Je kunt nu zonder veel moeite Windows 11 op macOS draaien

Inhoudsopgave:

Je kunt nu zonder veel moeite Windows 11 op macOS draaien
Je kunt nu zonder veel moeite Windows 11 op macOS draaien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De onlangs uitgebrachte Parallels Desktop 18 kan met één klik virtuele Windows-machines (VM) uitrollen.
  • De app biedt indrukwekkende prestatieverbeteringen waardoor gebruikers alleen Windows-games in VM's kunnen spelen.
  • Aangezien Apple Silicon is gebaseerd op de ARM-architectuur, gebruikt het Windows voor ARM, wat volgens experts niet zo gepolijst is als de reguliere release.

Image
Image

Parallels heeft een nieuwe versie aangekondigd van zijn virtuele machine (VM)-software voor macOS, die beweert het gemakkelijker dan ooit te maken om Windows 11 op Apple Silicon te draaien.

Virtualisatie wordt meestal als een te gek proces beschouwd voor gemiddelde desktopgebruikers, maar het enige dat nodig is, is een enkele klik om Windows 11 te installeren bovenop de nieuwe Parallels Desktop 18. Met aanzienlijk verbeterde prestaties en de mogelijkheid om te werken met Xbox- en PlayStation-controllers voor het spelen van alleen-Windows-games, lijken de eerste recensies op Twitter te suggereren dat Apple Silicon Macs de beste Windows-pc zijn, hoewel de experts er niets van kopen.

"Hoewel je technisch gezien Windows 11 op je Apple Silicon-hardware kunt draaien, is het niet de beste Windows-box op de markt", vertelde Tom Bridge, Principal Product Manager bij JumpCloud, via e-mail aan Lifewire. "Tot Microsoft het werk doet om de licenties te laten werken, en totdat ze wat elleboogvet in de ARM-versie van Windows stoppen, zal het op zijn best [een onconventionele] oplossing zijn."

Ongeëvenaarde release

Mensen met Apple-hardware gebruiken Parallels Desktop al lang om Windows, of zelfs Linux, in een VM op hun Mac te draaien. Met de nieuwste release van Parallels Desktop 18 introduceerde de app een groot aantal nieuwe functionaliteiten, met als belangrijkste kenmerk de mogelijkheid om te starten in een volledig werkende Windows 11 VM dankzij een geautomatiseerd proces dat al het gruntwerk doet.

De op ARM gebaseerde Apple Silicon-chips in de nieuwste generatie Macs kunnen niet langer de standaardversie van Windows uitvoeren die is ontworpen voor Intel x86-chips. Daarom gebruikt Parallels Desktop 18, dat bovenop de nieuwste generatie Macs draait, de ARM-versie van Windows.

Tijdens het opzetten van de Windows 11 VM, stelt Parallels Desktop 18 eigenaren van M1- en M2-Macs in staat om Windows 11 voor ARM te downloaden en te kopen vanuit de app.

Image
Image

Het grootste nadeel bij het uitvoeren van software via virtualisatie is echter de prestatiehit. Omdat virtualisatie hardware in software creëert, presteren alle apps die op gevirtualiseerde hardware draaien aanzienlijk slechter dan wanneer ze worden uitgevoerd op hardware waarvoor ze zijn ontworpen.

In hun persbericht beweert Parallels echter dat apps die in VM's worden uitgevoerd in hun nieuwste release net zo goed presteren als op hardware waarvoor ze zijn ontworpen. Het beweert dat de M1-optimalisaties tot 96% betere prestaties bieden ten opzichte van de vorige versie van Parallels Desktop.

"We zijn trots op ons technische team dat voorop blijft lopen op het gebied van innovatie om een opmerkelijk krachtigere en naadloze Parallels Desktop voor Mac-ervaring aan onze gebruikers te bieden", aldus Prashant Ketkar, Chief Technology and Product Officer bij Corel, dat Parallels in 2018 overnam, in het persbericht. "Dit is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk als het maar kan, en onze gebruikers kunnen vertrouwen op Parallels Desktop voor Mac om zich op hun werk te concentreren."

Eigenzinnige oplossing

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een virtualisatietool zoals Parallels is dat het Mac-bezitters in staat stelt om gelijktijdig naadloos te werken met zowel macOS- als Windows-exclusieve apps. De nieuwste release verbetert dit verder door Mac-bezitters in staat te stellen Windows-games te spelen die niet compatibel zijn met Apple-apparaten.

Een gebruiker plaatste een Twitter-video van het spelen van Need for Speed: Most Wanted op een gevirtualiseerde Windows 11 VM in zijn M1 MacBook Pro. In de video is hij te zien met een draadloze Logitech-gamingcontroller en de gameplay lijkt soepel.

Bridge is echter niet onder de indruk en zegt dat hoewel het inderdaad mogelijk is om Windows voor ARM op Apple Silicon te virtualiseren, er een aantal eigenaardigheden zijn.

"Eerst, en dit is het belangrijkste: je kunt momenteel geen licenties voor Windows 11 op ARM-processors nemen", zei Bridge. "Dit zou op een dag moeten worden opgelost, maar het is waarschijnlijk geen prioriteit voor iemand in het besluitvormingsproces op dit moment."

Hij is ook niet helemaal verkocht aan het prestatievoordeel, dat meer te maken heeft met Windows voor ARM dan met Parallels.

"Het is een hele platformpoort naar een nieuwe architectuur, en dat is niet iets dat Microsoft zo vaak heeft moeten doen als Apple (driemaal in twee decennia), ", redeneerde Bridge. "Er zijn eigenaardigheden met Windows op ARM, wat betekent dat het gewoon niet zo'n gepolijst product is."

Aanbevolen: