Hoe installeer ik Windows 10 op een nieuwe harde schijf

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows 10 op een nieuwe harde schijf
Hoe installeer ik Windows 10 op een nieuwe harde schijf
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een Windows 10-dvd of USB-station met het installatieprogramma aan om de installatie te starten.
  • Volg de instructies op het scherm om een nieuwe Windows-installatie te maken.
  • Zorg ervoor dat u de juiste schijf selecteert om ongewenste verwijdering van gegevens te voorkomen.

Deze handleiding leidt u door de stappen voor het installeren van Windows 10 op een nieuwe harde schijf. De stappen zijn ook van toepassing bij installatie op een nieuwe SSD.

Het installeren van Windows 10 op een nieuwe schijf is een ander proces dan een fabrieksreset van Windows 10 of het opnieuw installeren van Windows 10 op een bestaande schijf. Volg onze handleidingen voor meer hulp bij die processen.

Hoe installeer ik Windows 10 op een nieuwe harde schijf?

Voordat u Windows 10 op een nieuwe schijf installeert, kan het nuttig zijn om alle andere aangesloten schijven los te koppelen, vooral als ze gevoelige gegevens bevatten die u wilt behouden. U hoeft dit niet te doen, maar als u dit wel doet, kunt u niet per ongeluk iets verwijderen, dus het is het overwegen waard.

  1. Installeer uw nieuwe harde schijf (of SSD) op uw computer.
  2. Sluit uw Windows 10-installatie USB-station aan of plaats de Windows 10-schijf.
  3. Wijzig de opstartvolgorde in het BIOS om op te starten vanaf uw installatiemedia.
  4. Opstarten naar uw Windows 10-installatie USB-station of dvd.
  5. Als u de optie krijgt, selecteert u de Language, Time en Keyboard Language, selecteer vervolgens Volgende.

  6. Voer uw licentie (of product) sleutel in.
  7. Selecteer Nu installeren.
  8. Bevestig dat u de licentieovereenkomst accepteert en selecteer Volgende.
  9. Selecteer Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd).

    Het volgende scherm geeft u harde toegang tot alle schijven die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Als het gaat om het selecteren van welke u Windows wilt formatteren en installeren, is het ongelooflijk belangrijk dat u de juiste selecteert. Als u per ongeluk een andere schijf selecteert, kunnen die gegevens onherstelbaar verloren gaan of moeilijk te herstellen zijn.

  10. Wanneer u wordt gevraagd Waar wilt u Windows installeren, zoek dan naar uw nieuwe schijf. Het moet gemakkelijk te herkennen zijn omdat het volledig Niet-toegewezen ruimte zal zijn en dezelfde grootte zal hebben als de nieuwe schijf. Selecteer die schijf en selecteer Format. U kunt uw eigen gewenste aantal partities maken door New te selecteren, of selecteer gewoon Nextom de Windows-installatie te starten.

Windows zal dan beginnen met installeren op uw nieuwe harde schijf. Afhankelijk van de snelheid van uw harde schijf en de processor van uw pc, kan dit proces enige tijd duren. Ongeacht hoe lang het duurt, u kunt het proces volgen terwijl de statuspagina door het proces gaat.

Image
Image

Bottom Line

Absoluut. Het is misschien wel de gemakkelijkste manier om Windows 10 te installeren, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het maken van back-ups van gegevens en de schijf werkt bijna gegarandeerd perfect zonder hardwareproblemen na jarenlang gebruik.

Hoe installeer ik Windows 10 zonder de schijf?

Als u Windows 10 op een nieuwe harde schijf wilt installeren zonder de installatieschijf, moet u een USB-station voor de installatie van Windows 10 maken.

Hoe installeer ik Windows 10 op een nieuwe computer zonder besturingssysteem?

Het proces voor het installeren van Windows 10 op een nieuwe computer zonder besturingssysteem is precies hetzelfde als wanneer u dit zou doen op een computer met een besturingssysteem. Het enige voorbehoud daarbij is dat je de installatiemedia nodig hebt, of dat nu een Windows 10-schijf is of een opstartbare USB-drive met Windows 10-installatiebestanden erop. Dat kan een beetje moeilijker zijn zonder een actieve pc.

Als je geen van beide hebt, moet je ze rechtstreeks bij Microsoft kopen. Als alternatief, als je een Windows 10-sleutel hebt, maar deze niet kunt installeren, kun je een Windows-schijf (alleen) kopen op een tweedehands site, of je kunt de computer van een vriend gebruiken om een opstartbare Windows 10-installatie-USB te maken.

Zodra je de installatiemedia bij de hand hebt, volg je dezelfde stappen als voor het installeren van Windows 10 op een nieuwe harde schijf zoals hierboven.

FAQ

    Hoe lang duurt het om Windows 10 te installeren?

    Het is moeilijk in te schatten hoe lang een volledige installatie van Windows 10 duurt. Het kan minuten of uren duren, afhankelijk van de leeftijd van uw computer, de hoeveelheid RAM die deze heeft, of deze een SSD-station gebruikt, of het een schone installatie of een upgrade is.

    Hoe kun je Linux installeren op Windows 10?

    Eerst moet je een partitie op je harde schijf maken. Maak vervolgens een opstartbare USB voor Linux en gebruik deze om Linux op uw Windows 10-pc te installeren.

Aanbevolen: