Hoe Meta (Oculus) Quest 2 draadloos met een pc te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Meta (Oculus) Quest 2 draadloos met een pc te verbinden
Hoe Meta (Oculus) Quest 2 draadloos met een pc te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Open Snelle instellingen > Instellingen > Systeem > Quest Link > Quest Link toggle > Start Quest Link > Gebruik Air Link toggle, selecteer uw pc > Koppelen.
  • Voer de Oculus-app uit op je pc, verifieer de code van je Quest 2 en klik op Bevestigen.
  • Selecteer Continue op je Quest 2 en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Dit artikel legt uit hoe je een Meta Quest 2 via Air Link op een pc kunt aansluiten.

Hoe Quest 2 draadloos met pc te verbinden

Je Quest 2 kan games spelen zonder verbonden te zijn met een pc, maar hij kan ook fungeren als een draadloze VR-headset met behulp van een functie genaamd Air Link.

Door verbinding te maken met een pc via Air Link kun je VR-games spelen die niet beschikbaar zijn op Quest 2, en de pc-versies van Quest 2-games spelen met betere graphics en prestaties. Omdat de verbinding draadloos is, behoudt je volledige bewegingsvrijheid op je Quest 2 voor gameplay op kamerschaal.

Hier leest u hoe u uw Meta of Quest 2 draadloos op een pc kunt aansluiten:

  1. Als je dit nog niet hebt gedaan, download en installeer dan de Oculus-app op je pc.

    Je moet ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij de app met hetzelfde Facebook-, Meta- of Oculus-account dat je gebruikt met je headset.

  2. Druk op de Oculus-knop op je rechter touch-controller om de werkbalk in VR te openen.
  3. Selecteer de Snelle instellingen snelkoppeling (tijd, batterij en wifi op de werkbalk.)

    Image
    Image
  4. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  6. Select Quest Link.

    Image
    Image
  7. Selecteer de Quest Link schakelaar om het aan te zetten.

    Image
    Image
  8. Selecteer Launch Quest Link.

    Image
    Image
  9. Selecteer de Gebruik Air Link schakelaar om het in te schakelen.

    Image
    Image
  10. Selecteer uw pc en selecteer vervolgens Pair.

    Image
    Image

    Als je je pc niet ziet of de koppelingsoptie niet beschikbaar is, zorg er dan voor dat de Oculus-app op je pc draait, dat deze is aangemeld en dat je Oculus Quest 2 als je apparaat hebt geselecteerd.

  11. Controleer de code op uw pc en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  12. Je Quest is nu verbonden met je pc via Air Link.

VR-games draadloos spelen op Quest 2 via Air Link

Air Link stelt je Quest 2 in staat om te fungeren als een draadloze VR-headset en gebruik te maken van de kracht van een VR-ready gaming-pc om games te spelen. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door games te kopen en te spelen via de Oculus-winkel. Als je in het verleden games via die winkel hebt gekocht om op een Oculus Rift te spelen, kun je ze via Air Link op je Quest 2 spelen.

Je hebt echter ook volledige toegang tot het bureaublad van de aangesloten pc, dus je kunt Air Link gebruiken om je pc in VR te bedienen, films en andere media te kijken en games te spelen via SteamVR.

Zo speel je games op je Quest 2 via Air Link:

  1. Zodra je verbinding hebt gemaakt via Air Link, zie je dit scherm. Je kunt games die je bezit starten via de Oculus Store via dit scherm, of naar beneden kijken om een selectie van bedieningselementen te zien als je niet-Oculus-games wilt spelen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het monitorpictogram om toegang te krijgen tot Desktop Mode.

    Image
    Image
  3. Om een game te spelen, opent u de game rechtstreeks via het bureaublad of opent u een platform zoals Steam.

    Image
    Image

    Als je Steam-games in VR wilt spelen, moet je eerst SteamVR installeren.

  4. Selecteer een SteamVR uit je bibliotheek, start vervolgens een VR-ready spel vanuit de SteamVR-portal en het zal op je pc draaien terwijl het draadloos naar je Quest 2.

    Image
    Image

Waarom een Meta (Oculus) Quest 2 verbinden met een pc?

De Meta (Oculus) Quest 2 is een zelfstandige VR-headset, wat betekent dat je hem niet op een pc hoeft aan te sluiten om games in VR te spelen. Het is in wezen een kleine computer en een VR-headset in één, en het bevat een etalage waarmee je games kunt kopen en starten zonder extra hardware. Deze games zijn speciaal ontworpen of aangepast voor de Quest 2-hardware, dus ze werken goed, ook al is de Quest 2 aanzienlijk minder krachtig dan de meeste VR-ready pc's.

Omdat VR-ready pc's veel krachtiger zijn dan de Quest 2, kunnen ze een breder scala aan games spelen. Je bent niet beperkt tot de games die beschikbaar zijn in de Quest 2-winkel, en zelfs games die beschikbaar zijn op Quest 2 hebben vaak pc-versies die beter werken, betere graphics hebben of opties hebben die niet beschikbaar zijn op Quest 2.

De Quest 2-versie van VR Chat beperkt bijvoorbeeld de werelden die je kunt bezoeken, de avatars die je kunt selecteren en zelfs de avatars die je kunt zien. Als je je Quest 2 aansluit op een VR-ready pc en op die manier VR-chat laadt, zijn al die beperkingen verdwenen.

Wat veroorzaakt schokkerige gameplay bij gebruik van Air Link?

Air Link verbindt je Quest 2 met je pc via je wifi-netwerk. Voor de beste ervaring moet je je pc aansluiten op je router via een bekabelde Ethernet-verbinding en ervoor zorgen dat er een duidelijk zicht is tussen je Quest 2 en je router.

Elke obstructie tussen je router en je Quest 2 zal interferentie veroorzaken, wat kan resulteren in schokkerige gameplay, wazige graphics en andere problemen. Als er veel apparaten zijn aangesloten op je draadloze netwerk, kan congestie ook van invloed zijn op je gameplay.

Naast de draadloze Air Link-optie, kun je je Quest 2 ook via een USB-kabel op een pc aansluiten via Quest Link. Voor deze methode is een hoogwaardige USB-C-kabel vereist die op je pc moet worden aangesloten terwijl je aan het spelen bent.

Je Quest verbinden met een fysieke kabel zorgt voor een meer consistente ervaring in termen van soepele gameplay en graphics, maar het beperkt je beweging, dus het kan het beste worden gebruikt met zittende gameplay-ervaringen.

Als je verbinding maakt via een bedrade Quest Link-verbinding, pas dan op dat je niet aan de USB-C-kabel trekt of eraan trekt. Plotselinge hoofd- of lichaamsbewegingen kunnen de USB-C-poort op je Quest 2 of pc beschadigen.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Oculus Quest 2 draadloos met mijn tv?

    Om je Quest 2 draadloos met je tv te verbinden vanaf de headset, ga je naar Share > Cast, kies je je tv en selecteer je Volgende. Open vanaf een smartphone de Meta-app en tik op Cast.

    Hoe sluit ik mijn Meta Quest of Quest 2 met een kabel aan op mijn pc?

    Om je Quest of Quest 2 met een kabel op je pc aan te sluiten, installeer je de Oculus Link-app op je pc en zet je je headset aan. Sluit een compatibele USB-C aan op Quest en uw pc, zet de headset op en selecteer Allow door naar de virtuele knop te kijken en op de volumeknop van de headset te drukken.

    Hoe verbind ik mijn Oculus Quest 2 met mijn telefoon?

    Om je Quest 2 met je telefoon te verbinden, ga je op je Quest 2 naar Instellingen > Over en noteer je de koppelingscode. Open vervolgens de Oculus-telefoonapp en tik op Menu > Devices > Uw headset koppelen >Quest 2 > Doorgaan Voer de koppelingscode in en tik op het vinkje

    Hoe verbind ik mijn Oculus Quest 2 met SideQuest?

    Als je apps op je Quest of Quest 2 wilt sideloaden, open je de Oculus-app op je computer, ga je naar Instellingen > Algemeenen schakel Onbekende bronnen in. Schakel vervolgens de ontwikkelaarsmodus in en installeer SideQuest op uw pc.

Aanbevolen: