Hoe het scherm te draaien in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe het scherm te draaien in Windows 10
Hoe het scherm te draaien in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar: Instellingen > Display > gebruik het vervolgkeuzemenu onder Display Orientation om kies Landschap, de standaardinstelling.
  • De sneltoets Ctrl + alt=""Afbeelding" + de pijl omhoog zal op sommige oudere computers een scherm terugzetten naar de liggende stand</strong" />.
  • De sneltoetsen die worden gebruikt om de pagina-oriëntatie te wijzigen, zijn door veel grafische fabrikanten verwijderd.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de stand van het scherm op uw computerscherm kunt wijzigen in liggend of staand met behulp van het menu Weergave of met behulp van sneltoetsen.

Hoe u uw scherm kunt draaien in Windows 10

Als je een nieuw scherm aan je computer toevoegt en je wilt het staand hebben in plaats van liggend, of als je een grap uitha alt met iemand op kantoor (of misschien heb je het doelwit van de grap) en je scherm wordt plotseling ondersteboven weergegeven, het helpt om te weten hoe je de oriëntatie snel kunt veranderen. Dit is de perfecte manier om uw scherm om te draaien naar de richting die voor u comfortabel is.

  1. Klik op de knop Start en selecteer Instellingen. Of klik met de rechtermuisknop op een lege plek op uw bureaublad en selecteer Beeldscherminstellingen.

    U kunt ook de sneltoets Windows-toets + X gebruiken om het hoofdgebruikersmenu te openen en vervolgens Instellingen selecteren.

    Image
    Image
  2. In het dialoogvenster Instellingen dat wordt geopend, selecteert u Systeem.

    Image
    Image
  3. In het System menu dat links in het volgende dialoogvenster verschijnt, selecteert u Display als dit nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden naar het Scale and layout gedeelte van het dialoogvenster en selecteer het Display oriëntatie dropdown menu.

    Image
    Image
  5. Selecteer de gewenste richting uit de lijst met beschikbare opties:

    • Landschap: Dit is horizontaal, de standaardoriëntatie voor monitoren.
    • Portrait: Hiermee wordt het scherm 270 graden gedraaid om het verticaal te maken. Dit is handig als u uw monitor op zijn kant wilt klappen voor langere documenten.
    • Landschap (omgedraaid): Dit is horizontaal maar ondersteboven gedraaid.
    • Portret (omgedraaid): Dit is verticaal maar ondersteboven gedraaid.
    Image
    Image
  6. Je scherm wordt gewijzigd in de oriëntatieoptie die je hebt geselecteerd, maar er verschijnt een bevestigingsbericht. Selecteer Wijzigingen behouden als dit de nieuwe oriëntatie is die u wilt dat uw monitor heeft, of selecteer Revert om terug te gaan naar de vorige modus.

    Als je besluit dat je een oriëntatie niet leuk vindt nadat je je scherm in Windows 10 hebt omgedraaid, kun je altijd de bovenstaande stappen volgen om het in iets anders te veranderen.

    Image
    Image

Een scherm spiegelen in Windows 10 met sneltoetsen

Een veel eenvoudigere manier om uw scherm in Windows 10 te draaien, is door sneltoetsen te gebruiken. Helaas hebben veel moderne beeldschermfabrikanten deze sneltoetsen uitgeschakeld. Je kunt dit dus proberen, maar wees niet verbaasd als het niet werkt.

De sneltoets om uw scherm te spiegelen is Ctrl + alt=""Afbeelding" + een van de pijltoetsen</strong" />.

  • Pijltoets omhoog: Zet het scherm terug naar de standaard liggende modus.
  • Rechts-pijltoets: Stelt het scherm in op een verticale oriëntatie (90 graden gedraaid).
  • Onderste pijltoets: Draait uw scherm horizontaal maar ondersteboven (180 graden gedraaid).
  • Linkerpijltoets: Draait uw scherm verticaal en ondersteboven (270 graden gedraaid).

Als je deze sneltoetsen probeert en ze werken niet, kun je nog steeds de eerste hierboven genoemde methode gebruiken; door de Windows-apps Settings gaan.

Aanbevolen: