Games en apps delen op Meta (Oculus) Quest 2

Inhoudsopgave:

Games en apps delen op Meta (Oculus) Quest 2
Games en apps delen op Meta (Oculus) Quest 2
Anonim

Wat te weten

  • Schakel accounts voor meerdere gebruikers in op je Quest 2 en voeg ten minste één secundair account toe. Log in op de Quest 2 met je beheerdersaccount.
  • Select Instellingen (tandwielpictogram) > Accounts > aanzetten App delen.
  • Je kunt maximaal drie secundaire accounts toevoegen, die games kunnen spelen die eigendom zijn van de beheerder.

Dit artikel legt uit hoe je Meta (Oculus) Quest 2-apps kunt delen tussen meerdere accounts op dezelfde headset, zodat elke persoon zijn eigen spelvoortgang en prestaties kan hebben.

App delen inschakelen op Quest 2

App delen is een functie waarmee het beheerdersaccount op een Quest 2 Meta/Oculus Quest-games en -apps kan delen met secundaire accounts. Elke extra gebruiker die inlogt met zijn eigen Facebook-account, krijgt toegang tot de door de beheerdersaccount gekochte games en apps wanneer deze functie is ingeschakeld, maar games die door die extra accounts zijn gekocht, worden niet gedeeld.

App delen is een experimentele functie, wat betekent dat deze op elk moment kan worden gewijzigd of verwijderd. Als je de functie voor meerdere gebruikers niet op je Quest hebt, is deze mogelijk nog niet ingeschakeld.

Zo kun je het delen van apps inschakelen op je Quest 2:

  1. Log in op de Quest 2 met je beheerdersaccount.

    Als u het beheerdersaccount nog niet gebruikt, selecteert u het gebruikerspictogram van het universele menu om over te schakelen.

  2. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in de hoofdnavigatiebalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Accounts in de zijbalk Instellingen.

    Image
    Image

    De Accounts optie is niet beschikbaar als je nog geen multi-user accounts hebt ingeschakeld. Als je Accounts niet in de zijbalk ziet, zorg er dan voor dat je de functie voor meerdere gebruikersaccounts hebt ingeschakeld.

  4. Selecteer de App delen schakelaar om de functie voor het delen van apps in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Als de functie is ingeschakeld, is de schakelaar blauw. Secundaire accounts op je Quest 2 hebben nu toegang tot je apps en games, hebben hun eigen opgeslagen games en voortgang, en prestaties.

    Image
    Image

Hoe werkt het delen van apps op Meta (Oculus) Quest 2?

Met de functie voor het delen van apps kan het beheerdersaccount op een Quest 2 gekochte apps delen met anderen op dezelfde headset. Het beheerdersaccount is het account dat u hebt gebruikt om de eerste installatie uit te voeren, en u kunt secundaire accounts toevoegen via de functie voor meerdere gebruikersaccounts.

Als de functie voor het delen van apps is ingeschakeld, hebben secundaire accounts toegang tot de meeste apps van het beheerdersaccount. Sommige apps ondersteunen deze functie niet en vereisen een extra aankoop, maar u kunt de meeste apps met deze methode delen.

Kun je multiplayer spelen met Meta (Oculus) Quest 2 App Sharing?

Het spelen van multiplayer-games met de functie voor het delen van apps is ingewikkeld omdat je dezelfde game niet met hetzelfde account op meerdere Quest 2-headsets kunt spelen nadat je de functie voor meerdere gebruikersaccounts hebt geactiveerd. In de meeste gevallen is het mogelijk om multiplayer-games te spelen met deze functie, maar sommige apps ondersteunen dit niet.

Hier leest u hoe u multiplayer-games speelt met de functie voor het delen van apps in Quest 2:

  1. Koop een game met het beheerdersaccount op de eerste Quest 2.
  2. Voeg een secundair account toe aan de eerste headset en gebruik het nieuwe account om het spel te spelen.

  3. Log in op een tweede Quest 2-headset met het beheerdersaccount van de eerste.

    Het account kan de beheerder van de tweede headset zijn of als secundair account worden toegevoegd. Omdat het de game bezit, maakt het niet uit of het secundair of primair is.

  4. Download en installeer de game op de tweede headset.
  5. Speel het spel op de tweede headset met het beheerdersaccount van de eerste headset.
  6. Als de app dit ondersteunt, kun je nu samen spelen.

Beperkingen van het delen van apps op Meta (Oculus) Quest 2

Als je het delen van apps inschakelt, wordt een oude functie uitgeschakeld. Voordat Meta de functie voor meerdere gebruikers en het delen van apps introduceerde, was het mogelijk om met één account op meerdere headsets tegelijk in te loggen en hetzelfde spel op beide headsets te spelen, gelijktijdig met hetzelfde account. U kunt bijvoorbeeld een game kopen op één headset, inloggen op een andere headset met hetzelfde account en dezelfde game tegelijkertijd op beide headsets spelen met hetzelfde account.

Als je het delen van apps inschakelt, kun je niet langer één account op twee headsets gebruiken om dezelfde game tegelijkertijd te spelen. Als twee mensen een game die je hebt gekocht tegelijkertijd op twee headsets willen spelen, moeten ze inloggen op verschillende accounts. Dit werkt voor zowel games voor één speler als voor games voor meerdere spelers, maar alleen als je de procedure voor multiplayer-games in de vorige sectie volgt.

Bovendien kun je het delen van apps alleen op een enkele Quest 2 inschakelen. Je kunt je Meta- of Facebook-account nog steeds gebruiken als beheerdersaccount op meerdere headsets, maar je kunt de functie voor het delen van apps alleen op één headset inschakelen.

De laatste opvallende beperking is dat het beheerdersaccount apps kan delen met secundaire accounts, maar secundaire accounts kunnen hun apps niet delen. Dus als een secundair account een app koopt, kan alleen het secundaire account die app gebruiken.

Je kunt je echter wel aanmelden bij één Meta (Oculus) Quest 2 als secundair account en vervolgens hetzelfde Oculus- of Facebook-account gebruiken om een andere Quest 2 in te stellen als beheerder. Alle games die je als secundair account hebt gekocht, zijn beschikbaar op je nieuwe Quest 2 en je kunt ze zelfs delen met secundaire accounts op die headset als je het delen van apps inschakelt.

Aanbevolen: