Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan te zetten
Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Druk twee seconden op de aan/uit-knop en laat dan los.
  • Als je Quest niet aan gaat, sluit hem dan aan op een USB C-stroombron en laat hem opladen.
  • Inschakelen via het opstartscherm: Houd de knoppen power en volume down ingedrukt en selecteer vervolgens boot device.

Dit artikel legt uit hoe je Meta Quest 2. aanzet

Als je Quest 2 niet aangaat of je alleen een zwart scherm ziet wanneer je hem aanzet, heb je mogelijk te maken met het Oculus Quest Black Screen of Death.

Meta (Oculus) Quest 2 inschakelen

Om de Quest 2 in te schakelen, moet je de aan/uit-knop twee seconden ingedrukt houden en vervolgens loslaten. Wanneer u de knop loslaat, gaat de LED naast de knop branden, wat aangeeft dat de headset nu aan staat. U hoort ook een gong die aangeeft dat de headset wordt opgestart.

Image
Image

Als je de aan/uit-knop niet kunt vinden, begin dan door de Quest 2 vast te houden zodat je de lenzen kunt zien alsof je op het punt staat de headset op te zetten. Draai hem dan zodat de lenzen naar links wijzen. U kijkt dan naar de aan / uit-knop, een kleine, ruitvormige knop die zich direct onder de rechterriemconnector bevindt en naast een LED die aangeeft wanneer het apparaat is ingeschakeld.

Wat te doen als de Quest 2 niet aangaat

Als je Quest 2 niet aangaat wanneer je op de aan/uit-knop drukt, probeer het dan opnieuw. Zorg ervoor dat u de knop ongeveer twee seconden ingedrukt houdt en laat hem vervolgens los. De headset gaat niet meteen aan met een druk op de knop, en hij gaat ook niet aan als je de knop nog steeds ingedrukt houdt.

Zodra je hebt gecontroleerd of de aan/uit-knop niet werkt, sluit je je Quest aan op een USB-C-stroombron en laat je hem opladen. Het opladen van een Quest 2 duurt ongeveer twee en een half uur. Nadat de headset enige tijd heeft gehad om op te laden, drukt u nogmaals op de aan/uit-knop.

Een Quest 2 inschakelen via het opstartmenu

Als de aan/uit-knop niet lijkt te werken en je zeker weet dat de Quest 2 volledig is opgeladen, kun je proberen toegang te krijgen tot het opstartscherm. Met dit scherm kunt u de headset normaal opstarten en krijgt u ook toegang tot de fabrieksresetoptie.

Image
Image

Om toegang te krijgen tot het opstartmenu van Quest 2, houdt u de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop ingedrukt totdat het opstartscherm wordt geladen. Je kunt dan proberen je Quest 2 aan te zetten door de optie opstartapparaat te selecteren.

Image
Image

Als het nog steeds niet aangaat nadat je de optie opstartapparaat in het opstartmenu hebt geselecteerd, moet je de Quest 2 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan worden bereikt door het opstartmenu te openen en fabrieksreset te selecteren. Je headset wordt gereset en je moet hem opnieuw instellen als hij klaar is.

Als dat nog steeds niet werkt, of als je helemaal geen toegang hebt tot het opstartscherm, heb je mogelijk een defecte Quest 2, in welk geval je contact moet opnemen met Meta voor aanvullende hulp.

FAQ

    Hoe zet ik de microfoon aan op een Meta/Oculus Quest 2?

    Controleer eerst de apparaatinstellingen (Settings > Device) om te zien of de microfoon is ingeschakeld. Als dit het geval is en de microfoon werkt nog steeds niet, controleer dan de chatinstellingen van de game die je speelt.

    Hoe schakel ik automatisch ontwaken uit op een Meta/Oculus Quest 2?

    Om de batterij te sparen, wilt u misschien voorkomen dat uw VR-headset wordt ingeschakeld wanneer deze beweegt. Ga naar Settings > Device > Power om automatisch ontwaken uit te schakelen.

Aanbevolen: