Nintendo kondigt nieuw switchmodel aan met groter OLED-scherm

Nintendo kondigt nieuw switchmodel aan met groter OLED-scherm
Nintendo kondigt nieuw switchmodel aan met groter OLED-scherm
Anonim

Het nieuwe Nintendo Switch-model werd dinsdag aangekondigd en de grootste verandering is een groter OLED-scherm.

Het nieuwe Nintendo Switch OLED-model komt op 8 oktober en heeft een 7-inch scherm en 64 GB geheugen. De nieuwe Nintendo Switch kost $ 349, vergeleken met het originele Switch-model, dat $ 299 is.

Image
Image

Andere nieuwe functies zijn onder meer een gestroomlijnd dock in wit of zwart, met een ingebouwde Ethernet-poort, een verstelbare standaard die even lang is als de switch zelf, nieuwe Joy-Con-sticks in wit (of rood en blauw)), en "verbeterde audio", volgens Nintendo.

De console behoudt dezelfde 1080p video-uitvoer bij gebruik van HDMI in tv-modus en de 720p-uitvoer in tablet- en handheld-modus. De levensduur van de batterij blijft ook hetzelfde: 4,5-9 uur na drie uur volledig opladen.

Het gerucht ging dat de nieuwe Nintendo Switch ondersteuning zou hebben voor 4K-games, maar op basis van de technische specificaties die Nintendo heeft vrijgegeven, lijkt het erop dat de OLED-switch geen 4K-resolutie zal ondersteunen.

De nieuwe Switch ondersteunt echter bestaande Joy-Con-sticks, evenals eerder uitgebrachte Nintendo Switch-games.

De Nintendo Switch werd vorig jaar populair tijdens de pandemie en werd in 2020 uitgeroepen tot de populairste consolekeuze in de VS, zelfs vóór de PlayStation 5 en de Xbox Series X, beide uitgebracht in hetzelfde jaar. De aantrekkingskracht van de Nintendo Switch voor veel gamers boven deze meer traditionele consoles is altijd het draagbare karakter van de Switch geweest. waarmee gebruikers games kunnen oppikken en spelen, of ze nu thuis of onderweg zijn.

Volgens Nintendo's fiscale eindejaarsresultaten is de verkoop van Nintendo Switch met 81% gestegen en nadert de console de 85 miljoen verkochte eenheden - een aantal dat waarschijnlijk zal toenemen nadat het Nintendo Switch OLED-model dit najaar officieel wordt uitgebracht.

Aanbevolen: