Hoe maak je een screenshot op een MacBook Air

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op een MacBook Air
Hoe maak je een screenshot op een MacBook Air
Anonim

Wat te weten

  • Druk op command + shift + 3 om een schermvullende schermafbeelding te maken op uw MacBook Air laptop.
  • Druk op command + shift + 4 + spatiebalkom een screenshot te maken van een enkele app of venster.
  • Open de Screenshot-app met command + shift + 5 om een schermopname te maken op MacBook Air.

Deze gids leidt je door de verschillende manieren om een screenshot te maken op een MacBook Air-laptop. Het behandelt alle sneltoetsen voor het maken van schermafbeeldingen en bevat ook informatie over het starten van een MacBook Air-schermopname en het wijzigen van de schermkapinstellingen.

Hoe maak ik een screenshot van alles op mijn MacBook Air?

De snelste en gemakkelijkste manier om een screenshot te maken van je hele scherm op een MacBook is door de command + shift +te gebruiken 3 sneltoets. Druk alle drie deze toetsen tegelijkertijd in om een screenshot te maken van alle items die zichtbaar zijn op het scherm van uw MacBook.

De schermafbeelding wordt als een PNG-bestand op uw bureaublad opgeslagen en een snel voorbeeld ervan verschijnt in de rechterbenedenhoek van uw scherm waarop u kunt klikken om het te bekijken, te bewerken, te delen of te verwijderen. Het kleine voorbeeld in de rechterbenedenhoek zal uiteindelijk verdwijnen, dus als u meerdere schermafbeeldingen achter elkaar maakt, is het een goed idee om even te wachten totdat de voorbeelddia verdwijnt.

Om een screenshot op je klembord op te slaan, voeg je de control toets toe aan elke MacBook Air screenshot-toetsenbordcombinatie.

Image
Image

Een screenshot maken van een deel van het scherm van uw MacBook Air

Als u een screenshot wilt maken van slechts een specifiek deel van uw bureaublad of een app op uw MacBook Air, drukt u op command + shift + 4. De aanwijzer zal dan in een dradenkruis verschijnen waarop u kunt klikken en slepen, zodat u het deel van het scherm kunt selecteren dat u wilt vastleggen.

Image
Image

Een schermafbeelding van het geselecteerde gebied verschijnt als een tijdelijk voorbeeld in de rechterbenedenhoek van het scherm en wordt op uw bureaublad opgeslagen als een PNG-bestand.

Image
Image

Een schermafbeelding maken van een app-venster op een MacBook Air

Als je alleen een screenshot wilt maken van een open venster of app in plaats van het hele scherm, druk je op command + shift + 4 + spatiebalk tegelijkertijd en klik vervolgens op het venster waarvan u een screenshot wilt maken. De cursor verandert in een klein camerapictogram.

Het app-venster wordt blauw als je er met je muiscursor overheen beweegt om aan te geven welke app wordt geselecteerd.

Image
Image

Net als bij de andere screenshot-methoden van MacBook Air, wordt een screenshot van een afzonderlijke app of venster ook op uw bureaublad opgeslagen en wordt er een tijdelijk klikbaar voorbeeld weergegeven nadat het is gemaakt.

Image
Image

Hoe maak je een schermopname en meer op MacBook Air

MacBook Air-laptops met macOS Mojave of hoger worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde app genaamd Screenshot. Deze app biedt een verscheidenheid aan screencap-opties, waaronder meer geavanceerde functies zoals getimede screenshots en zelfs video-opnames.

  1. Druk op command + shift + 5 om de Screenshot-app op MacBook Air te openen.
  2. De eerste optie helemaal links van het Screenshot-menu, Capture Entire Screen, maakt een screencap van alles wat momenteel op de monitor van uw MacBook Air wordt weergegeven.

    Image
    Image
  3. De tweede optie van links, Capture Selected Window, maakt een screenshot van een enkele geopende app of venster dat je selecteert.

    Image
    Image
  4. De derde optie, Capture Selected Portion, kan vooraf worden geselecteerd wanneer u de Screenshot-app opent. Het creëert een selectietool die je kunt gebruiken om een screenshot te maken van een specifiek deel van je scherm.

    Image
    Image
  5. Gehele scherm opnemen is de vierde optie. Als u dit menu-item kiest, wordt er een video-opname gemaakt van uw bureaublad en welke apps u ook gebruikt. Dit kan handig zijn als je ooit een video moet maken om iemand te laten zien hoe hij iets op zijn eigen MacBook Air moet doen.

    Image
    Image
  6. Record Selected Portion, het laatste item in het hoofdmenu, kan worden gebruikt om een video op te nemen van een specifiek gedeelte van uw scherm.

    Image
    Image
  7. Het Options-menu van de Screenshot-app bevat verschillende manieren om de screenshot-instellingen van uw MacBook Air aan te passen.

    Je kunt bijvoorbeeld wijzigen hoe je MacBook Air-schermafbeeldingen worden opgeslagen door een andere bestandslocatie of app te kiezen onder Opslaan in. Selecteer Andere locatie om een locatie of app te zoeken die niet in de standaardlijst staat.

    De Timer instellingen kunnen worden gebruikt om een vertraging te creëren tussen het moment waarop je een screenshot start en het moment waarop het is gemaakt. Dit kan handig zijn als u snel iets uit de weg moet ruimen voordat de schermopname of screenshot wordt gemaakt.

    Met de laatste drie instellingen onder Options kun je je screenshots nog meer aanpassen.

    • Show Floating Thumbnail: Dit kan het kleine voorbeeld in- of uitschakelen dat verschijnt nadat de schermafbeelding is gemaakt.
    • Onthoud laatste selectie: Met deze optie kan het selectiegereedschap op dezelfde plaats en grootte worden geopend als toen u het voor het laatst gebruikte om een screenshot te maken.
    • Toon muisaanwijzer: hiermee wordt de muiscursor verborgen of weergegeven in de schermafbeeldingen en opnames die u op uw MacBook Air maakt.
    Image
    Image

Hoe maak je een screenshot van de Touch Bar

Als u een screenshot wilt maken van de Touch Bar van de MacBook Air, die zich net boven het toetsenbord bevindt, drukt u op command + shift + 6.

Waarom kan ik geen screenshot maken op mijn MacBook Air?

Als je problemen hebt met het maken van schermafbeeldingen op je MacBook Air, probeer je misschien een schermafbeelding te maken van een app met een of andere vorm van auteursrechtelijke bescherming. Veel streaming media-apps en websites zoals Netflix en Disney Plus leggen deze beperkingen vaak op aan hun diensten om piraterij te voorkomen en om de rechten van hun partners te beschermen.

Als je een screenshot wilt maken van streaming media op een MacBook Air, moet je mogelijk een screenshot-app van derden installeren die is ontworpen om deze beperkingen te omzeilen. Een andere optie is om een schermopname- of opnameprogramma zoals OBS Studio of een browserextensie zoals FireShot te gebruiken.

Als je vermoedt dat iets anders het probleem is, zijn er verschillende oplossingen voor bugs in Mac-screenshots die je misschien wilt proberen.

Bottom Line

Als je het moeilijk vindt om een gebied te markeren tijdens het screenshot-proces, kun je proberen een screenshot van het hele scherm te maken en de afbeelding daarna te bewerken om het gewenste gebied te markeren.

Waar is het vastleggen van afbeeldingen op mijn MacBook Air?

Image Capture is een gratis app die vooraf is geïnstalleerd op alle MacBook Air-computers. Ondanks zijn naam wordt Image Capture niet gebruikt om afbeeldingen van je scherm vast te leggen als schermafbeeldingen, maar om foto's van camera's en andere apparaten te importeren.

De gemakkelijkste manier om de app Image Capture op een MacBook te vinden, is via Launch Pad > Other. Het kan ook worden gevonden in Go > Finder > Applications.

FAQ

    Kan ik wijzigen waar Mac-schermafbeeldingen worden opgeslagen?

    Ja, je kunt de locatie en bestandsindeling voor schermafbeeldingen op Mac wijzigen met behulp van Terminal-commando's. Schermafbeeldingen worden standaard opgeslagen als PNG-bestanden op uw bureaublad.

    Hoe converteer ik een PNG-bestand naar een ander formaat?

    Om-p.webp

    File > Export en kiest u vervolgens een indeling. U kunt ook een online conversietool gebruiken, zoals Convertio.

Aanbevolen: