Wi-Fi-verbindingsverlies oplossen

Inhoudsopgave:

Wi-Fi-verbindingsverlies oplossen
Wi-Fi-verbindingsverlies oplossen
Anonim

Er lijkt vaak geen reden te zijn voor wifi-verbindingen die willekeurig wegvallen of verzwakken. Er zijn echter verschillende veelvoorkomende scenario's waarin een anders sterke wifi-verbinding onbereikbaar kan worden. Als dat gebeurt, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om je wifi in een mum van tijd weer aan de praat te krijgen.

Onvoldoende bereik en vermogen van wifi-netwerk

Uw draadloze toegangspunt zal slechts tot nu toe bereiken. Wanneer u internet aan de buitenranden van de netwerkbereiklimiet gebruikt, zult u merken dat de wifi-verbinding start en stopt, waarschijnlijk steeds weer. Als u zich nog verder verwijdert van de router of modem die de wifi levert, wordt uw verbinding natuurlijk permanent verbroken.

Je kunt last hebben van zwakke wifi-toegang als je router is begraven in een kast, vastzit in de hoek van je kelder, drie kamers verder, of gewoon oud of bijna kapot is.

De oplossing kan zo simpel zijn als dichter bij de router gaan staan of de router dichter bij jou. Naarmate u de afstand tussen de router en uw apparaat verkleint, vergroot u de kans op een goede verbinding.

Als je een draadloos apparaat gebruikt, zoals een telefoon of tablet, kun je hem gemakkelijk verplaatsen naar een plek waar de wifi-sterkte het sterkst is. Een andere optie om de wifi-sterkte te verbeteren, is een antenne-upgrade op uw toegangspunt of op uw computer te overwegen, indien mogelijk.

Evenzo zijn mesh-netwerken en range-extenders andere veelvoorkomende oplossingen voor problemen met het wifi-bereik, maar je hebt ze niet allebei nodig. Aan de andere kant is het verplaatsen van uw computer of andere apparatuur niet altijd een praktische oplossing, dus als u zich in die positie bevindt, is het de moeite waard om deze twee opties te bekijken.

Er zijn zeer redelijk geprijsde wifi-extenders op de markt; mesh-netwerken hebben de neiging om iets meer te kosten. Onderzoek wat het beste voor u werkt voordat u zich aan het een of het ander bindt.

Wi-Fi-radio-interferentie

Radiosignalen van verschillende elektronische consumentenproducten in uw huis of in de buurt van uw apparaat en de router kunnen de wifi-netwerksignalen verstoren.

Draadloze telefoons, Bluetooth-apparaten, garagedeuropeners en magnetrons kunnen bijvoorbeeld elk een Wi-Fi-netwerkverbinding uitschakelen wanneer ze zijn ingeschakeld.

Image
Image

Dus, als je merkt dat je telefoon geen wifi meer ontvangt als je naast de magnetron staat, is de kans groot dat dit jouw probleem is. Het is het beste om te kijken wat dat nieuwe apparaat is en hoe het werkt, aangezien de manier waarop het draadloze signalen verzendt, mogelijk interfereert met andere apparaten in huis.

Verplaats uw netwerkapparatuur of (op thuisnetwerken) wijzig de instellingen van het Wi-Fi-kanaal om dit probleem te voorkomen.

Een andere oplossing, die misschien gemakkelijker is, is om die andere apparaten uit te schakelen die wifi kunnen verstoren. Als je in de keuken bent terwijl wifi wegv alt, ga dan weg van de magnetron of gebruik hem niet als je ook je telefoon, laptop of ander apparaat moet gebruiken.

Het netwerk is overbelast

Je hardware en huis zijn misschien perfect ingesteld om wifi-signalen op te vangen en interferentie te voorkomen, maar als er te veel apparaten gebruik maken van het netwerk, is de beschikbare bandbreedte voor elk apparaat beperkt.

Als elk apparaat onvoldoende bandbreedte heeft, stoppen video's met afspelen, worden websites niet geopend en kan het apparaat uiteindelijk zelfs keer op keer de verbinding met het netwerk verbreken en opnieuw verbinden, omdat het probeert vast te houden aan voldoende bandbreedte om te behouden wifi gebruiken.

Je kunt je internetsnelheid testen om te zien of je de beloofde snelheden ha alt. Als de test een aanzienlijk lagere snelheid laat zien dan waarvoor u uw internetprovider (ISP) beta alt, is er een probleem met uw modem of router of gebruikt u te veel apparaten in uw netwerk tegelijk.

Het eerste dat u moet doen, is een aantal apparaten van het netwerk verwijderen. Als uw tv films streamt, schakelt u deze uit. Als iemand op je netwerk aan het gamen is, laat hem of haar dan een pauze nemen. Als een paar mensen op hun telefoon op Facebook browsen, vraag hen dan hun wifi-verbinding uit te schakelen om wat van die bandbreedte vrij te maken - u begrijpt het idee.

Als iemand bestanden naar een computer downloadt, kijk dan of ze een programma kunnen gebruiken dat bandbreedtebeheer ondersteunt, zodat er minder bandbreedte voor dat apparaat wordt gebruikt en er meer beschikbaar is voor je wifi-apparaat. Met name Microsoft OneDrive heeft de neiging om alle beschikbare uploadbandbreedte te gebruiken wanneer het grote bestanden synchroniseert, dus het tijdelijk pauzeren van OneDrive kan onmiddellijke bandbreedte vrijmaken voor andere mensen.

Als je netwerk nog steeds langzamer is dan je denkt dat het zou moeten zijn, en wifi niet stabiel is, herstart dan je router. Soms raakt het geheugen van de router vol en moet het worden leeggemaakt om goed te kunnen werken.

Een router en modem opnieuw opstarten

Je gebruikt het verkeerde wifi-netwerk

Als twee aangrenzende locaties onbeveiligde wifi-netwerken met dezelfde naam (SSID) gebruiken, kunnen uw apparaten zonder uw medeweten verbinding maken met het verkeerde netwerk.

Deze misleiding veroorzaakt alle bovengenoemde problemen, inclusief een tijdelijk verlies en opnieuw verbinden van wifi als je het ene netwerk verlaat en je bij een ander aansluit. Bovendien verliezen uw draadloze apparaten in dit scenario de verbinding wanneer het aangrenzende netwerk wordt uitgeschakeld, zelfs als uw voorkeursnetwerk functioneel blijft.

Niet alleen dat, maar als het andere netwerk last heeft van bandbreedteproblemen, kan uw apparaat die symptomen ook ervaren, zelfs als hun wifi aan blijft. De kans is groot dat als de andere locatie een open netwerk heeft, andere mensen het ook gebruiken.

Neem de juiste beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw computers en andere apparaten verbinding maken met het juiste netwerk. U kunt ook uw telefoon, laptop, tablet, enzovoort zo instellen dat u niet meer automatisch deelneemt aan netwerken om te voorkomen dat u onbeveiligde wifi oppikt.

Het zou ook verstandig en vriendelijk van je zijn om je buurman te vertellen dat hij een wifi-wachtwoord moet instellen (of een speciaal, maar nog steeds met een wachtwoord beveiligd gastnetwerk) omdat mensen gemakkelijk kunnen stelen zijn wifi.

Verouderde of ontbrekende driver of firmware

Elke computer die is aangesloten op een Wi-Fi-netwerk, gebruikt een klein stukje software dat het apparaatstuurprogramma wordt genoemd. Netwerkrouters bevatten verwante technologie genaamd firmware.

Deze stukjes software kunnen na verloop van tijd beschadigd raken of verouderd raken en netwerkstoringen en andere draadloze problemen veroorzaken.

Image
Image

Upgrade de firmware van de router naar de nieuwste versie. Dit is geen veelvoorkomende taak, maar het kan zijn wat er gebeurt dat uw specifieke wifi-verbindingsproblemen veroorzaakt.

Overweeg ook om het netwerkstuurprogramma van uw apparaat bij te werken, als dat op uw specifieke apparaat wordt ondersteund. Als uw Windows-computer bijvoorbeeld steeds de verbinding met Wi-Fi verbreekt, is een oplossing om de netwerkstuurprogramma's bij te werken.

Incompatibele softwarepakketten geïnstalleerd

Dit is de minst waarschijnlijke reden voor problemen met de internetverbinding, maar wifi kan uitvallen op een computer waarop incompatibele software is geïnstalleerd, inclusief patches, services en andere software die de netwerkmogelijkheden van het besturingssysteem wijzigt.

Dit is hoogstwaarschijnlijk jouw probleem als je merkt dat wifi wegv alt direct na een update of andere software-installatie. U moet echter eerst het hierboven genoemde driverprobleem aanpakken, want dat is een veel waarschijnlijker situatie als software uw wifi in de war brengt.

Record elke keer dat u software op uw computer installeert of upgradet, en wees voorbereid om incompatibele software te verwijderen of een beschadigd programma opnieuw te installeren.

Als je alles hierboven hebt geprobeerd en je er zeker van bent dat het internetverlies niet bij de hardware of je internetprovider ligt, maar bij de software, kun je het besturingssysteem altijd opnieuw installeren, maar beschouw dat alleen als een laatste redmiddel.

Je kunt een iPhone of Android ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Uw router kan slecht zijn

Als geen van deze strategieën werkt om een consistent wifi-signaal te creëren, heb je mogelijk een routerprobleem. Neem contact op met uw draadloze provider; zij kunnen uw verbinding testen en kunnen een gratis vervanging bieden. U kunt er ook voor kiezen om zelf een nieuwe router aan te schaffen, maar zorg ervoor dat deze compatibel is met uw Wi-Fi-service voordat u dit doet.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn telefoon met wifi?

    Om je Android te verbinden met wifi, ga naar Instellingen > Verbindingen > Wi-Fiom een lijst met netwerken in de buurt te zien. Om een iPhone met wifi te verbinden, ga je naar Instellingen > Wi-Fi en kies je een netwerk.

    Welke internetverbinding is sneller, Wi-Fi of Ethernet?

    Bij het kiezen tussen Wi-Fi of Ethernet is een bekabelde Ethernet-verbinding bijna altijd stabieler dan een draadloze. Met Ethernet hoeft u zich geen zorgen te maken over signaalinterferentie.

    Waarom wordt mijn wifi-netwerk niet weergegeven?

    Als je wifi-netwerk niet wordt weergegeven, bevindt je apparaat zich mogelijk buiten het bereik van de router, kan iets het signaal verstoren of is wifi op je apparaat mogelijk uitgeschakeld. Een andere mogelijkheid is dat de router niet correct werd hersteld nadat de stroom was uitgevallen of de stekker uit het stopcontact was gehaald.

Aanbevolen: