Google opent deze zomer een winkel

Google opent deze zomer een winkel
Google opent deze zomer een winkel
Anonim

Google opent zijn allereerste fysieke winkel, maakte de techgigant donderdag bekend.

De nieuwe winkel gaat deze zomer open in de wijk Chelsea in New York City. Google zei dat de winkel "een ruimte zal zijn waar klanten onze hardware en diensten op een behulpzame manier kunnen ervaren".

Image
Image

Klanten kunnen Pixel-telefoons, Nest-apparaten, Fitbit-horloges en andere door Google gemaakte producten kopen. De medewerkers van de winkel kunnen ook apparaten repareren, helpen met installaties en specifieke problemen oplossen.

"De nieuwe Google Store is een belangrijke volgende stap in onze hardware-reis om de meest behulpzame ervaring van Google te bieden, waar en wanneer mensen die ook nodig hebben", schreef Google in de blogpost waarin de winkel werd aangekondigd.

"We kijken ernaar uit om veel van onze klanten te ontmoeten en hun feedback over de winkel te horen, zodat we de mogelijkheden van een fysieke winkelruimte kunnen blijven verkennen en ermee kunnen experimenteren en voortbouwen op de ervaring."

Sinds de pandemie is begonnen, zijn veel winkels begonnen met het aanbieden van een optie om online te kopen en in de winkel op te halen, en Google zei dat het deze keuze ook aan klanten zou bieden.

Google heeft niet aangegeven of het in de toekomst meer Google Stores op andere locaties zou openen.

De nieuwe Google Store is een belangrijke volgende stap in ons hardwaretraject om de meest behulpzame ervaring van Google te bieden, waar en wanneer mensen die ook nodig hebben.

Het winkelconcept lijkt op een Apple Store, hoewel dit niet de eerste keer is dat een technologiebedrijf een winkelconcept heeft geopend om te concurreren met de bekende winkelervaring van Apple.

Amazon opende zijn eerste fysieke winkel in 2015 genaamd Amazon Books. Sindsdien heeft Amazon zes verschillende soorten winkels gelanceerd in meer dan 20 staten, waaronder de Amazon Go-winkel, een winkelmodel zonder kassiers waarmee klanten hun artikelen kunnen ophalen en verlaten zonder naar de kassa te gaan met behulp van camera's, sensoren en computervisietechnieken.

Aanbevolen: