Hoe maak je een screenshot op een pc

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op een pc
Hoe maak je een screenshot op een pc
Anonim

Wat te weten

  • Op Windows 10 en 8, Windows-toets+ PrtScn om het volledige scherm vast te leggen. Druk in Windows 7 en eerder op PrtScn.
  • Om alleen het actieve venster vast te leggen, drukt u op Alt+ PrtScn.
  • Gebruik de Windows Snipping Tool of Snip & Sketch om specifieke delen van het scherm vast te leggen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u schermafbeeldingen maakt op een Windows-pc. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Hoe maak je een screenshot

De basismanier om een screenshot te maken in Windows is op dezelfde manier, ongeacht welke versie van Windows je gebruikt, en het is heel eenvoudig: druk op de PrtScn toets op de toetsenbord.

  • PrtScn: Door eenmaal op de knop te drukken, wordt een screenshot van het volledige scherm opgeslagen. Als u meerdere monitoren hebt aangesloten, kunt u met één druk op de printscreen-knop een screenshot van alle schermen in één afbeelding opslaan.
  • Alt+ PrtScn: Druk tegelijkertijd op deze knoppen om een schermafbeelding te maken van een enkel venster waarop u gefocust bent. Selecteer het venster eenmaal om er zeker van te zijn dat het scherp is en druk vervolgens op deze toetsen.
  • Win+ PrtScn: Met de Windows-toets met de printscreen-knop (in Windows 8 en nieuwer) wordt een screenshot gemaakt van het hele scherm en sla het vervolgens op in de standaardmap Afbeeldingen in een submap met de naam Screenshots (bijv. C:\Users\[gebruiker]\Pictures\Screenshots).

Een screenshot plakken of opslaan

De eenvoudigste manier om een schermafbeelding op te slaan, is door deze eerst in de Microsoft Paint-toepassing te plakken. Dit is eenvoudig te doen in Paint omdat u het niet hoeft te downloaden - het wordt standaard meegeleverd met Windows.

Je hebt andere opties, zoals plakken in Microsoft Word, Photoshop of een ander programma dat afbeeldingen ondersteunt, maar voor de eenvoud gebruiken we Paint. De snelste manier om Paint in alle versies van Windows te openen, is via het dialoogvenster Uitvoeren.

  1. Druk op Win+ R.
  2. Typ mspaint in het veld Run en selecteer Enter.

    Image
    Image
  3. Met Microsoft Paint geopend en de schermafbeelding nog steeds opgeslagen op het klembord, gebruikt u Ctrl+ V om deze in Paint te plakken, of selecteer Plakken.

    Image
    Image
  4. Druk op Ctrl+ S, of selecteer File > Save as om de schermafbeelding op te slaan.

    Image
    Image

Op dit punt merk je misschien dat de afbeelding die je hebt opgeslagen er een beetje vreemd uitziet. Als de afbeelding niet het hele canvas in Paint in beslag neemt, blijft er witruimte omheen. Om dit op te lossen, sleept u de rechterbenedenhoek van het canvas naar de linkerbovenhoek van het scherm totdat u de hoeken van uw schermafbeelding bereikt.

Een screenshot maken op pc met het Windows Knipprogramma

Een andere manier om schermafbeeldingen te maken is door het Windows Knipprogramma te gebruiken.

  • Typ in Windows 10 knipprogramma in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Knipprogramma in de lijst met resultaten.
  • Veeg in Windows 8 vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen, selecteer Zoeken, typ knipprogramma in het zoekvak, en selecteer Snipping Tool in de lijst met resultaten.
  • Selecteer in Windows 7 de knop Start, typ knipprogramma in het zoekvak en selecteer de Knipprogramma uit de lijst met resultaten.
Image
Image

Download een Print Screen-programma

Hoewel Windows prima werkt voor basisfuncties voor het maken van screenshots, kun je zowel gratis als betaalde applicaties van derden installeren voor meer geavanceerde functies, zoals het verfijnen van het screenshot per pixel, het annoteren voordat je het opslaat en eenvoudig opslaan op een vooraf gedefinieerde locatie.

Een voorbeeld van een gratis tool voor het afdrukken van schermen die geavanceerder is dan die van Windows, is PrtScr. Een andere, WinSnap, is goed, maar de gratis editie mist enkele van de meer geavanceerde functies van de premium-versie.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een Mac?

    Om een schermafbeelding op een Mac te maken, drukt u op Command+ Shift+ 3 om maak een screenshot van het hele scherm. Druk op Command+ Shift+ 4 om te tekenen en selecteer een gebied om een screenshot te maken. Druk op Command+ Shift+ 5 voor extra opties, waaronder schermopname.

    Hoe maak ik een screenshot op Android?

    Als je een screenshot wilt maken op Android, gebruik je een spraakopdracht om de Google Assistent te vertellen een screenshot te maken door te zeggen: "Ok Google, maak een screenshot." Een andere optie: Houd Power + Volume omlaag ingedrukt. Zoek je screenshot in de map Fotogalerij of Screenshot.

    Hoe maak ik een screenshot op de iPhone?

    Om een iPhone-screenshot te maken op iPhones zonder Home-knop, drukt u tegelijkertijd op de Side en Volume Up-knoppen. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de app Foto's. Op oudere modellen drukt u tegelijkertijd op de Home-knop en de Sleep/Wake-knop.

Aanbevolen: