M4R-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

M4R-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
M4R-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een M4R-bestand is een iPhone-beltoonbestand.
  • iTunes is het primaire programma dat er een opent, maar je kunt ook geluk hebben met VLC.

Dit artikel legt uit wat een M4R-bestand is, hoe je er een op je telefoon gebruikt en hoe je een audiobestand van of naar dit formaat converteert.

Wat is een M4R-bestand?

Een bestand met de M4R-bestandsextensie is een iPhone-beltoonbestand. Ze kunnen in iTunes worden gemaakt en naar een iPhone worden overgebracht als aangepaste beltonen.

Deze bestanden zijn eigenlijk gewoon. M4A-bestanden die zijn hernoemd naar. M4R. De bestandsextensies zijn alleen verschillend om hun doelen te onderscheiden.

Image
Image

Een M4R-bestand afspelen

Open M4R-bestanden met het iTunes-programma van Apple. Als ze niet tegen kopiëren zijn beveiligd, kunnen ze worden afgespeeld met de gratis VLC-software en andere mediaspelers.

Als u de beltoon met een ander programma wilt afspelen, probeert u eerst de extensie te hernoemen naar MP3. De meeste mediaspelers herkennen het MP3-formaat, maar ze ondersteunen mogelijk niet het laden van bestanden met de M4R-extensie.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat M4R-bestanden in Windows opent.

Een M4R-bestand converteren

U wilt het bestand waarschijnlijk niet naar een ander formaat converteren, maar in plaats daarvan een bestand zoals een MP3 naar het M4R-formaat converteren, zodat u het als beltoon kunt gebruiken. Volg onze gids over hoe je van een nummer een beltoon op de iPhone kunt maken om te zien hoe dit wordt gedaan.

Wat je doet, is het bestand van je iTunes-bibliotheek naar M4R converteren en het vervolgens weer importeren in iTunes, zodat je iPhone ermee kan synchroniseren en de nieuwe beltoon kan kopiëren.

Niet elk nummer dat via iTunes is gedownload, kan als beltoon worden gebruikt; alleen degenen die speciaal zijn gemarkeerd als ondersteunend het formaat.

Verschillende gratis softwareprogramma's voor audioconversie converteren van en naar dit formaat. FileZigZag en Zamzar slaan het bestand op in formaten zoals MP3, M4A, WAV, AAC, OGG en WMA.

Je kunt natuurlijk altijd beltonen voor je iPhone kopen of bepaalde websites gebruiken om gratis beltonen te downloaden.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Sommige bestanden hebben een vergelijkbare bestandsextensie, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn en dat ze met dezelfde programma's kunnen worden gebruikt.

M4E wordt bijvoorbeeld gebruikt voor sommige video's, M4U's voor afspeellijsten en M4's voor tekstbestanden van de macroprocessorbibliotheek. Als u uw bestand niet als audiobestand kunt openen, controleer dan nogmaals of u de bestandsextensie correct leest.

Misschien heb je zelfs een bestand dat slechts een van de letters deelt, zoals een M-bestand.

Als je niet echt een bestand hebt dat eindigt met een van deze bestandsextensies, onderzoek dan de letters/cijfers die je achter de bestandsnaam ziet om meer te weten te komen over het formaat en welk programma je moet openen/bewerken/ converteer het.

FAQ

    Hoe voeg je. M4R-bestanden toe aan iTunes?

    Je kunt op twee manieren. M4R-bestanden toevoegen aan iTunes of Apple's Music-app. De eerste is om ze naar de app te slepen en neer te zetten; je kunt ook File > Open gebruiken en het bestand van je harde schijf selecteren. Uw. M4R-bestanden verschijnen meestal op het tabblad Ringtones in iTunes of Muziek.

    Hoe converteert u een. M4A-bestand naar een. M4R-bestand?

    Er is geen daadwerkelijke conversie nodig, behalve het hernoemen van het bestand. Klik hiervoor met de rechtermuisknop en selecteer Hernoemen in het menu. Verwijder de M4A aan het einde van de bestandsnaam en vervang deze door M4R, en druk vervolgens op Enter om de nieuwe naam op te slaan.

Aanbevolen: