Wat is een EFX-bestand en hoe opent u er een?

Inhoudsopgave:

Wat is een EFX-bestand en hoe opent u er een?
Wat is een EFX-bestand en hoe opent u er een?
Anonim

Wat te weten

  • Sommige EFX-bestanden zijn documenten gemaakt door en geopend met eFax.
  • Anderen zijn Jedi Knight-effecten.

Dit artikel beschrijft twee bestandsindelingen die de EFX-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u beide soorten kunt openen en converteren.

Wat is een EFX-bestand?

Een bestand met de EFX-bestandsextensie kan een eFax Fax-document zijn. Ze worden gebruikt door de eFax-service, waarmee u faxen kunt verzenden en ontvangen via internet.

Een ander gebruik voor deze bestandsextensie is als een effectenbestand voor de Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-videogame.

Image
Image

Hoe een EFX-bestand te openen

EFX-faxbestanden worden gebruikt met de eFax Messenger-toepassing. Hoewel dat programma volledig gratis te downloaden en te installeren is, werkt het niet, tenzij u zich aanmeldt met een Plus-, Pro- of Corporate eFax-account.

eFax Messenger wordt ook gebruikt om een EFX-bestand te maken; u kunt TIF-, HOT-, JPG-, GIF-, BMP-, AU-, JFX- en andere bestanden rechtstreeks in het programma openen om op te slaan in het EFX-formaat of om het onmiddellijk als een nieuwe fax te verzenden.

Zodra je het EFX-bestand hebt geopend, of een ander ondersteund formaat, gebruik je het File > Create New Fax menu om de fax te verzenden.

Andere EFX-bestanden worden gebruikt door de Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-game, maar het is onwaarschijnlijk dat je ze handmatig kunt openen in de game. De kans is groot dat het bestand naar behoefte door het spel wordt gebruikt en ergens in de installatiemap wordt opgeslagen, maar niet bedoeld is om door jou te worden gebruikt.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat EFX-bestanden in Windows opent.

Een EFX-bestand converteren

eFax Messenger kan een EFX-bestand converteren naar PDF, TIF en JPG. U doet dit via het File > Export menu-item van het programma. Gebruik File > Save As als u andere documenten naar het EFX-formaat wilt converteren of uw fax wilt opslaan als een zwart-wit TIF-afbeelding.

Als u het bestand in een ander formaat wilt hebben dat niet wordt ondersteund door eFax Messenger, converteer het dan eerst naar een ondersteund formaat (zoals JPG) en converteer dat bestand vervolgens naar iets anders met behulp van een gratis bestandsconverter. U kunt de optie Exporteren niet in het menu zien totdat u eFax Messenger overschakelt naar de modus Fax Edit, wat u kunt doen aan de rechterkant van het programma.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een Star Wars-effectbestand kan worden geconverteerd naar een ander formaat. In feite zou dit het waarschijnlijk onbruikbaar maken in het spel.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wil openen nadat je de hierboven beschreven suggesties hebt geprobeerd, is het meer dan waarschijnlijk dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Andere bestandsextensies lijken misschien veel op "EFX", maar als dat niet het geval is, moeten ze met een ander programma worden geopend.

EFX-bestanden zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde als FXB- of FDX-bestanden, ook al lijken hun bestandsextensies op elkaar. Volg deze links voor meer informatie over het gebruik van die bestanden.

Een andere is EFW. Hoewel de eerste twee letters hetzelfde zijn als EFX, is dat eigenlijk gewoon een hernoemd ZIP- of uitvoerbaar bestand en wordt daarom geopend met een ander programma.

Aanbevolen: