Games kopen op Meta (Oculus) Quest 2

Inhoudsopgave:

Games kopen op Meta (Oculus) Quest 2
Games kopen op Meta (Oculus) Quest 2
Anonim

Wat te weten

  • Vanaf headset: Oculus-knop op rechter touch-controller > store icon > game jij wil > price button > Purchase.
  • In app: Quest/Quest2 moet worden weergegeven > Store > game je wilt > prijsknop > Aankoop.
  • Games die via de desktop-app zijn gekocht, worden meestal op je pc gespeeld, maar je moet je Quest 2 vastbinden.

Dit artikel legt uit hoe je nieuwe games kunt kopen op je Meta Quest 2.

Games voor Quest 2 kopen vanaf de headset in VR

Als je al in VR zit en je snel in een nieuwe game wilt spelen, kun je het beste een game kopen via de Quest 2-winkel. Je hebt op elk moment toegang tot de winkel door op de Oculus-knop op je rechter Oculus touch-controller te drukken en het winkelpictogram in de werkbalk te selecteren. Zolang je in het verleden al een betaalmethode voor Oculus-aankopen via de mobiele of desktop-app hebt toegevoegd, kun je games rechtstreeks in de Quest 2-winkel kopen zonder VR te verlaten.

De Oculus-desktopapp heeft ook een etalage, maar deze is gericht op Rift- en Rift S-games. Je kunt games kopen via die app en ze spelen wanneer je Quest 2 is vastgemaakt aan een VR-ready pc, maar je kunt ze niet spelen op een ongebonden Quest 2 tenzij in de gamedetails wordt aangegeven dat het cross-buy is compatibel.

Zo koop je een game uit de Quest 2-winkel in VR:

  1. Druk op de Oculus-knop op uw rechter touch-controller om de werkbalk te openen en selecteer de store (de boodschappentas).

    Image
    Image
  2. Scroll door de lijst met games, gebruik het zoekveld om naar een specifieke game te zoeken of selecteer een filter aan de rechterkant, zoals genre.

    Image
    Image

    Je kunt ook het zoekveld selecteren en de naam van een specifiek spel typen, of naar beneden scrollen om een selectie van aanbiedingen en aanbevolen spellen te zien.

  3. Verfijn uw zoekopdracht door een genre-optie. te selecteren

    Image
    Image
  4. Zoek en selecteer een game die je wilt.

    Image
    Image
  5. Selecteer de blauwe prijsknop.

    Image
    Image
  6. Selecteer Aankoop.

    Image
    Image
  7. Je standaardbetaalmethode wordt in rekening gebracht en de game wordt toegevoegd aan je bibliotheek.

Games voor Quest 2 kopen via de mobiele app

De Quest 2 storefront is handig als je al in VR bent, maar met de mobiele app kun je nieuwe games uitproberen en aankopen doen wanneer je maar wilt. Als je een ouder bent en Oculus-games delen hebt ingesteld met je tieners, is de mobiele app een geweldige manier om games voor hen te kopen zonder dat je zelf in VR hoeft te stappen.

Als je andere headsets hebt aangesloten op je app, zoals een Rift of Rift S, zorg er dan voor dat de app Oculus/Oculus 2 in de rechterbovenhoek vermeldt. Als dit niet het geval is, tik je op de naam van de headset die daar wordt weergegeven en selecteer je Oculus/Oculus 2. Als je dat niet doet, kun je games kopen voor het verkeerde platform.

  1. Tik in de Oculus-app op je telefoon op Store.
  2. Zoek een game die je wilt kopen.

    Je kunt op de naam van het vergrootglas tikken en de naam van een game typen, of naar beneden scrollen om verschillende categorieën te bekijken.

  3. Tik op de game die je wilt.

    Image
    Image
  4. Tik op de blauwe prijsknop.
  5. Tik op Aankoop.

    Image
    Image
  6. Je standaard betaalmethode wordt in rekening gebracht en de game wordt toegevoegd aan je Quest 2-bibliotheek.

Bottom Line

De Quest 2 heeft een ingebouwde etalage waartoe je toegang hebt in virtual reality (VR), zodat je games kunt kopen, downloaden en direct in de actie kunt springen zonder je headset af te zetten. De mobiele app bevat ook dezelfde storefront, waarmee je op je gemak door Quest 2-games kunt bladeren als je niet in VR bent, aankopen kunt doen en games in de wachtrij kunt zetten om te downloaden. Als je een Quest 2-game koopt via de mobiele app store, wordt deze gedownload de volgende keer dat je je headset inschakelt en verbinding maakt met internet.

Wat is Oculus Quest Cross kopen?

Cross-buy is een functie waarmee je bepaalde games één keer kunt kopen en ze vervolgens in zowel tethered als unethered-modus kunt spelen. Wanneer je een game koopt in de Quest 2-winkel, krijg je meestal alleen toegang tot de Quest 2-versie van de game. Evenzo, wanneer je een game koopt in de Oculus desktop-app store, krijg je meestal alleen toegang tot de desktopversie van de game, die je kunt spelen met een Rift, Rift S of tethered Quest 2.

Als een game is gemarkeerd als cross-buy, kun je deze kopen in de Quest 2-winkel en ook toegang krijgen tot de desktopversie, of deze kopen via de desktop-app en ook toegang krijgen tot de Quest 2-versie. Meta houdt een lijst bij van cross-buy-games, maar de veiligste manier om er zeker van te zijn dat een game ook echt werkt op je Quest 2, is door deze te kopen via de Quest 2-winkel in VR of de mobiele app met Quest/Quest 2 geselecteerd als de actieve headset..

FAQ

    Komt de Meta Quest 2 met games?

    Ja, de Quest 2 wordt geleverd met een paar voorgeïnstalleerde games, maar het zijn slechts technische demo's, dus je zult zo snel mogelijk meer games willen downloaden.

    Welke kaarten kun je gebruiken om games voor Meta (Oculus) Quest 2 te kopen?

    Je kunt elke gangbare creditcard of betaalpas (Visa, Mastercard, enz.) of zelfs je PayPal-account gebruiken om Quest 2-spellen te kopen. Je kunt je Meta Quest-betaalmethode op elk moment wijzigen.

    Kan ik Steam VR-games spelen op mijn Meta (Oculus) Quest 2?

    Ja. Om Steam VR-games op de Meta Quest 2 te spelen, sluit je een compatibele USB-kabel aan op je pc en headset. Schakel de Quest in, selecteer Continue in de pop-up Meta (Oculus) Link inschakelen op je pc, zet de headset op en selecteer Enable Oculus Link.

Aanbevolen: