowel de aan/uit-knop als de volume-omlaagknop ingedrukt te houden.
  • Indien geactiveerd in de instellingen van de telefoon, kan een bewegingsbediening screenshots maken door met drie vingers naar beneden te vegen op het scherm.
  • Uitgebreide schermafbeeldingen zijn beschikbaar als u een schermafbeelding maakt van een app of website met een schuifbalk.

Dit artikel legt uit hoe je een screenshot maakt op een OnePlus-smartphone.

Hoe maak je een screenshot op een OnePlus-apparaat

Hoewel OnePlus-smartphones draaien op een aangepaste versie van Android genaamd OxygenOS, worden de meeste kernfuncties overgedragen. De op hardware gebaseerde methode voor het maken van een screenshot op Android is hetzelfde op een OnePlus-apparaat. Het proces duurt een paar seconden en vereist twee gelijktijdige druk op de knop.

  1. Navigeer op je apparaat naar de app, afbeelding of website waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Houd de knoppen Power en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt om een screenshot te maken. Het display knippert en een voorbeeld van de schermafbeelding verschijnt in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Tik op het screenshotvoorbeeld om een groter voorbeeld van de afbeelding te zien. Van daaruit kunt u de schermafbeelding bewerken, verwijderen of delen.

Gesture Controls inschakelen en gebruiken om een screenshot te maken

Samen met de standaardmanier om een screenshot te maken op een Android-apparaat, kunnen OnePlus-gebruikers specifieke bewegingsbedieningen inschakelen om hetzelfde te doen. Met een simpele neerwaartse beweging van drie vingers kun je in een oogwenk een screenshot maken.

  1. Om het snelle gebaar van het screenshot in te schakelen, opent u de Settings app.
  2. Scroll in de app Instellingen naar beneden en selecteer Knoppen en gebaren > Snelle gebaren.
  3. Zorg ervoor dat u vanaf hier Drievingerige screenshot. inschakelt

    Image
    Image

Als die optie is ingeschakeld, hoef je alleen maar ergens op het scherm naar beneden te vegen met je wijsvinger, middelvinger en ringvinger naar beneden om een screenshot te maken.

Een uitgebreide screenshot maken op een OnePlus-apparaat

Soms wil je misschien een screenshot maken van een artikel of afbeelding die zich voorbij je scherm uitstrekt. Op apparaten met Oxygen OS 11 en hoger kunt u een uitgebreide schermafbeelding maken als de afbeelding waarvan u de afbeelding maakt een schuifbalk aan de rechterkant van het scherm heeft. De volgende stappen zijn vergelijkbaar met het maken van een scrollende schermafbeelding op een Android 12-apparaat.

  1. Zoek een afbeelding, app of website die verder reikt dan het scherm van uw OnePlus-apparaat.
  2. Maak een screenshot door de Power en Volume Down knoppen ingedrukt te houden of door de Drie-vinger screenshot te gebruikensnel gebaar.
  3. In de rechterbenedenhoek van het scherm zal het screenshotvoorbeeld een knop voor uitgebreide schermopname bevatten. Tik op Uitgebreide schermafbeelding om die optie te activeren.
  4. Op het volgende scherm begint de afbeelding vanzelf naar beneden te scrollen. Tik ergens op het scherm om te stoppen met scrollen en maak het uitgebreide screenshot.

    Image
    Image

Als de optie "Uitgebreide schermafbeelding" niet verschijnt tijdens stap 2, dan is de betreffende app, afbeelding of website niet compatibel met de functionaliteit.

Waar zijn mijn screenshots in OnePlus?

Telkens wanneer u een screenshot maakt, wordt de afbeelding opgeslagen in een speciale map in het besturingssysteem. U kunt uw schermafbeeldingen snel vinden door deze stappen te volgen.

  1. Open de Files app. Tik daar op de hamburgermenuknop, weergegeven als drie horizontale lijnen, in de linkerbovenhoek van het scherm om een selectie van bestandstypen te bekijken die op het apparaat zijn gevonden.
  2. Selecteer met het menu open Images. Tik op de Screenshots map om alle screenshots die je tot nu toe hebt gemaakt op het volgende scherm te zien.

    Image
    Image
  3. Je kunt de screenshots die op je OnePlus-apparaat zijn opgeslagen, bewerken, verwijderen en delen door op een afbeelding te tikken.

FAQ

    Wie maakt OnePlus-telefoons?

    OnePlus-telefoons worden gemaakt door elektronicafabrikant Oppo, een dochteronderneming van BKK-elektronica. Het bedrijf maakt sinds 2013 smartphones.

    Waar worden OnePlus-telefoons gemaakt?

    Het bedrijf dat OnePlus-telefoons maakt, is gevestigd in Shenzhen, China. OnePlus-telefoons worden vervaardigd in China en India.

    Hoe koppel ik mijn OnePlus-oordopjes?

    Om je OnePlus-oordopjes in de koppelingsmodus te zetten, plaats je ze in de oplaaddoos en houd je de setup-knop ingedrukt. Ga naar Instellingen > Bluetooth & Device Connection > Bluetooth >om een hoofdtelefoon met uw OnePlus-telefoon te koppelen Nieuw apparaat koppelen en selecteer je OnePlus-oordopjes.

    Hoe zet ik mijn OnePlus-telefoon uit?

    Houd Power+ Volume omhoog ingedrukt en tik vervolgens op Power Off ofHerstart Om het uit te schakelen met alleen de aan/uit-knop, gaat u naar Instellingen > Knoppen en gebaren > Houd de aan/uit-knop ingedrukt > Power Menu Om het uit te schakelen zonder de Power-knop, ga naar Settings > System > Uitschakelen

Aanbevolen: