Hoe een GPS-locatie op uw telefoon te vervalsen

Inhoudsopgave:

Hoe een GPS-locatie op uw telefoon te vervalsen
Hoe een GPS-locatie op uw telefoon te vervalsen
Anonim

Als je de locatie op je iPhone of Android-apparaat wijzigt, moet je je telefoon misleiden om apps te laten weten dat je je ergens bevindt waar je niet bent. In de meeste gevallen, wanneer u uw GPS-locatie vervalst, wordt elke locatiegebaseerde app op uw telefoon voor de gek gehouden.

Dit lijkt misschien raar om te doen, aangezien de meesten van ons GPS gebruiken voor taken waarvoor onze echte locatie nodig is, zoals bij het vinden van routebeschrijvingen en weersupdates. Er zijn echter legitieme redenen om de locatie van uw telefoon te wijzigen in een neplocatie.

Helaas is dit niet erg eenvoudig. Er is geen "nep-gps-locatie"-instelling ingebouwd in iOS of Android, en de meeste apps laten je ook niet je locatie spoofen via een eenvoudige optie.

Als je je telefoon instelt om nep-gps te gebruiken, heeft dit alleen invloed op je locatie. Het verandert uw telefoonnummer niet, verbergt uw IP-adres niet, of andere dingen die u vanaf uw apparaat doet.

Android Locatiespoofing

Zoek naar "nep-gps" op Google Play en je zult talloze opties vinden, sommige gratis en andere niet, en voor sommige moet je telefoon worden geroot.

Eén app waarvoor je telefoon niet hoeft te worden geroot - zolang je Android 6.0 of nieuwer gebruikt - heet Fake GPS Free, en het is heel gemakkelijk om het te gebruiken om de locatie van je Android-telefoon te vervalsen.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

  1. Installeer nep-gps gratis.
  2. Open de app en accepteer de eerste prompt om de app toegang te geven tot de locatie van je apparaat.

    In recente versies van Android, selecteer Tijdens het gebruik van de app (oudere versies noemen dit misschien iets anders) bij de eerste prompt, en dan ACCEPTals je de reclameboodschap ziet.

  3. Tik op OK om door de tutorial-walkthrough te gaan en kies vervolgens Enable in het bericht onderaan over neplocaties.

    Image
    Image
  4. Kies Developer Settings om dat scherm te openen en ga dan naar Select mock location app helemaal aan het einde van de pagina, en selecteer FakeGPS Free.

    Image
    Image

    Als je dit scherm niet ziet, schakel je de ontwikkelaarsmodus in en ga je terug naar deze stap. In sommige Android-versies moet u een vinkje plaatsen in het vakje naast de optie Neplocaties toestaan op het scherm Ontwikkelaarsopties.

  5. Gebruik de terugknop om terug te keren naar de app en zoek naar de locatie die je wilt vervalsen op je telefoon (je kunt ook de kaart slepen om de aanwijzer ergens te plaatsen). Als je een route aan het maken bent, houd je de kaart ingedrukt om plaatsmarkeringen te plaatsen.
  6. Gebruik de afspeelknop in de benedenhoek van de kaart om de nep-GPS-instelling in te schakelen.

    Image
    Image

    U kunt de app sluiten en Google Maps of een andere locatie-app openen om te zien of uw GPS-locatie is vervalst. Om je echte locatie terug te krijgen, druk je op de stopknop.

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een andere Android-locatiespoofer, hebben we bevestigd dat de volgende gratis apps voor het wijzigen van je locatie ongeveer hetzelfde werken als Fake GPS Free: Fake GPS, Fly GPS en Fake GPS Location.

Een andere methode is om Xposed Framework te gebruiken. U kunt een app installeren, zoals Fake My GPS, om bepaalde apps de schijnlocatie te laten gebruiken en andere uw echte locatie. U kunt vergelijkbare modules vinden door te zoeken in de Xposed Module Repository op uw computer of de Xposed Installer-app op uw telefoon.

iPhone-locatiespoofing

Je iPhone-locatie vervalsen is niet zo eenvoudig als op een Android-apparaat - je kunt er niet zomaar een app voor downloaden. Softwaremakers hebben echter desktopprogramma's gebouwd die dit gemakkelijk maken.

Fake iPhone- of iPad-locatie met 3uTools

3uTools is de beste manier om je iPhone- of iPad-locatie te vervalsen, omdat de software gratis is en we hebben bevestigd dat deze werkt met iOS en iPadOS 15.

  1. Download en installeer 3uTools. We hebben het getest op Windows 11, maar het werkt ook in andere versies van Windows.
  2. Met uw iPhone of iPad aangesloten, selecteert u Toolbox bovenaan het programma en vervolgens VirtualLocation in dat scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer ergens op de kaart of gebruik de zoekbalk om te kiezen waar u uw locatie wilt vervalsen.
  4. Selecteer Virtuele locatie wijzigen en selecteer vervolgens OK wanneer u de bevestigingsprompt ziet.

    Image
    Image

    Start uw apparaat opnieuw op om de neplocatie ongedaan te maken en echte GPS-gegevens opnieuw op te halen.

Fake iPhone- of iPad-locatie met iTools

Een andere manier om de locatie van je iPhone te vervalsen zonder jailbreak is met iTools van ThinkSky. In tegenstelling tot 3uTools draait het ook op macOS en kan het beweging simuleren, maar het is slechts voor een beperkte tijd gratis en werkt naar verluidt alleen via iOS 12.

  1. Download en installeer iTools. Mogelijk moet u op een gegeven moment Free Trial selecteren voordat het volledig wordt geopend.
  2. Sluit uw apparaat aan op uw computer en ga naar Toolbox > Virtuele locatie.

    Image
    Image
  3. Als u dit scherm ziet, selecteert u de afbeelding in de sectie Developer Mode om akkoord te gaan met het downloaden van het iOS Developer Disk Image-bestand.

    Image
    Image
  4. Zoek naar een locatie vanaf de bovenkant van het scherm en selecteer vervolgens Go om deze op de kaart te vinden.
  5. Selecteer Hierheen verplaatsen om je locatie onmiddellijk te vervalsen.

    Image
    Image

    U kunt nu het venster Virtuele locatie in iTools verlaten, evenals het programma zelf. Als je wordt gevraagd of je de simulatie wilt stoppen, kun je Nee kiezen om ervoor te zorgen dat je nep-gps-locatie blijft bestaan, zelfs als je je telefoon loskoppelt.

    Om je echte locatie terug te krijgen, ga je terug naar de kaart en selecteer je Stop Simulation. U kunt uw apparaat ook opnieuw opstarten om de echte locatie onmiddellijk weer te gebruiken.

    Image
    Image

    Onthoud echter dat je de locatie van je telefoon alleen kunt vervalsen met iTools binnen de proefperiode van 24 uur; u zult een geheel andere computer moeten gebruiken als u de proefperiode opnieuw wilt uitvoeren. De neplocatie blijft behouden zolang u uw apparaat niet opnieuw opstart.

    De iTools-website bevat meer informatie over het gebruik van de kaart. Het kan ook een route simuleren.

    Waarom zou je je locatie vervalsen?

    Er zijn veel situaties waarin je een nep-gps-locatie kunt instellen, zowel voor de lol als om andere redenen.

    Misschien wil je je locatie wijzigen zodat zoiets als een dating-app denkt dat je honderd mijl verderop bent, perfect als je van plan bent ergens heen te gaan en het datingspel voor wilt zijn.

    Het vervalsen van je locatie kan ook een rol spelen bij het gebruik van een locatiegebaseerd spel zoals Pokémon GO. In plaats van dat je echt kilometers ver moet reizen om een ander Pokémon-type op te pikken, kun je je telefoon laten weten dat je er al bent, en het gaat ervan uit dat je neplocatie juist is.

    Image
    Image

    Andere redenen om een nep-gps-locatie in te stellen, kunnen zijn als je naar Dubai wilt "reizen" en wilt inchecken bij een restaurant waar je nog nooit bent geweest, of een beroemde bezienswaardigheid wilt bezoeken om je Facebook-vrienden te misleiden door te denken dat je op een extravagante vakantie bent.

    Je kunt je nep-gps-locatie ook gebruiken om je familie of vrienden voor de gek te houden in je app voor het delen van locaties, om je echte locatie te verbergen voor apps die erom vragen, en zelfs om je echte locatie in te stellen als gps-satellieten dat niet zijn doet geweldig werk om het voor je te vinden.

    GPS-spoofingproblemen

    Voordat u begint, moet u weten dat hoewel het erg leuk kan zijn om uw locatie te vervalsen, het niet altijd nuttig is. Bovendien, omdat GPS-spoofing geen ingebouwde optie is, is het niet slechts een klik verwijderd om het aan de gang te krijgen, en locatievervalsers werken niet altijd voor elke app die uw locatie leest.

    Als je een nep-gps-locatie-app op je telefoon installeert om deze bijvoorbeeld voor een videogame te gebruiken, zul je merken dat andere apps waarmee je je echte locatie wilt gebruiken, ook de nep-locatie gebruiken. Het spel kan bijvoorbeeld heel goed je vervalste adres in je voordeel gebruiken, maar als je je navigatie-app opent om ergens een routebeschrijving te krijgen, moet je ofwel de locatie-spoofer uitschakelen of je startlocatie handmatig aanpassen.

    Hetzelfde geldt voor andere zaken, zoals inchecken bij restaurants, op de hoogte blijven van uw gezinsgebaseerde GPS-locator, het omringende weer controleren, enz. Als u uw locatie in het hele systeem voor de gek houdt voor alles op uw telefoon, heeft dit uiteraard invloed op de locatie in al uw locatiegebaseerde apps.

    Sommige websites beweren ten onrechte dat het gebruik van een VPN je GPS-locatie zal veranderen. Dit geldt niet voor de meeste VPN-apps, omdat hun primaire doel is om uw openbare IP-adres te verbergen. Relatief weinig VPN's bevatten ook een GPS-override-functie.

    FAQ

      Hoe deel je je locatie op de iPhone?

      Open de Zoek mijn-app en selecteer Mensen > Deel mijn locatie > Begin met het delen van locatie Voer de naam of het nummer in van de contactpersoon met wie je je locatie wilt delen en selecteer Verzenden Kies hoe lang je je locatie wilt delen (een uur, tot het einde van de dag, deel voor onbepaalde tijd) en selecteer OK

      Hoe zet je je locatie uit op de iPhone?

      Als je je zorgen maakt over privacy op je iPhone, kun je hem vertellen om te stoppen met het volgen van je locatie. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en zet de schakelaar op Uit.

      Hoe vind je de locatie van een iPhone?

      Open de Zoek mijn iPhone-app en selecteer Alle apparaten en selecteer vervolgens het apparaat dat u wilt zoeken. Als de telefoon kan worden gevonden, wordt deze op de kaart weergegeven. Als het niet kan worden gevonden, ziet u "Offline" onder de naam en wordt de laatst bekende locatie maximaal 24 uur weergegeven.

      Hoe kun je de locatiegeschiedenis op een iPhone zien?

      Je iPhone houdt belangrijke plaatsen bij die je hebt bezocht en je kunt deze bekijken. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatieservices > Systeemservices> Belangrijke locaties.

      Hoe verander je de weerlocatie op een iPhone?

      Tik en houd uw vinger op de Weer-widget en selecteer vervolgens Weer bewerken. Selecteer de locatie en kies vervolgens een nieuwe uit de lijst die verschijnt of gebruik de zoekbalk. De nieuwe locatie is nu de standaard.

      Hoe deel je een locatie van iPhone naar Android?

      Je kunt de Berichten-app gebruiken om je locatie te delen met een contactpersoon. Selecteer het contact om een berichtenreeks te openen, selecteer vervolgens het info-pictogram en kies Mijn locatie delenU kunt uw locatie ook delen met Google Maps; Open de app, log in op uw account en selecteer Menu > Locatie delen > Aan de slag

Aanbevolen: