Disk Savvy v14 Review

Inhoudsopgave:

Disk Savvy v14 Review
Disk Savvy v14 Review
Anonim

Een gratis schijfruimte-analyseprogramma dat u zeker moet bekijken, is Disk Savvy. Er zijn zoveel aangepaste opties en handige functies in elk scherm van het programma dat je zou denken dat de software moeilijk te gebruiken zou zijn. Gelukkig is het helemaal niet verwarrend.

Deze recensie is van Disk Savvy v14.4.28, die werd uitgebracht op 8 augustus 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan meerdere verschillende locaties tegelijk analyseren.
  • Scan interne en externe harde schijven.
  • Bevat een zoekfunctie.
  • Ondersteunt het opslaan van gedetailleerde rapporten.
  • Biedt een aantal perspectieven om te zien wat de meeste schijfruimte gebruikt.
  • Integreert met Windows Verkenner in het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat we niet leuk vinden

  • 500.000 is de limiet van het aantal bestanden dat het programma kan weergeven, tenzij u beta alt voor een upgrade.
  • Sommige opties die je in het programma ziet, zijn alleen beschikbaar in de betaalde versie.

Opmerkelijke Disk Savvy-functies

Na wat tijd met Disk Savvy te hebben doorgebracht, zijn hier enkele van wat volgens ons de meest opvallende kenmerken van het programma zijn:

  • Werkt met Windows 11, terug via Windows XP, evenals Windows Server 2022, 2019, 2016, 2012, 2008 en 2003
  • Ondersteunt het scannen van mappen, netwerkshares, interne en externe harde schijven en NAS-apparaten
  • Er kunnen verschillende opties worden ingesteld voordat een scan wordt gestart, zoals de prestaties van de scan (volledige of lage snelheid), mappen die moeten worden uitgesloten en verschillende regels (bijv. alleen zoeken naar bestanden groter dan 500 MB)

Configuratie- en mapfuncties

Handige functies helpen u Disk Savvy aan te passen:

  • Disk Savvy kan worden geconfigureerd om bepaalde acties uit te voeren na een schijfanalyse. Een voorbeeld is het opslaan van een rapport in een CSV-bestand als een map meer dan 10 GB aan gegevens bevat
  • Als je merkt dat je meer wilt weten over een map, klik er dan met de rechtermuisknop op in Disk Savvy om de map in Windows Verkenner te openen; je kunt ook zoeken naar bestanden in die map, de map kopiëren of ergens anders heen verplaatsen, de map comprimeren of verwijderen
  • De gegevens die door het programma worden gescand, kunnen op een aantal manieren worden gecategoriseerd, zodat u snel kunt begrijpen wat alle schijfruimte in beslag neemt; dit kan worden gedaan op bestandsextensie, bestandsgrootte, aanmaaktijd, wijzigingstijd, laatste toegangstijd, aanmaakdatum, bestandskenmerk en andere

Gebruiksgemak Kenmerken

Disk Savvy is verrassend eenvoudig te gebruiken:

  • Het is gemakkelijk om de top 100 van grootste bestanden of mappen te bekijken en te exporteren
  • Volledige rapporten kunnen worden opgeslagen in HTML, XLSX, TXT, CSV, XML of PDF en andere rapporten over schijfruimtegebruik kunnen worden opgeslagen in een cirkeldiagram of staafdiagram.
  • Met de zoekfunctie kun je snel gegevens vinden op naam, extensie, pad, attribuut, grootte en vele andere parameters; de zoekresultaten zijn gecategoriseerd waarbij de bestanden of mappen bovenaan staan en de bestandscategorie-opties er net onder
  • Helemaal onderaan het programma ziet u hoeveel bestanden er in de map staan die u bekijkt en hoeveel opslagruimte alle bestanden in beslag nemen
  • Van alle configuratiewijzigingen die u aanbrengt in Disk Savvy kan een back-up worden gemaakt, zodat u ze op een andere computer kunt herstellen

Gedachten over Disk Savvy

We houden erg van Disk Savvy, niet alleen omdat het programma heel gemakkelijk te lezen en te begrijpen is, maar ook omdat het veel details en verschillende perspectieven biedt - super handig om je te helpen begrijpen welke soorten bestanden in beslag nemen de meeste ruimte op uw harde schijven.

Alle mappen die Disk Savvy scans worden weergegeven in het bovenste gedeelte van het programma, zodat u kunt zien welke de meeste en de minste gegevens bevatten, terwijl het onderste gedeelte alle verschillende manieren bevat om naar de bestanden zelf te kijken.

Het onderste gedeelte is iets waar we wat meer over willen uitweiden omdat het buitengewoon nuttig is. Na een scan kan Disk Savvy de gevonden bestanden op verschillende manieren categoriseren. Als je ze bijvoorbeeld op bestandsextensie groepeert en ziet dat MP3 de grootste van allemaal is, weet je meteen dat het grootste deel van de map muziekbestanden opslaat.

Informatiescherm

Wat we net zo aantrekkelijk vinden aan de manier waarop Disk Savvy deze informatie weergeeft, is dat je elke submap vanuit het bovenste gedeelte kunt openen om onmiddellijk de corresponderende informatie weerspiegeld te zien in het onderste gedeelte. Dit betekent dat u niets opnieuw hoeft te scannen zolang de mappen die u wilt controleren zich in de bovenliggende map bevinden die u aanvankelijk hebt gescand.

Omdat je met veel gegevens te maken hebt wanneer je een schijfanalyse uitvoert, is het uiterst waardevol om de informatie naar een bestand te exporteren om later te doorzoeken of om naar je technische ondersteuningsagent te sturen voor hulp. Gelukkig kan bijna elk scherm waarop mappen of bestanden worden weergegeven, naar een bestand worden geëxporteerd en op uw computer worden opgeslagen om het gemakkelijk te kunnen delen.

Een waarschuwing

Een van de grootste problemen die we hebben met dit programma is dat de gratis versie beperkt is tot het tonen van slechts een half miljoen bestanden per scan. Als die limiet is bereikt, is uw enige optie om de rest van de bestanden te scannen, te betalen voor de software.

Je kunt het downloaden van de officiële website hierboven, of je kunt WinDirStat en TreeSize Free bekijken voor enkele andere gratis schijfruimte-analysatoren die we hebben beoordeeld.

Aanbevolen: