IOS 16 bewerkbare berichten zullen niet al je slip-ups oplossen

Inhoudsopgave:

IOS 16 bewerkbare berichten zullen niet al je slip-ups oplossen
IOS 16 bewerkbare berichten zullen niet al je slip-ups oplossen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met iOS 16 van Apple kunnen mensen hun verzonden iMessages voor het eerst bewerken.
  • Bewerkte iMessages worden geregistreerd voor zowel de ontvanger als de afzender.
  • iMessages kunnen worden verwijderd, maar ze worden niet gelogd.
Image
Image

Met de iOS 16-update van Apple kunnen mensen iMessages bewerken nadat ze zijn verzonden, maar degenen die hopen gênante fouten te kunnen wegwerken, zullen teleurgesteld zijn.

Een iMessage kunnen bewerken nadat het is verzonden, is een grote verbetering en een functie waar mensen om hebben gehuild. Maar Apple heeft een wijziging aangebracht in een recente bètaversie die betekent dat alle bewerkte berichten voor het nageslacht worden bewaard. Zowel de afzender als de ontvanger kunnen alle versies van het bericht zien, wat er ook gebeurt.

Dat lijkt voor sommigen misschien contra-intuïtief. Waarom mensen hun fouten laten wegwerken als ze nooit echt weg zijn? Het is "voor transparantiedoeleinden [zodat] gebruikers weten wat er is bewerkt", vertelde Mark Gurman, de bekende Apple-watcher van Bloomberg, aan Lifewire via een direct bericht. Zonder een log van bewerkte berichten zouden mensen de betekenis en de context van eventuele antwoorden naar believen kunnen veranderen.

Een bewegend doel

Apple's meest recente bètaversie van iOS 16 heeft een verandering aangebracht die de tongen doet kwispelen. Toen iOS 16 werd aangekondigd tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference in juni, zei Apple dat het een functie zou toevoegen waarmee mensen in theorie fouten zoals typefouten kunnen wegwerken. De functie debuteerde op dezelfde dag, 6 juni, in bètavorm, maar de meest recente release heeft de manier waarop mensen het zullen gebruiken fundamenteel veranderd. Nu blijft elk aangepast bericht beschikbaar in een soort leger, klaar om herhaaldelijk te worden gelezen. Dat was niet het geval in eerdere bèta's, wat suggereert dat dit een bewuste verandering van de kant van Apple is.

Dat is een feit dat naar huis wordt gedreven door een update van de iOS 16-previewwebsite van Apple die eenvoudig zegt: "ontvangers kunnen een overzicht zien van de bewerkingen die in het bericht zijn aangebracht."

Het is een opmerkelijke verandering halverwege de bètacyclus, en hoewel dingen opnieuw zouden kunnen veranderen, lijkt dat onwaarschijnlijk. Apple wil dat mensen kunnen zien welke bewerkingen zijn aangebracht in berichten, maar waarom, en waar blijft de functie als geheel?

Gurman gelooft dat het allemaal om verantwoording draait, zodat iedereen precies weet wat er is verzonden en wanneer. Op een bepaalde manier is het logisch: Apple wil niet dat mensen de betekenis van een bericht veranderen nadat het is verzonden. Maar daar is de functie zeker voor, waarom zou je je anders druk maken? In werkelijkheid betekent deze nieuwe implementatie alleen dat iMessage-chats minder rommelig zijn dan voorheen, wanneer mensen hetzelfde bericht gewoon opnieuw zouden sturen zonder de typefouten.

John Gruber, een oude Apple-commentator, zegt via Twitter dat "de afzender niet het recht krijgt (en niet verdient) om alle sporen te wissen van iets dat ooit op de telefoon van de ontvanger stond." Hij voegde eraan toe: "Als je eenmaal een bericht hebt verzonden en het is afgeleverd, is het bericht net zo goed van de ontvanger als van de afzender." Het is een theorie die klopt. Alleen is er één probleem.

Je kunt bewerken, maar je moet de verzending ongedaan maken om zeker te zijn

De wateren worden verder vertroebeld als je een andere toevoeging aan iOS 16 overweegt: de mogelijkheid om een bericht volledig te verwijderen. Met de huidige implementatie is het kiezen om een iMessage ongedaan te maken (Apple's term voor verwijderen) en een gecorrigeerd bericht onmiddellijk opnieuw te verzenden, echt de enige manier om een typfout te herstellen of een gênante fout voorgoed te verwijderen. Het is de nucleaire optie, maar het zal werken. Het nieuwe bericht krijgt natuurlijk een nieuw tijdstempel en mensen kunnen een bericht slechts twee minuten na verzending verwijderen. Bewerkingen kunnen echter maximaal 15 minuten duren.

Image
Image

En dat brengt ons allemaal rond.

Als Apple niet wil dat mensen een bericht kunnen verzenden en het vervolgens uit de geschiedenis laten wissen, waarom zou je dan toestaan dat berichten worden verwijderd? Lifewire heeft Apple om opheldering gevraagd, maar heeft geen reactie ontvangen.

Gruber denkt dat hij het antwoord heeft. "Een ongedaan maken-verzenden in drie stappen / type-een-gecorrigeerde-versie-van-het-bericht / opnieuw verzenden werkt als een alternatief voor de eigenlijke bewerkingsfunctie als je het onmiddellijk doet", zei hij op zijn Daring Fireball-blog. "Maar dat is niet het geval als het bericht met de typefout niet langer het meest recente bericht in de thread is. Verzenden ongedaan maken betekent 'het was helemaal een vergissing om dit bericht te verzenden'"

Aanbevolen: