De volgende HomePod kan eindelijk een hit worden

Inhoudsopgave:

De volgende HomePod kan eindelijk een hit worden
De volgende HomePod kan eindelijk een hit worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat Apple volgend jaar de HomePod zal vervangen.
  • De originele HomePod klonk geweldig, maar was gewoon te duur.
  • Slimme luidsprekers gaan meer over decor en prijs dan over kwaliteit.
Image
Image

Apple's originele HomePod was een bijna perfecte slimme luidspreker voor thuis, en toch flopte het zo slecht dat Apple er snel mee stopte om het te maken. Het is waarschijnlijk tijd voor een andere.

Volgens geruchten werkt Apple aan een vervolg op de nieuwste in zijn lijn van defecte luidsprekers, die teruggaat tot de iPod Hi-Fi, die in 2006 werd gelanceerd en ongeveer anderhalf jaar meeging. Wat is er deze keer anders? Als Apple heeft geleerd van de vele fouten die het heeft gemaakt met het origineel en tegelijkertijd niet de functies verwijdert die het origineel zo geliefd maakten bij zijn (weliswaar kleine) fanbase, dan zou het een winnaar kunnen zijn.

"De HomePod zal qua grootte en audioprestaties dichter bij de originele HomePod liggen dan bij een nieuwe HomePod mini", zei Apple-geruchtmaker Mark Gurman in zijn nieuwsbrief, Power On. "De nieuwe HomePod krijgt een bijgewerkt scherm bovenop en er is zelfs sprake geweest van multi-touch-functionaliteit."

Gebrekkig meesterwerk

De originele HomePod klonk ongelooflijk, verpakt in een indrukwekkend scala aan functies, en toch, als Apple's verlies van interesse iets is om langs te gaan, heeft bijna niemand hem gekocht.

Er was niet één ding dat kopers afschrikte, maar een combinatie van gebreken die de aantrekkingskracht van zijn ongelooflijke sonische prestaties teniet deden. Een daarvan was de prijs.$ 350 is niet slecht voor een high-end luidspreker, maar het is veel te veel voor een slimme luidspreker. Als alles wat je wilt een slimme cilinder is waarmee je kunt praten, dan heeft Amazon Echo-modellen voor een fractie van de prijs. Dat is het probleem met het plaatsen van een audiofiel product tegen een low-end markt waar het meer om decor dan om geluidskwaliteit gaat.

Een nieuw model toegankelijker maken met een breder scala aan ondersteunde muziekplatforms en een lagere prijs zou het helpen slagen.

"Ik denk dat een van de belangrijkste redenen waarom de HomePod niet slaagde, de prijs was. Het was gewoon te duur voor de geluidskwaliteit die het bood, terwijl vergelijkbare geprijsde modellen die elders verkrijgbaar waren een veel beter geluid produceerden. model dat toegankelijker zou zijn met een breder scala aan ondersteunde muziekplatforms en een lagere prijs zou helpen om het te laten slagen, "vertelde Grace Baena van Kaiyo, een high-end home-decorbedrijf, Lifewire via e-mail.

Plus, Amazon's Alexa en Google's Nest-luidsprekers lijken eigenlijk te begrijpen wat je wilt dat ze doen. De HomePod daarentegen draaide Siri, wat nog steeds hopeloos is.

Technische problemen

De HomePod is verpakt in een reeks luidsprekers en microfoons die de vorm van de kamer eromheen kunnen analyseren en de uitvoer kunnen afstemmen om te compenseren. Het gebruikte deze indrukwekkende technologie ook om je spraakcommando's te horen, zelfs terwijl de muziek aan het rondpompen was, hoewel die commando's vervolgens door Siri werden verwerkt, met wisselende resultaten.

Maar daarmee kwamen ook technische problemen. De volumeregeling was bijvoorbeeld via spraak of aanraking. En ook geen multitouch-veegbewegingen. Je moest op de volumeknoppen tikken en die knoppen verschenen alleen als je je hand dicht bij het apparaat bracht. Als je ooit hebt geprobeerd een melding op je Mac te negeren, weet je dat Apple nog steeds graag basisfuncties voor de gebruiker verbergt.

Een andere grote omissie was elke vorm van niet-draadloze verbinding. De HomePod is alleen AirPlay en niets anders. Geen Bluetooth en, erger nog, geen ingang. Je kon de HomePod niet gebruiken met iets anders dan een Apple-apparaat. En het werkte ook nooit goed met de Mac. Alleen al het toevoegen van een 3,5 mm jack-aansluiting zou dit hebben opgelost. Het is niet alsof Apple er niet een paar over heeft nadat ze van de iPhone zijn verwijderd.

Image
Image

Apple zet zich nog steeds in voor high-end audio. De nieuwste MacBooks Pro hebben ongelooflijke ingebouwde luidsprekers. Alles lijkt Spatial Audio te doen, en verdere geruchten wijzen op verliesloze audio-ondersteuning voor de verschillende AirPods en luidsprekers. En het kenmerk van de recente 14- en 16-inch MacBooks Pro is dat Apple veel van de eerder verwijderde poorten heeft toegevoegd.

Maar zelfs als de HomePod 2 betere bedieningselementen, een aux-in-audio-aansluiting, betere aanraakbedieningen en vergelijkbare goede audioprestaties heeft, is zelfs dat geen garantie voor een hit. De prijs zal goed moeten zijn, en, nou ja, de Siri-factor is nog steeds een probleem. Maar aangezien HomePod-fans nog steeds gebruikte apparaten tegen hoge prijzen kopen, maakt het misschien nog steeds een kans.

Aanbevolen: