Hoe systeemopslag op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe systeemopslag op iPhone te verwijderen
Hoe systeemopslag op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt het niet verwijderen, maar je kunt wel controleren hoeveel ruimte het gebruikt: Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.
  • Systeemopslag bevat essentiële bestanden, maar ook tijdelijke gegevens en cachebestanden.
  • Verwijder deze door uw iPhone opnieuw op te starten of door apps te verwijderen en opnieuw te installeren.

Dit artikel leert je hoe je systeemopslag op een iPhone kunt verwijderen en kijkt naar de beperkingen van het proces en hoe je de omvang ervan kunt verkleinen.

Hoe zich te ontdoen van systeemopslag op iPhone

Het is eigenlijk niet mogelijk om de systeemopslag op de iPhone volledig te verwijderen. Systeemopslag bestaat uit essentiële systeembestanden die uw iPhone nodig heeft om te werken, dus uw enige optie is om te proberen de opslagruimte te verminderen.

Volg deze stappen om te controleren hoeveel systeemopslag uw iPhone in beslag neemt.

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op iPhone-opslag.
  4. Wacht tot je iPhone klaar is met berekenen hoe de ruimte wordt gebruikt.

    Afhankelijk van de capaciteit van je iPhone kan dit enige tijd duren.

  5. De grijze balk geeft aan hoeveel ruimte wordt ingenomen door systeemopslag.

    Image
    Image

Hoe kan ik de iPhone-systeemopslag verminderen?

Hoewel je de iPhone-systeemopslag niet zomaar kunt verwijderen, kun je een paar stappen uitvoeren om deze te verkleinen. Hier is een overzicht van hoe je de iPhone-systeemopslag kunt verminderen.

Er is geen oplossing om je systeemopslag te verminderen, dus werk je een weg door de onderstaande ideeën om het te optimaliseren.

  • Herstart je iPhone. Start uw iPhone opnieuw op om veel van de tijdelijke bestanden in de systeemopslag te wissen.
  • Verklein je berichtgeschiedenis. Al uw berichten worden bewaard als cachebestanden in de systeemopslag. Tik op Instellingen > Berichten > Berichtgeschiedenis > en verkort de tijdsduur waarin uw berichten worden opgeslagen om de gebruikte gegevens te verminderen.
  • Verwijder en installeer apps opnieuw. Alle apps bewaren een bepaalde hoeveelheid tijdelijke gegevens in de systeemopslag. Verwijder ze en installeer ze opnieuw om ze te wissen.
  • De fabrieksinstellingen van je iPhone. Het herstellen van je iPhone naar de oorspronkelijke instellingen is een grote stap, maar het maakt vaak ruimte vrij die je op geen enkele andere manier kunt verwijderen. Beschouw het als een laatste redmiddel.

Wat is iPhone-systeemopslag?

iPhone-systeemopslag bevat veel verschillende bestanden waar u misschien niet aan denkt. Om het doel te begrijpen, hier is een blik op wat is inbegrepen:

  • Essentiële bestanden. De opslag van het iPhone-systeem bevat voor het grootste deel de essentiële bestanden die nodig zijn om uw iPhone te gebruiken, zoals bestanden die het besturingssysteem ondersteunen. Daarom is het niet mogelijk om het te verwijderen.
  • Cache/tijdelijke bestanden. Cachebestanden zijn er om andere activiteiten te ondersteunen die u mogelijk voltooit, en ze lopen snel op. iPhone-systeemopslag kan veel van deze tijdelijke bestanden bevatten.
  • Updates. Elke iPhone-update die wacht om te worden geïnstalleerd, wordt vermeld onder systeemopslag. Als je al een tijdje niet hebt bijgewerkt, maar je hebt het relevante bestand gedownload, kan dit de inhoud van je systeemopslag zijn.
  • Logboeken. Systeemopslag kan zowel logs als bestanden bevatten die u nooit zult openen, maar die nodig zijn voor bepaalde technische doeleinden.

FAQ

    Waarom neemt "Systeem" zoveel opslagruimte in beslag op de iPhone?

    De categorie Systeem neemt alles op wat niet direct onder andere categorieën past (Foto's, Apps, enz.), dus het kan vrij snel toenemen. Omdat het uit verschillende bronnen kan komen, waaronder verschillende apps, kan het sneller groeien dan de rest van je opslag. U kunt het echter snel verminderen door opnieuw op te starten of een update te installeren.

    Hoe krijg ik meer opslagruimte op een iPhone?

    Een gemakkelijke manier om regelmatig iPhone-opslag vrij te maken, is door items in Berichten na 30 dagen automatisch te laten verwijderen. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichten > Berichten bewaren en selecteer 30 Days Je kunt niet meer opslagruimte toevoegen (hoewel je misschien een iPhone-compatibele externe schijf kunt vinden), maar je kunt wel meer ruimte op iCloud kopen en foto's en andere kamerverslindende items in de cloud bewaren en van je telefoon.

Aanbevolen: