Kan een benzinevoertuig worden omgebouwd tot een elektrische auto?

Inhoudsopgave:

Kan een benzinevoertuig worden omgebouwd tot een elektrische auto?
Kan een benzinevoertuig worden omgebouwd tot een elektrische auto?
Anonim

Ja, het is mogelijk om een auto op benzine om te bouwen naar elektrisch rijden. Het ombouwen van een auto op gas om op elektriciteit te rijden is iets ingewikkelder dan een glimmende nieuwe kratmotor in de motor laten vallen, maar het proces is niet zo heel anders.

Als je vertrouwd bent met dat soort werk, dan ligt het conversieproces waarschijnlijk niet buiten je mogelijkheden. Voor alle anderen is het betalen van een gekwalificeerde monteur om uw huidige auto om te bouwen waarschijnlijk nog steeds betaalbaarder dan het kopen van een gloednieuwe elektrische auto.

Echt? Kan iedereen een gasauto ombouwen om op elektriciteit te rijden?

Iedereen kan een auto op gas ombouwen om op elektriciteit te rijden, maar de moeilijkheidsgraad en haalbaarheid van het project hangt af van een aantal factoren.

Sommige voertuigen zijn gemakkelijker om te bouwen dan andere, omdat sommige autofabrikanten daadwerkelijk conversiekits verkopen voor hun oudere voertuigen (maar de meeste niet).

Aftermarket-bedrijven van derden verkopen ook conversiekits voor specifieke voertuigen, en het conversieproces is een stuk eenvoudiger als u een kit kunt vinden die is ontworpen voor uw voertuig in plaats van te proberen een generieke elektromotor aan te passen, maar uw eigen kit te kopen batterijen en bouw alles vanaf de grond op.

EVWest heeft bijvoorbeeld een Volkswagen Kever uit 1963 omgebouwd naar elektrisch met behulp van een ombouwset, zoals te zien is in deze video.

Hoe converteert u een benzinevoertuig naar een EV?

De conversie begint met het verwijderen van de benzinemotor en de meeste ondersteunende hardware. U of de gekwalificeerde monteur verwijdert onderdelen zoals de radiator, uitlaat, brandstofleidingen en zelfs de benzinetank, omdat deze na de ombouw niet meer nodig zijn. Afhankelijk van de leeftijd van het voertuig kan het ook nodig zijn om de transmissie te verwijderen en te vervangen door een elektronisch gestuurde transmissie.

Verwissel de motor

Zodra alles is verwijderd, wordt een elektromotor geïnstalleerd in plaats van de benzinemotor. Als de transmissie is verwijderd, moet deze op dit moment worden vervangen door een nieuwe. De nieuwe elektromotor wordt indien nodig met een adapterplaat aan de transmissie vastgeschroefd en met motorsteunen vastgezet. Afhankelijk van het specifieke voertuig en de ombouwset kunnen adapterbeugels nodig zijn voor de motorsteunen.

Houd de aandrijflijn

Bij de eenvoudigste conversies blijft de rest van de aandrijflijn op zijn plaats. Dat betekent dat de omgebouwde EV dezelfde aandrijfas, differentieel, verdeelbak, assen en andere componenten zal gebruiken als toen het een benzinevoertuig was. Het is mogelijk om veel van die componenten weg te doen, maar dat is een veel complexere operatie, en conversiekits zijn niet ontworpen rond dat doel.

Een batterijpakket toevoegen

Image
Image
Wetenschapper test een lithiumbatterij met een elektromotor in een onderzoeksfaciliteit.

Monty Rakusen / Getty Images

Nadat de elektromotor op zijn plaats zit, moet het batterijpakket worden geïnstalleerd en aangesloten. Sommige conversiekits bevatten het batterijpakket, de kabelboom en de controller, wat het proces aanzienlijk vereenvoudigt, maar het kan zijn dat u bron uw eigen batterijen. Uitzoeken waar de batterijen moeten worden geplaatst, kan ingewikkeld zijn, aangezien de kofferbak, het motorcompartiment, de ruimte waar de gastank zich bevond en onder de stoel of vloerplanken allemaal opties zijn.

In sommige gevallen gebruiken auto's moderne EV-skateboardbatterijplatforms en laten ze de oudere carrosserie erop zakken, zoals te zien is op Celebrity IOU: Joyride.

Vervang de remmen

De set kan ook vervangende remhardware bevatten. In dat geval moet u uw bestaande schijf- of trommelremmen verwijderen en vervangen door regeneratieve remmen. Dit is iets ingewikkelder dan een normale remtaak, omdat het ook gaat om de bedrading van de regeneratieve remmen in het elektrische systeem.

Converteer het elektrische systeem

Het laatste belangrijke aspect van het ombouwen van een benzinevoertuig naar een EV is het originele 12V elektrische systeem van het voertuig. De meeste conversiekits bevatten een soort stroomomvormer om het originele elektrische systeem rechtstreeks van stroom te voorzien, inclusief verlichting, de radio en andere systemen. Andere kunnen worden aangepast om de originele 12V-loodaccu van het voertuig op te laden, zodat de originele laagspanningselektronica op die manier stroom krijgt.

Aanvullende overwegingen

Het hele conversieproces is redelijk eenvoudig als je een conversiekit kiest die is ontworpen voor het specifieke merk en model van je voertuig, en je kunt er misschien zelfs een vinden die wordt geleverd met een controller die kan worden gekoppeld aan je origineel instrumentenpaneel. In dat geval kunt u het laadniveau van uw batterijen zien op de gasmeter. Andere sets worden geleverd met vervangende meters.

Sommige kits bevatten ook extra componenten, zoals thermische beheersystemen om de batterijen te verwarmen en te koelen, en warmtepompen of andere methoden om het passagierscompartiment te verwarmen en te koelen.

Moet u uw auto ombouwen?

De vraag of u uw benzinevoertuig moet ombouwen naar een EV is belangrijk, omdat niet alle voertuigen ideale kandidaten zijn. De leeftijd van het voertuig is niet echt belangrijk, maar de staat van het voertuig wel. Als u een smetteloze klassieke auto of vrachtwagen heeft die u wilt ombouwen, dan kan dit een leuk project zijn. Als je een ouder voertuig hebt waaraan je gehecht bent, maar het is beschadigd, begint te roesten of het interieur is vernield, moet je je afvragen of dit echt een slimme investering is.

Basisconversiekits behandelen zelden zaken als stuurbekrachtiging, airconditioning en vacuümaangedreven accessoires.

Het gewicht van uw voertuig speelt ook een rol, omdat zwaardere voertuigen niet zo goed presteren met EV-conversiekits. Extreem kleine voertuigen kunnen ook lastig zijn, omdat je misschien moeite hebt om een plek te vinden om de batterijen te installeren.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, kilometerstand en mechanische staat van het voertuig. Terwijl u de motor en vele andere componenten verwijdert tijdens het conversieproces, blijft het grootste deel van de aandrijflijn op zijn plaats.

Je mag de transmissie vervangen, maar al het andere zal nog steeds veel slijtage vertonen. Andere componenten zoals de stuurstang en ophanging blijven ook op hun plaats, dus het is de moeite waard om na te denken over hoeveel van die componenten u al hebt vervangen en hoeveel reparaties u in de toekomst kunnen kosten.

Het is ook belangrijk op te merken dat basisconversiekits zelden betrekking hebben op zaken als stuurbekrachtiging, airconditioning en vacuümaangedreven accessoires. Als uw voertuig hydraulische stuurbekrachtiging heeft, moet u een elektrische hydraulische pomp aanschaffen en installeren, anders werkt de stuurbekrachtiging niet na de ombouw.

Airconditioning is wat lastiger, maar er zijn opties om je bestaande aircocompressor van stroom te voorzien of een warmtepomp te installeren. Vacuümaangedreven accessoires kunnen worden vervangen door elektronische alternatieven of worden aangedreven door een elektrische vacuümpomp.

Hoewel je de meeste benodigde componenten misschien voor $ 5.000 of minder kunt kopen, zijn EV-batterijen duur en vertegenwoordigen ze vaak de grootste kosten bij het ombouwen van een benzinevoertuig.

Kosten die gemoeid zijn met het omzetten van gas naar elektrisch

Converteren van gas naar elektrisch is doorgaans goedkoper dan het kopen van een gloednieuwe EV. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper om een gebruikt benzinevoertuig te kopen en om te bouwen naar elektrisch dan om een nieuw elektrisch voertuig te kopen. De prijzen variëren echter, sommige conversiekits kosten meer dan andere, en u bespaart veel meer geld als u de conversie zelf kunt doen dan wanneer u naast het kopen van de kit ook arbeid moet betalen.

Conversiekits voor elektrische voertuigen variëren sterk in prijs, van ongeveer $ 7.500 tot meer dan $ 25.000. Kits aan de onderkant van die prijsklasse bevatten geen batterijen, die duizenden dollars kunnen toevoegen aan de bottom line, en arbeid is ook niet inbegrepen in die cijfers.

Als voorbeeld, laten we zeggen dat je een vintage Porsche 911 uit de jaren 70 hebt die in kersen staat is, en je wilt hem ombouwen. De basisconversiekit kost je ongeveer $ 11.500, plus nog eens $ 10.000 voor batterijen, en dan andere diverse uitgaven zoals een kabelboom.

Als je het werk zelf doet, kun je waarschijnlijk eindigen met een elektrische Porsche voor minder dan $ 25.000. Dat is een behoorlijk hoge investering om in een ouder voertuig te doen, maar het is nog steeds minder dan je zou betalen een gloednieuwe EV zoals een Chevy Bolt of Nissan Leaf.

Als je aanzienlijk lagere aantallen ziet rondslingeren, zoals suggesties dat je een benzinevoertuig kunt ombouwen tot een EV voor minder dan $ 5.000, is het belangrijk op te merken dat die cijfers geen rekening houden met de batterijen. Hoewel je de meeste van de benodigde componenten misschien voor $ 5.000 of minder kunt kopen, zijn EV-batterijen duur en vertegenwoordigen ze vaak de grootste kosten bij het ombouwen van een benzinevoertuig.

Aanbevolen: