Hoe Android naar TV te spiegelen (draadloos verbinding maken met uw telefoon)

Inhoudsopgave:

Hoe Android naar TV te spiegelen (draadloos verbinding maken met uw telefoon)
Hoe Android naar TV te spiegelen (draadloos verbinding maken met uw telefoon)
Anonim

Video's kijken op een Android-telefoon of -tablet is handig als je onderweg bent, maar als je thuiskomt, waarom zou je je grote tv dan niet goed gebruiken? Hier leest u hoe u uw telefoonscherm draadloos kunt verbinden met het scherm van uw tv.

Android verbinden en spiegelen met TV

De exacte termen die worden gebruikt voor Schermspiegeling en de stappen die nodig zijn om te activeren, kunnen verschillen van de onderstaande, afhankelijk van het merk of model van telefoon, tv of bridge-apparaat.

  1. Ga naar Instellingen op je telefoon, tv of bridge-apparaat (mediastreamer).

    In de volgende stappen bevindt de Android-telefoon zich aan de linkerkant en het tv-scherm aan de rechterkant.

    Image
    Image
  2. Schakel spiegelen in op de telefoon en tv. In het getoonde voorbeeld is de term die door de tv wordt gebruikt Wi-Fi Direct.

    Image
    Image
  3. Zoek naar de tv of het bridge-apparaat. Het kan ook op een lijst met apparaten staan. Selecteer de Android-telefoon of -tablet in het tv-scherm spiegelen menu.

    Image
    Image
  4. Start een verbindingsprocedure, nadat uw Android-telefoon of -tablet en tv of bridge-apparaat elkaar hebben gevonden en herkend.

    Image
    Image
  5. Het Android-scherm wordt weergegeven op het tv-scherm nadat de "verbinden"-procedure is voltooid.

    Image
    Image

Andere voorbeelden van instellingenmenu's voor schermspiegeling

Verschillende apparaten gebruiken verschillende visuele motieven:

Screen Mirroring

Image
Image

Draadloos scherm

Image
Image

Display Mirroring

Image
Image

Screen Mirroring gebruiken

Nadat Screen Mirroring is geactiveerd, wordt alles wat je ziet op het scherm van je Android-telefoon of -tablet gedeeld op je tv- of videoprojectorscherm. Wat u echter gespiegeld ziet op uw tv-scherm, wordt nog steeds weergegeven op het Android-apparaat.

Image
Image

Als je je Android-telefoon horizontaal draait, zou je voor de meeste apps hetzelfde beeld op je tv-scherm moeten zien.

Image
Image

Naast inhoud spiegel je in de meeste gevallen ook de schermmenu's en instellingen op je Android-telefoon of -tablet op je tv. Dit betekent dat u uw telefoon blijft gebruiken om door het menu en de apps van de telefoon te navigeren.

Screen Mirroring Pros

  • Gemak: Screen Mirroring biedt een gemakkelijke manier om het scherm van uw Android-telefoon op een groter tv-scherm te bekijken.
  • Geen netwerk vereist: Android-video-/beelddeling wordt niet beïnvloed door netwerkverkeer of netwerkconnectiviteitsproblemen, omdat er geen verbinding via een router nodig is.
  • Beschikbaarheid van apparaten: Naast Android-apparaten is screen mirroring-ontvangst beschikbaar op tv's en bepaalde videoprojectoren, Blu-ray-spelers, kabel-/satellietboxen, mediastreamers, laptops, en pc's.
  • Bedrijfs- en klasloka altoepassing: Met een Android-telefoon of -tablet en een videoprojector met bridge-apparaat die schermspiegeling ondersteunen, kunt u draadloos een bedrijfs- of klaspresentatie weergeven die is opgeslagen op uw Android-apparaat op een zeer groot scherm.

Screen Mirroring Nadelen

  • Je kunt geen andere taken uitvoeren op je telefoon terwijl de inhoud wordt gespiegeld. Als u op een ander pictogram of een andere app tikt, stopt de inhoud met afspelen en ziet u de volgende functie die wordt geactiveerd.
  • Hoewel je je telefoon kunt spiegelen op de meeste smart-tv's of een bridge-apparaat kunt gebruiken dat compatibel is met schermspiegeling en dat fysiek op elke tv kan worden aangesloten (bij voorkeur met HDMI), verbinding en configuratie zijn niet gegarandeerd.
  • Je hebt de meeste geluk als de telefoon/tablet van hetzelfde merk is als de tv of het bridge-apparaat. Voorbeelden zijn Samsung Android-telefoons met Samsung-tv's/Blu-ray Disc-spelers en Kindle Fire-tablets met Fire TV-sticks/Fire Edition-tv's.
  • Je kunt een Android-telefoon of -tablet niet spiegelen naar een Apple TV zonder de installatie van een extra app zoals Airmore of Mirroring 360.

Screen Mirroring vs. Casting

Een andere manier om inhoud van een Android-apparaat op tv te bekijken, is via Casting. Screen Mirroring en Casting zijn vergelijkbaar, maar er zijn verschillen, waaronder:

  • Casting vereist dat het Android-apparaat en de tv zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Casting werkt voor foto's, zelfgemaakte video's en bepaalde apps.
  • Terwijl geselecteerde Cast-content wordt afgespeeld op je tv, kun je tegelijkertijd andere taken op je Android-apparaat uitvoeren of zelfs uitschakelen.
  • Je Android-apparaat vereist mogelijk een extra app en het aansluiten van een Chromecast op je tv voordat Casting kan worden gebruikt.

Sommige apparaten (Roku-sticks/boxen/tv's, Samsung Smart TV's/Blu-ray-spelers en Fire TV Stick/Fire Edition-tv's) maken het casten van bepaalde apps vanaf Android-telefoons mogelijk zonder dat een extra app of Chromecast nodig is.

Als een Android-smartphone-app compatibel is met Casting (YouTube en Netflix zijn twee voorbeelden), verschijnt er een Cast-logo op het scherm van het Android-apparaat

Image
Image

Uw Android-telefoon draadloos verbinden met een tv

Een manier om een Android-telefoon op een tv te bekijken, is via Screen Mirroring. Bijna alle Android-telefoons bieden deze mogelijkheid ingebouwd, evenals de meeste smart-tv's, mediastreamers en slimme Blu-ray Disc-spelers.

Mediastreamers die schermspiegeling voor Android ondersteunen, zijn Roku, Amazon Fire TV en Chromecast. Apple TV ondersteunt native screen mirroring voor Android niet.

Screen Mirroring toont alles op een Android-scherm (inclusief e-mail, streamingdiensten, platforms zoals KODI, foto's, video's en webpagina's) draadloos op je tv (geen netwerkverbinding met een router vereist).

Er zijn twee draadloze verbindingspaden om een Android-apparaat op een tv te spiegelen:

  1. Van een Android-apparaat rechtstreeks naar een tv.
  2. Van een Android-apparaat draadloos naar een "bridge"-apparaat (zoals een mediastreamer, slimme Blu-ray-speler). De "brug" leidt de ontvangen gespiegelde inhoud naar een tv via een HDMI- of andere compatibele verbinding.

Screen Mirroring wordt meestal Miracast genoemd, dat is gebaseerd op Wi-Fi Direct-technologie. Afhankelijk van het merk en model van de Android-telefoon, tv of "bridge"-apparaat, kan Screen Mirroring ook worden aangeduid als:

  • Draadloos scherm
  • Display Mirroring
  • HTC Connect
  • SmartShare (LG)
  • SmartView (Samsung)
  • AllShare (Samsung)

FAQ

    Hoe spiegel ik van Android naar Fire Stick?

    Om vanaf een Android-telefoon naar een Fire Stick te casten, zet u de Amazon Fire TV Stick aan, drukt u op Home op de afstandsbediening en selecteert u MirroringGa vervolgens op je Android naar Settings > Connected Devices > Cast en selecteer je Fire TV-stick.

    Hoe spiegel ik van Android naar Roku?

    Als u vanaf een Android naar Roku TV wilt casten, opent u de streaming-app waarmee u wilt casten op uw Android-telefoon en selecteert u het cast-pictogram in de hoek van het scherm. Selecteer je Roku TV of Roku-apparaat om te beginnen met casten.

    Hoe spiegel ik van een Android-telefoon naar een tv zonder wifi?

    Als je geen Wi-Fi-verbinding hebt, probeer dan een directe USB-naar-HDMI-kabel te gebruiken. Sluit het USB-uiteinde van de kabel aan op uw Android-telefoon en steek vervolgens het HDMI-uiteinde in de HDMI-sleuf van uw smart TV om de inhoud van uw telefoon te spiegelen.

Aanbevolen: