000 Bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

000 Bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
000 Bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een 000-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Indexing Service-gegevensbestand dat wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem.
  • Andere 000 bestanden kunnen schijfkopieën of gecomprimeerde archieven zijn.
  • Hoe je er een opent, hangt volledig af van het formaat waarin het zich bevindt.

Dit artikel beschrijft verschillende bestandsindelingen die de bestandsextensie 000 gebruiken, inclusief hoe u elke soort kunt openen.

Wat is een 000-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie 000 is hoogstwaarschijnlijk een Indexing Service-gegevensbestand dat wordt gebruikt om bestandslocaties op te slaan, zodat het Windows-besturingssysteem bestandszoekopdrachten kan uitvoeren.

Een ander type bestand dat de bestandsextensie 000 gebruikt, is het ISO-formaat voor virtuele cd's. Je ziet deze bijna altijd naast een VC4-bestand.

Het antivirusprogramma Trend Micro gebruikt deze extensie ook voor een indeling die patronen opslaat die het helpen bij het herkennen van nieuwe malwarebedreigingen.

Een 000-bestand kan in plaats daarvan een gecomprimeerd DoubleSpace-bestand zijn. Microsoft DoubleSpace (later omgedoopt tot DriveSpace) was een compressieprogramma dat werd gebruikt in het oude MS-DOS-besturingssysteem. De bestandsextensie 000 wordt ook gebruikt door een gegevensformaat als onderdeel van de Windows CE-installatie.

Toch kunnen andere toepassingen de.000-extensie aan een bestand toevoegen voor zaken als gegevensback-up of het archiveren van "gedeeltelijke" bestanden.

Image
Image

Hoe een 000-bestand te openen

Een 000-bestand dat een Indexing Data-bestand of een gecomprimeerd bestand is, kan niet rechtstreeks worden geopend, maar wordt in plaats daarvan door Windows gebruikt wanneer dat nodig is.

Als het 000-bestand van het Virtual CD ISO-formaat is, kan het worden geopend met het Virtual CD-programma van H+H Software, of met een ander programma dat het eigen schijfformaat herkent, zoals UltraISO of Smart van EZB Systems IsoBuster van projecten.

Windows CE-installatiegegevensbestanden worden door het installatieprogramma van een programma gebruikt om uit te leggen welke CAB-bestanden in een installatiepakket moeten worden geïnstalleerd. Er is geen geldige reden om dit soort 000 bestanden te openen.

Hoewel de Trend Micro-software ook 000-bestanden gebruikt, kunt u ze niet handmatig openen met het programma. Ze worden automatisch door de software gebruikt wanneer ze in een bepaalde map in de installatiemap van het programma worden geplaatst.

Elke 000 bestanden die je aantreft als onderdeel van een back-upset of archief, vooral wanneer ze zijn opgeslagen met andere genummerde extensies zoals 001, 002, …, zijn bedoeld om samen te worden gebruikt en gecombineerd, en mogelijk ongecomprimeerd, met welke back-upsoftware of archiveringshulpprogramma ze ook heeft gemaakt.

Als geen van de bovenstaande programma's lijkt te werken met een 000-bestand dat je hebt, probeer dan het bestand te openen in Notepad++ of een andere teksteditor om te zien of er leesbare tekst is die je in de richting van het programma kan sturen dat het gemaakt. Dit kan een bijzonder handige truc zijn als het 000-bestand slechts een deel is van een gesplitst archief of back-up, zoals een meerdelig RAR-archief.

Een 000-bestand converteren

Ondanks alle mogelijke toepassingen voor een 000-bestand, zijn er niet veel overtuigende gebruiksscenario's om een bestand naar een ander formaat te converteren. Als u echter in staat bent, wordt dit waarschijnlijk gedaan via hetzelfde programma dat wordt gebruikt om het 000-bestand te openen. Dit wordt meestal bereikt door een soort Save As of Export menu-optie.

Als je weet dat het bestand 000 (of 001, 002, enz.) dat je hebt misschien deel uitmaakt van een video of een ander groot bestand, dan is wat je hebt waarschijnlijk maar een klein deel van dat grotere bestand. Je moet al die genummerde extensies bij elkaar krijgen, ze combineren/decomprimeren met wat het splitsen/comprimeren ook deed, en dan heb je toegang tot wat het bestand ook werkelijk is.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Bij de meeste bestandsextensies, vooral die met letters, kan het gemakkelijk zijn om ze door elkaar te halen. Maar bestandsextensies die op dezelfde manier gespeld zijn, zijn niet altijd gerelateerd, wat betekent dat ze niet altijd met dezelfde programma's kunnen worden geopend.

00 is een voorbeeld dat logisch is in de context van 000 bestanden. Het mist een enkele nul en lijkt op het eerste gezicht gerelateerd aan een van de hierboven beschreven formaten. Maar in werkelijkheid zijn 00-bestanden opgeslagen spelbestanden die worden gebruikt door Ur-Quan Master, dus ze kunnen niet worden geopend met de hierboven genoemde programma's, en dat spel zal ook geen 000 bestanden kunnen bekijken.

Er zijn ook verschillende andere vergelijkbare bestandsextensies - 001, 002, 003, enz. - waarvan de meeste deelbestanden zijn, maar sommige hebben totaal niets te maken met alles waar we het tot nu toe over hebben gehad. Sommige 001-bestanden zijn bijvoorbeeld faxafbeeldingen die door eFax worden gebruikt.

Aanbevolen: