Wat is het standaard Windows-wachtwoord?

Inhoudsopgave:

Wat is het standaard Windows-wachtwoord?
Wat is het standaard Windows-wachtwoord?
Anonim

Het kennen van het standaard Windows-wachtwoord kan erg handig zijn wanneer u uw wachtwoord vergeet of er een nodig hebt om toegang te krijgen tot een speciaal gedeelte van Windows. Als er bijvoorbeeld beheerdersreferenties nodig zijn om een beveiligd deel van Windows te bereiken of om een programma te installeren, zou het handig zijn om een standaard beheerderswachtwoord te hebben.

Geen standaard Windows-wachtwoord

Helaas is er geen echt standaard Windows-wachtwoord. Er zijn echter manieren om de dingen te bereiken die u met een standaardwachtwoord wilde doen zonder er daadwerkelijk een te hebben. Er zijn bijvoorbeeld manieren om uw beheerderswachtwoord of een wachtwoord dat u misschien niet kent te vinden, dat u vervolgens kunt gebruiken in plaats van dat legendarische standaard Windows-wachtwoord.

Deze discussie is alleen van toepassing op een standaard Windows-installatie, meestal op een enkele thuis-pc of een computer op een thuisnetwerk. Als de jouwe zich op een bedrijfsnetwerk bevindt waar wachtwoorden op de server worden beheerd, zullen deze instructies vrijwel zeker niet werken.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Er is geen magisch wachtwoord dat je toegang geeft tot een account waarvan je het wachtwoord bent kwijtgeraakt. Er zijn echter verschillende manieren om een verloren Windows-wachtwoord te vinden.

Het is een goed idee om een wachtwoordbeheerder aan te schaffen, zodat je je wachtwoord op een veilige plaats kunt bewaren waar je altijd toegang toe hebt. Op die manier kun je, als je het ooit weer vergeet, gewoon teruggaan naar de wachtwoordbeheerder om het op te zoeken zonder de onderstaande processen te doorlopen.

  1. Laat een andere gebruiker uw wachtwoord wijzigen. Als de andere gebruiker een beheerder is die zijn wachtwoord kent, kan hij of zij zijn eigen account gebruiken om u een nieuw wachtwoord te geven.

    Als je toegang hebt tot een ander account op de computer, maar je bent niet in staat om je vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen, kun je gewoon een nieuw gebruikersaccount maken en het origineel vergeten (je bestanden worden natuurlijk vergrendeld weg in dat ontoegankelijke account).

  2. Probeer het wachtwoord te raden. Het kan uw naam zijn of de naam van een familielid, of een combinatie van uw favoriete voedsel. Uw wachtwoord is uw wachtwoord, dus u kunt het het beste raden.

    Bekijk deze voorbeelden van een sterk wachtwoord. Mogelijk hebt u een van die technieken in uw eigen wachtwoord gebruikt.

  3. Laat een programma proberen het te "raden". U kunt dit doen met software genaamd "Windows-hulpprogramma's voor wachtwoordherstel". Als je een kort wachtwoord hebt, kunnen sommige van deze tools vrij snel werken om je verloren wachtwoord te herstellen.
  4. Als al het andere fa alt, moet je misschien gewoon een schone installatie van Windows doen, maar doe dit niet tenzij je alle andere opties hebt uitgeput.

    Dit wordt als een destructieve methode beschouwd omdat je helemaal opnieuw moet beginnen, waarbij niet alleen je vergeten wachtwoord wordt verwijderd, maar ook al je programma's, afbeeldingen, documenten, video's, bladwijzers, enz. Alles wordt verwijderd en het geheel besturingssysteem begint opnieuw als volledig nieuwe software.

Overweeg om een back-upprogramma te gebruiken om een tweede kopie van uw bestanden buiten uw hoofdinstallatie van Windows te bewaren voor het geval er in de toekomst ooit een volledig systeemherstel moet plaatsvinden.

Heeft u beheerderstoegang nodig?

Image
Image

Voor bepaalde dingen die u op uw computer doet, moet een beheerder hun inloggegevens opgeven. Dit komt omdat toen de admin-gebruiker voor het eerst werd ingesteld, ze rechten kregen die gewone, standaardgebruikers niet hebben. Dit omvat het installeren van programma's, het aanbrengen van systeembrede wijzigingen en het openen van gevoelige delen van het bestandssysteem.

Als Windows om een beheerderswachtwoord vraagt, is de kans groot dat een gebruiker op de computer dit wachtwoord kan verstrekken. Als NormalUser1 bijvoorbeeld een beheerderswachtwoord nodig heeft om een programma te installeren omdat het geen beheerder is, kan de beheerdergebruiker AdminUser1 hun wachtwoord invoeren om de installatie toe te staan.

De meeste gebruikersaccounts kregen aanvankelijk echter beheerdersrechten, tenzij het account was ingesteld voor een kind. In dat geval kan de gebruiker gewoon de prompt voor een beheerder accepteren en doorgaan zonder een nieuw wachtwoord op te geven.

Windows-wachtwoorden staan volledig los van andere beheerderswachtwoorden. Als je bijvoorbeeld toegang tot een router nodig hebt, wordt daar een ander wachtwoord gebruikt (of zou dat in ieder geval moeten zijn, omdat je zulke wachtwoorden niet moet herhalen), zelfs als je er vanuit Windows verbinding mee maakt.

Aanbevolen: