Hoe dubbele contacten op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe dubbele contacten op iPhone te verwijderen
Hoe dubbele contacten op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Contacten > Kaart > Duplicaten zoeken > synchroniseer adresboek met iPhone.
  • iPhone: Contacten > tik op contact > Bewerken > Verwijder contact >Verwijder contact.

  • iCloud.com: Contacts > klik op dubbele contactpersoon > Edit > Delete Contact > Verwijderen.

Dit artikel legt uit waarom dubbele contacten voorkomen en biedt vervolgens drie manieren om ze te verwijderen en je adresboek gesynchroniseerd te houden op al je apparaten.

Hoe verwijder ik dubbele contacten van mijn Mac?

De gemakkelijkste manier om duplicaten van je lijst te verwijderen, is door de app Contacten op je Mac te gebruiken, die contacten die er identiek uitzien automatisch markeert en samenvoegt. En als u uw contacten tussen uw iPhone en Mac synchroniseert, zullen alle wijzigingen die u op de Mac aanbrengt, ook uw iPhone bijwerken. Dit is wat je moet doen:

  1. Klik in de Mac Contacts app op Card in de menubalk.
  2. Klik op Zoek naar duplicaten.

    Image
    Image
  3. De app Contacten scant al je contacten. Wanneer het duplicaten vindt, klikt u op Samenvoegen om ze te combineren en oude overbodige te verwijderen.

    Image
    Image

    Als je contacten met dezelfde naam maar andere informatie wilt samenvoegen, vink dan het vakje aan voordat je op Samenvoegen klikt. Dit is lastig omdat je twee verschillende mensen met dezelfde naam in je adresboek kunt hebben en dit zal ze samenvoegen tot één.

  4. Als je je iPhone en Mac synchroniseert via iCloud, wacht dan een paar minuten en de wijziging wordt gesynchroniseerd met je iPhone. Als je iCloud niet gebruikt, kun je de Mac en iPhone synchroniseren via USB om een update te krijgen.

Hoe verwijder ik dubbele contacten van mijn iPhone?

Je kunt ook dubbele vermeldingen beheren vanuit de app Contacten op je iPhone, maar deze heeft geen handige functie 'Duplicaten zoeken' zoals de Mac-versie.

  1. Zoek een dubbel item dat je wilt verwijderen in de Contacts app en tik erop.
  2. Tik op Bewerken.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en tik op Verwijder contact.
  4. Tik in de pop-up op Verwijder contact.

    Image
    Image
  5. Herhaal dit voor elk dubbel contact dat je moet verwijderen. Als je je contacten synchroniseert met andere apparaten via iCloud, wordt elk contact dat je op de iPhone verwijdert automatisch van je andere apparaten verwijderd.

iCloud kan ook contacten verwijderen

Deze derde methode werkt goed voor Windows-gebruikers die een iPhone hebben. Volg deze stappen om een contact te verwijderen via de interface van iCloud. Net als bij het gebruik van de app Contacten, worden wijzigingen die u hier aanbrengt, overgebracht naar uw iPhone.

  1. Log in op iCloud.com en klik op Contacts.

    Image
    Image
  2. Klik op het dubbele contact.
  3. Klik op Bewerken.

    Image
    Image
  4. Klik op Delete Contact en dan ook op de Delete bevestiging.

    Image
    Image

Waarom heb ik zoveel dubbele contacten op mijn iPhone?

Er zijn veel redenen waarom je vooraf geïnstalleerde iPhone Contacten-app vol zit met meerdere vermeldingen voor dezelfde mensen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

  • Je hebt meer dan eens informatie voor dezelfde persoon ingevoerd.
  • Je hebt de suggestie van de iPhone overgenomen om iemand aan je adresboek toe te voegen en ze waren al als contact opgeslagen, maar de iPhone heeft ze apart toegevoegd.
  • Misschien heb je op een gegeven moment meerdere adresboeken gecombineerd en niet volledig dubbele vermeldingen voor dezelfde mensen.
  • Je kunt contacten van meerdere bronnen synchroniseren met je iPhone en aparte vermeldingen hebben voor dezelfde persoon in elke app.

Kan ik meerdere contacten op mijn iPhone verwijderen?

Duplicaten rechtstreeks op je iPhone verwijderen is eenvoudig, maar het is ook behoorlijk vervelend. Dat komt omdat je elk contact afzonderlijk moet verwijderen. Als je tientallen dubbele contacten hebt, moet je deze stappen voor elk afzonderlijk contact herhalen.

Helaas biedt de vooraf geïnstalleerde app Contacten geen functie om je contacten te scannen, dubbele contacten te vinden en je een gemakkelijke manier te geven om ze op te lossen. Er zijn een aantal apps van derden die u hiervoor in de App Store kunt krijgen.

FAQ

    Hoe zet ik contacten over van iPhone naar iPhone?

    Als u een enkel contact wilt delen, opent u het in uw Telefoon-app en selecteert u Contact delen Deze optie staat onder het adres, de verjaardag en andere informatie van de persoon. Als u al uw contacten wilt kopiëren, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe iPhone instelt, maakt u een back-up van de eerste telefoon naar iCloud (ga naar Instellingen > uw naam > iCloud > iCloud Backup), en stel vervolgens de nieuwe telefoon in met die back-up. Naast contacten breng je ook foto's, apps en andere informatie over.

    Hoe vind ik verwijderde contacten op een iPhone?

    Zodra je een contact verwijdert, is het weg, tenzij je een beetje tijdreizen niet erg vindt. Als je snel bent, kun je je iPhone herstellen vanaf een oude back-up, die alle contacten bevat die aanwezig waren toen je die back-up maakte.

Aanbevolen: