Waarom experts zich zorgen maken over snel opladen

Inhoudsopgave:

Waarom experts zich zorgen maken over snel opladen
Waarom experts zich zorgen maken over snel opladen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sommige experts zeggen dat snel opladen de gezondheid van je batterij op de lange termijn kan schaden.
  • Oververhitting van de batterij en het verkorten van de algehele levensduur zijn problemen die vaak naar voren worden gebracht met snellaadtechnologie.
  • Hoewel experts zich zorgen maken, zeggen velen dat er manieren zijn om de problemen te omzeilen die snel opladen kan veroorzaken.
Image
Image

Experts zeggen dat snel opladen een leuke functie kan zijn, maar uiteindelijk kan leiden tot een kortere levensduur van de batterij, afhankelijk van het ontwerp van de batterij.

Hoewel de levensduur van de batterij de afgelopen jaren rond dezelfde drempel is gebleven, zijn nieuwe functies die de tijd die nodig is om je telefoon op te laden te verminderen, niet meer weg te denken uit nieuwe apparaten. Snel opladen, ook wel snel opladen genoemd, belooft vaak om binnen enkele minuten tot 50% van de batterij van een telefoon op te laden. Nu heeft Xiaomi echter onthuld dat het een telefoon in acht minuten volledig kan opladen. Dat lijkt misschien geweldig, maar experts zeggen dat kortere oplaadtijden kosten met zich mee kunnen brengen.

"Om snel opladen te ondersteunen, hebben celontwikkelaars de cel doorgaans opnieuw ontworpen met dunnere elektroden, dikkere stroomcollectoren en elektrolyt dat is geoptimaliseerd voor hoge snelheid", vertelde Harrold Rust, de CEO van lithium-ionbatterijontwikkelaar Enovix, aan Lifewire in een e-mail.

"Deze herontwerpen kunnen echter leiden tot een verlies van energiedichtheid. De alternatieve, hogere laadsnelheden zonder deze aanpassingen leiden doorgaans tot een verkorting van de levensduur. Dezelfde veranderingen aan het celontwerp kunnen dit verminderen of elimineren verminderde levensduur, maar opnieuw ten koste van de energiedichtheid."

Opstijgen

Een van de grootste nadelen van de huidige smartphonebatterijen is niet alleen hoe lang ze meegaan tussen oplaadbeurten, maar ook hoe lang de batterij zelf die lading vasthoudt. Elke oplaadcyclus - een volledig opladen van de batterij tot 100% - tikt weg tijdens de levenscyclus van de batterij, wat onvermijdelijk leidt tot minder sap per oplaadbeurt en soms zelfs dat de batterij volledig leeg raakt.

De reden waarom snelladen zo'n verdeeldheid zaaiend technisch probleem is geworden, is vanwege de manier waarop het werkt. Het is duidelijk dat wanneer een telefoon (of welke batterij dan ook) wordt opgeladen, deze elektriciteit ontvangt van het stopcontact, dat vervolgens wordt overgedragen naar de telefoon. Maar wanneer u functies zoals snel opladen begint te installeren, wijzigt u hoe snel de elektriciteit naar de telefoon gaat. Dit kan er vervolgens toe leiden dat er meer warmte uit de batterij wordt afgevoerd, omdat deze de elektriciteit opzuigt die erin wordt geduwd.

Warmte, zeggen experts, is de belangrijkste reden waarom snel opladen zo'n zorgwekkende functie is.

"Smartphone-batterijen zijn gemaakt met warmteafvoerende componenten om koeling mogelijk te maken", legt Radu Vrabie, oprichter van Power Bank Expert, uit in een e-mail."Een snellader werkt op een verhoogde spanning. Aan de andere kant is de warmteafvoer mogelijk niet evenredig met de laadsnelheid met de verhoogde spanning. Een snellader kan uw smartphone daarom een groter risico op oververhitting in de lange termijn."

Omdat er meer warmte in de telefoon wordt gefilterd met de extra lading, loopt u het risico langdurige problemen met de batterij te veroorzaken, waardoor het aantal oplaadcycli dat deze kan gebruiken, wordt verminderd.

Oplossingen vinden

Hoewel hitte een punt van zorg is, zijn er manieren om het te omzeilen. Ten eerste zijn sommige batterijen speciaal ontworpen om te werken met hun snelladende componenten. Dit betekent dat ze speciaal zijn gebouwd om de extra warmte weg te filteren die wordt gecreëerd met het verhoogde laadvermogen, wat uiteindelijk elk risico op oververhitting wegneemt, in ieder geval op korte termijn.

Een andere oplossing, die Tim McGuire, CEO van telefoonreparatiebedrijf Mobile Klinik, aanbeveelt, is het opnemen van een langzaam opladende optie in alle nieuwe apparaten. Dit zou consumenten in staat stellen volledig te beheren hoe ze hun batterijen willen opladen, evenals controle wanneer ze de snellaadtechnologie gebruiken.

Een snellader kan uw smartphone daarom op de lange termijn een hoger risico op oververhitting geven.

"De functie voor snel opladen zorgt ervoor dat de batterij minder lang meegaat als gebruikers hun telefoons blijven gebruiken", legt McGuire uit. "Een eenvoudige oplossing om de algehele levensduur van de batterij langer te laten duren, zou zijn om een optie voor langzaam opladen in alle apparaten te integreren."

Natuurlijk zeggen telefoonfabrikanten zoals Xiaomi ook dat ze oplossingen hebben gevonden voor de problemen die zich kunnen voordoen bij snel opladen. Naar verluidt zal de HyperCharge-technologie die het onlangs liet zien, langzaam de hoeveelheid wattage die in de telefoon wordt geduwd verminderen, eindigend in een zachte lading die de levensduur van de batterij helpt beschermen.

Aanbevolen: