Kaspersky Rescue Disk Review (een gratis opstartbare AV-tool)

Inhoudsopgave:

Kaspersky Rescue Disk Review (een gratis opstartbare AV-tool)
Kaspersky Rescue Disk Review (een gratis opstartbare AV-tool)
Anonim

Kaspersky Rescue Disk is een softwaresuite met tools zoals een gratis opstartbaar antivirusprogramma, een webbrowser en een Windows Register-editor.

Met de virusscanner kunt u elk bestand of elke map op de computer scannen zonder dat u de hele harde schijf hoeft te scannen, wat een zeer handige functie is.

Wat we leuk vinden

  • Heeft een gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface
  • Scan gecomprimeerde bestanden
  • Eenvoudig uit te voeren scans en updates
  • Hiermee kunt u specifieke bestanden/mappen scannen
  • Ondersteunt meer geavanceerde scanopties
  • Inclusief andere gratis tools

Wat we niet leuk vinden

Download is ongeveer 600 MB

Deze recensie is van Kaspersky Rescue Disk versie 18. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Kaspersky Rescue Disk installeren

Image
Image

Om Kaspersky Rescue Disk te installeren, downloadt u eerst het ISO-imagebestand van de downloadpagina. Het bestand wordt gedownload als krd.iso.

Op dit punt kun je ervoor kiezen om een opstartbare schijf of een opstartbaar USB-apparaat te maken. Een van beide zal werken, maar de laatste is een beetje ingewikkelder.

Als u Kaspersky Rescue Disk op een schijf wilt plaatsen, raadpleegt u Een ISO-imagebestand op een dvd, cd of bd branden. Als je in plaats daarvan een USB-apparaat wilt gebruiken, bekijk dan hier onze ISO-naar-USB-gids, evenals Kaspersky's uitleg van de specifieke instellingen die je moet gebruiken.

Als Kaspersky Rescue Disk eenmaal is geïnstalleerd, moet u erop opstarten voordat het besturingssysteem wordt geladen. Als je hierbij hulp nodig hebt, zie Opstarten vanaf een cd/dvd/BD-schijf of Opstarten vanaf een USB-apparaat.

Onze gedachten over Kaspersky Rescue Disk

Wanneer u Kaspersky Rescue Disk voor het eerst opstart, drukt u op Enter om de Engelse versie te openen.

In het volgende scherm kun je kiezen of je de grafische versie of de tekstversie wilt. Dit is aan jou, maar Kaspersky Rescue Disk. Grafische modus is veel gemakkelijker te gebruiken, omdat u op menu's kunt wijzen en klikken zoals u zou doen in een gewone desktoptoepassing. Dus druk op Enter als je die optie ziet.

Nadat verschillende schermen met code zijn doorlopen, wordt de virusscanner automatisch geopend, zodat u de opstartsectoren van de schijf, verborgen opstartobjecten, de hele harde schijf of een specifiek bestand/map kunt scannen. Accepteer de licentieovereenkomst en het privacybeleid met de Accept-knop.

We vinden het geweldig dat je slechts een deel van de harde schijf kunt scannen in plaats van het hele ding. Dit is erg handig als u al weet wat u wilt scannen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het controleren van de hele schijf op schadelijke bestanden.

Vanaf de Change parameters link kun je het bereik van de scanner aanpassen, zodat alleen bepaalde mappen worden gescand, alleen de opstartsectoren worden gecontroleerd op virussen, enz.

Er is een normale desktop binnen Kaspersky Rescue Disk waarmee je het register kunt bewerken, op internet kunt surfen en zelfs het besturingssysteem kunt verkennen zoals je zou doen als je was ingelogd op een gebruikersaccount, wat erg handig is als de malware voorkomen dat u naar het systeem opstart.

Het enige dat we kunnen vinden dat we niet leuk vinden aan Kaspersky Rescue Disk, is dat het enige tijd kan duren om te downloaden omdat het ISO-image nogal groot is.

Aanbevolen: