Meta (Oculus) Quest of Quest 2 verbinden met pc

Inhoudsopgave:

Meta (Oculus) Quest of Quest 2 verbinden met pc
Meta (Oculus) Quest of Quest 2 verbinden met pc
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de Oculus Link-app op je pc. Zet je headset aan.
  • Sluit een compatibele USB-C aan op Oculus Link en je pc.
  • Zet de Oculus Link op en selecteer Allow door naar de virtuele knop te kijken en op de volumeknop van de headset te drukken.

Dit artikel helpt je bij het aansluiten van je Meta (Oculus) Quest- of Quest 2-headset op je gaming-pc om je de mogelijkheid te bieden om pc-graphics te upgraden in een breder scala aan virtual reality-games en -ervaringen.

Hoe u uw Meta (Oculus) Quest kunt verbinden met uw pc

Het proces voor het aansluiten van de Quest op een pc is hetzelfde, of je nu een Quest virtual reality-headset van de eerste of tweede generatie hebt. Voordat je die verbinding kunt maken, moet je er echter voor zorgen dat je pc voldoet aan de minimale vereisten om de Quest en Quest 2 te ondersteunen.

Image
Image

Meta geeft de pc-vereisten weer als:

  • CPU: Intel Core i5-4590 of een AMD Ryzen 5 1500X
  • Graphics: Nvidia GTX 970, 1060 3GB of beter. Dat omvat alle grafische kaarten uit de GTX 16-serie, behalve de GTX 1650. Alle kaarten uit de AMD RX 500-, 600-, 5000- en Vega-serie.
  • Geheugen: 8GB
  • Besturingssysteem: Windows 10
  • Poort: USB 3.0

Als uw pc aan deze specificaties voldoet of deze overtreft, moet u ook een hoogwaardige USB-kabel aanschaffen die tegelijkertijd gegevens en stroom ondersteunt. Meta verkoopt zijn eigen, maar voor $ 79 is het verre van goedkoop. Gelukkig kun je een generieke USB-C 3.0-kabel gebruiken, maar je wilt er toch een die gebruik maakt van hoogwaardige materialen en een uitstekende afscherming heeft. Het heeft geen zin om te proberen te genieten van betere pc-beelden als uw kabel de beeldkwaliteit verslechtert.

Je wilt minimaal een kabel van 3M om er zeker van te zijn dat je nog steeds kunt rondlopen om staand en een aantal functies op kamerschaal te ervaren.

Het Meta (Oculus) Quest Connect-to-PC-proces

Als je de kabel hebt en hebt vastgesteld dat je pc de eisen van je Quest- of Quest 2-headsets aankan, kun je ze als volgt aansluiten.

  1. Download en installeer de Oculus Link-app op je pc.
  2. Steek de USB-C-kabel in een USB-poort (3.0 of hoger) op uw pc en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op de headset.

    Image
    Image
  3. Zet de headset op en u zou een bericht moeten zien waarin u wordt gevraagd of u het aangesloten apparaat toegang wilt geven tot bestanden op de headset. Selecteer Toestaan door naar de virtuele knop te kijken en op de volumeknop van de headset te drukken.
  4. Je wordt dan gevraagd om Oculus Link in te schakelen. Selecteer Enable om dit te doen.

Je kunt nu compatibele Rift- en Rift S-games spelen op je Meta (Oculus) Quest. Die omvatten die verkocht in de Oculus-winkel en op het SteamVR-platform. Om dit te doen, selecteert u ze in de Apps sectie van het Oculus-menu.

Wat te doen als Oculus Link niet werkt

Als je merkt dat je na het volgen van de installatiestappen problemen hebt met geluid of beeld, zijn er enkele stappen die je kunt nemen. Controleer eerst of u een kabel gebruikt die voldoet aan de specificaties van Meta. Er wordt gezegd dat elke USB-C-kabel van goede kwaliteit voldoende is, maar het is de moeite van het controleren waard.

Ten tweede, probeer je pc of laptop opnieuw op te starten, want dat kan soms problemen oplossen met grafische kaarten die niet zo goed worden ondersteund als andere.

Voor meer hulp, bekijk de officiële Quest Plus Link-ondersteuningssectie.

Hoewel pc-ervaringen nog steeds kunnen profiteren van inside-out tracking zonder externe sensoren, ben je via een kabel aan je pc vastgemaakt, dus je VR-speelruimte kan aanzienlijk kleiner zijn. U hoeft zich echter niet op dezelfde manier zorgen te maken over de levensduur van de batterij.

Aanbevolen: