Hoe een groter scherm uw productiviteit kan verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe een groter scherm uw productiviteit kan verhogen
Hoe een groter scherm uw productiviteit kan verhogen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung's nieuwe 55-inch gebogen 5K-monitor is een beest en kost $ 3.500.
  • De Odyssey Ark is bedoeld voor gamers, maar iedereen kan profiteren van het enorme scherm.
  • Creatieven, ontwikkelaars en andere professionals kunnen goed gebruik maken van de extra desktopruimte die een groot scherm biedt.
Image
Image

Grote monitoren zijn normaal gesproken gereserveerd voor gamers, maar professionals hebben ook veel schermruimte nodig en zijn bereid om groot te gaan om het te krijgen.

Samsung's nieuwe $ 3.500 Odyssey Ark, een 55-inch gebogen monster, is zo gericht op gaming dat het bedrijf het zelfs in de naam van het scherm vermeldt. Met een snelle verversingssnelheid, ondersteuning voor HDR en een 4K-resolutie is het de perfecte metgezel voor een PlayStation 5 of Xbox Series X. Maar gamers zijn niet de enige mensen die baat kunnen hebben bij extra schermruimte - als je werkt met een veel vensters open of je moet zoveel mogelijk bedieningselementen tegelijk op het scherm hebben, je hebt een groot scherm nodig.

"Ik denk dat ik productiever zal zijn als ik niet constant aan het vegen ben om van scherm te wisselen", vertelde app-ontwikkelaar Cristian Baluta aan Lifewire via Twitter. Baluta bouwt Mac-apps, een taak die vereist dat ze te allen tijde meerdere tools en vensters open hebben en schakelen tussen verschillende monitoren of het openen en sluiten van apps is niet iets waar ze mee te maken willen hebben.

Productiviteit Pros

De zakenwereld zit vol met mensen die echte voordelen kunnen zien bij het gebruik van grotere schermen. App-ontwikkelaars zijn een goed voorbeeld van een groep professionals die aan kleine schermen kunnen werken, maar productiever zijn als ze meer ademruimte krijgen.

"Ik kan elke app die ik gebruik tegelijkertijd op het scherm houden, op statische locaties", vertelde ontwikkelaar Cesare Forelli aan Lifewire via Twitter. "Overlappende vensters vermijden en van tevoren weten waar alles is, helpt me enorm."

Image
Image

Creative Crew

Ontwikkelaars zijn niet de enigen die graag zoveel mogelijk ruimte hebben om mee te spelen. Creatievelingen hebben grote doeken nodig om mee te werken, maar om verschillende redenen.

Als je in apps zoals Adobe Photoshop, Adobe Premiere of Apple Final Cut Pro werkt, weet je dat ze veel bedieningselementen hebben. Die bedieningselementen nemen waardevolle ruimte in beslag, en dat is voordat de videotijdlijnen en 3D-illustraties waaraan u werkt, aan de mix worden toegevoegd. Een groot scherm kan het verschil maken, en hoewel het absoluut mogelijk is om aan een klein scherm te werken, wordt creativiteit vaak gemakkelijker wanneer die beperkingen worden weggenomen.

Apple is een bedrijf dat weet hoe belangrijk schermgrootte is voor professionals. Het is geen verrassing dat de twee grootste draagbare Macs de MacBook Pro-naam 14 inch en 16 inch diagonaal dragen, en het is een soortgelijk verhaal met de 12,9 inch iPad Pro. De Pro Display XDR is een display dat op de markt wordt gebracht voor professionals en wordt geleverd met 32 inch, vergeleken met het 28-inch formaat van de meer middelzware Studio Display. Belangrijk voor Apple is dat professionals weten wat ze willen, en meestal zijn ze bereid ervoor te betalen.

Vormfactoren voor iedereen

Het gaat echter niet alleen om onbewerkte vierkante meters. Als dat zo was, zou het gebruik van meerdere schermen het gebruik van één scherm overtreffen. Maar contra-intuïtief is dat niet altijd het geval, en het kan van een aantal factoren afhangen. Vanuit ergonomisch oogpunt is het niet ideaal om uw hoofd heen en weer te bewegen om verschillende monitoren te zien. En in termen van workflows is soms minder schermen gunstig.

Image
Image

"De grootste productiviteitsverhoging voor softwareontwikkeling ging voor mij van [twee schermen] naar [een enkel scherm], zegt ontwikkelaar Brad Moore."[Het heeft] veel meer bruikbare ruimte als dat logisch is." En dat doet het. Moore wisselde van twee schermen met een beeldverhouding van 16:9 naar een met een beeldverhouding van 21:9, waardoor er aanzienlijk meer horizontale ruimte voor apps vrijkwam.

Soms komt het allemaal neer op eenvoud en het vinden van een opstelling die uit de weg gaat, zodat je door kunt gaan met het werk terwijl je toch de ruimte hebt die je wilt. "Een enkele ultrabrede monitor is een plug-and-play-ervaring die geen configuratie vereist. Dit is handig als je geen tijd wilt verspillen aan het rommelen met instellingen of vaak van computer wilt wisselen", zegt Matt Smith, een journalist bij PC World.

Aanbevolen: