FH10- en FH11-bestanden (wat ze zijn en hoe ze te openen)

Inhoudsopgave:

FH10- en FH11-bestanden (wat ze zijn en hoe ze te openen)
FH10- en FH11-bestanden (wat ze zijn en hoe ze te openen)
Anonim

Wat te weten

  • FH10- en FH11-bestanden zijn tekeningen gemaakt door en geopend met FreeHand 10 & 11.
  • U kunt ook Adobe's Illustrator- of Animate-programma's gebruiken.
  • FreeHand kan er een converteren naar EPS, of CoolUtils gebruiken om op te slaan naar PDF.

Dit artikel legt uit wat FH10- en FH11-bestanden zijn en hoe u er een op uw computer kunt openen of er een kunt converteren naar een ander afbeeldingsformaat, zoals JPG, PNG, EPS, enz.

Wat zijn FH10- en FH11-bestanden?

Bestanden met een FH10- of FH11-bestandsextensie zijn tekeningen die zijn gemaakt met de nu stopgezette Adobe FreeHand-software.

Deze bestanden slaan vectorafbeeldingen op die worden gebruikt voor zowel web- als printdoeleinden. Ze kunnen verlopen, lijnen, curven, kleuren en meer bevatten.

FH10-bestanden waren de standaardindeling voor FreeHand 10, terwijl FH11-bestanden de standaardindeling waren voor FreeHand MX, de naam waaronder versie 11 op de markt werd gebracht.

Image
Image

Vorige versies van FreeHand gebruikten ook de juiste bestandsextensies voor die versies. FreeHand 9 heeft bijvoorbeeld zijn bestanden opgeslagen met de extensie FH9, enzovoort.

Hoe FH10 & FH11-bestanden te openen

FH10- en FH11-bestanden kunnen worden geopend met de juiste versie van Adobe's FreeHand-programma, ervan uitgaande dat u een kopie hebt. Huidige versies van Adobe Illustrator en Animate zullen deze ook openen.

FreeHand is gemaakt door Altsys in 1988, later gekocht door Macromedia en uiteindelijk gekocht door Adobe in 2005. De software werd in 2007 stopgezet. Hoewel je het niet langer van de website van Adobe kunt krijgen, zijn er enkele FreeHand-updates die je van Adobe kunt downloaden als je v11.0.2 (de laatst uitgebrachte versie) nodig hebt.

Hoe FH10- en FH11-bestanden te converteren

Het is misschien niet mogelijk om een specifieke bestandsconverter te vinden die FH10- of FH11-tekeningen kan opslaan in een ander beeldformaat. Een daarvan die we hebben gevonden, is de CoolUtils-website, die zegt dat deze deze in PDF kan opslaan.

Als je FreeHand echter al op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het gewoon gebruiken om het bestand naar een ander formaat, zoals EPS, te converteren. Zodra u het EPS-bestand hebt, kunt u een online bestandsconverter zoals FileZigZag of Zamzar gebruiken om te converteren naar een ander afbeeldingsformaat zoals JPG, PDF of PNG.

Aangezien zowel Illustrator als Animate deze formaten kunnen openen, is het waarschijnlijk dat er een soort Opslaan als of Export menuoptie is die worden gebruikt om het bestand in een ander formaat op te slaan.

Kan het nog steeds niet openen?

Als uw FH10- of FH11-bestand niet wordt geopend met een van de bovenstaande suggesties, is het mogelijk dat uw specifieke bestand helemaal niets met FreeHand te maken heeft en gewoon dezelfde bestandsextensie gebruikt. In dit geval is het bestand geheel voor een ander programma bedoeld.

Als dit het geval is, gebruik dan een teksteditor om het bestand als tekstdocument te openen. Als u dit doet, ziet u waarschijnlijk vervormde, onduidelijke tekst, tenzij het bestand toevallig op tekst is gebaseerd, in welk geval alle gegevens 100 procent leesbaar zijn in de teksteditor. Als je er echter iets identificeerbaars uit kunt kiezen, kun je die informatie misschien gebruiken om te onderzoeken welk programma is gebruikt om je bestand te bouwen, wat waarschijnlijk hetzelfde programma is dat het opent.

Het is ook mogelijk dat je de bestandsextensie helemaal verkeerd leest. Andere extensies lijken op elkaar, ook al zijn ze helemaal niets met elkaar te maken. F06 is een voorbeeld, een uitvoerbestand dat wordt gebruikt door MSC Nastran. Een andere is FH, geassocieerd met Backup Exec.

Aanbevolen: