Hoe de Lord of the Rings-films in volgorde te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe de Lord of the Rings-films in volgorde te bekijken
Hoe de Lord of the Rings-films in volgorde te bekijken
Anonim

Als je een magische wereld van dwergen, elven en orks wilt betreden, kun je niets beters doen dan de wereld van de Lord of the Rings binnenglippen. Deze filmreeks is opgebouwd uit twee trilogieën, die beide het complete Middle Earth-werk vormen van de Engelse auteur J. R. R. Tolkien.

Je kunt de hele reis van The Shire tot Mount Doom beleven op veel streamingdiensten, waaronder Amazon Prime, Vudu, YouTube en iTunes.

Dit artikel heeft alleen betrekking op Lord of the Rings-films die in de bioscoop zijn uitgebracht onder het werk van regisseur Peter Jackson, vanaf 2001. Het bevat geen eerdere films zoals The Lord of the Rings-titels die in 1980, 1978 of 1944. Het bevat ook niet de geanimeerde versie van The Hobbit (1977).

Image
Image

Hoe The Lord of the Rings in chronologische volgorde te bekijken

Een manier om The Lord of the Rings te bekijken, is door ze te bekijken in de chronologische volgorde die Tolkien het verhaal vertelde. Zoals Bilbo Balings schreef: "Vanaf de deur waar het begon. Nu, ver vooruit is de weg gegaan, en ik moet volgen als ik kan."

Van dit verhaal kun je het beste genieten, beginnend bij de deur van Bilbo Baggins huis in de Gouw, en eindigend bij de climax in Mount Doom zelf. Om te genieten van dit epische verhaal in de volgorde J. R. R. Tolkien vertelde het, de volgende is de volgorde die je moet volgen.

Film Timing Waar te kijken
De Hobbit: een onverwachte reis De tovenaar, Gandolf, overtuigt Bilbo Balings om met een groep dwergen mee te gaan op een zoektocht. Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Hobbit: The Desolation of Smaug Bilbo en de dwergen komen aan bij de Lonely Mountain en nemen het op tegen de dodelijke draak Smaug. Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Hobbit: The Battle of the Five Armies Het laatste deel van The Hobbit-trilogie omvat de zoektocht naar de Arkenstone en een gevecht tussen mannen, elven en dwergen tegen een orksleger. Bilbo keert terug naar Bag End met nog steeds The One Ring bij zich. Amazon Prime, Vudu, Google Play, iTunes, Redbox
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring De jonge Frodo Balings erft The One Ring van Bilbo en begint aan zijn eigen reis buiten The Shire met zijn beste vrienden Samwise, Merry en Pippen. Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Lord of the Rings: The Two Towers The Fellowship of the Ring wordt opgesplitst in twee partijen, met Frodo en Samwise gevolgd door het wezen, Gollum. Aragorn, Legolas, Gimli, Merry en Pippen volgen elk hun eigen pad. Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Lord of the Rings: The Return of the King De afsluiting van Tolkiens epische werk houdt in dat Sam en Frodo Mount Doom bereiken, en dat de rest van The Fellowship zich voorbereidt op de grootste oorlog van Middle Earth sinds The War of the Elves en Sauron. Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox

Als je denkt dat je dit epische avontuur in één keer zult doorstaan, kom je misschien voor een verrassing te staan. De Hobbit-trilogie duurt in totaal bijna 8 uur. De Lord of the Rings-trilogie duurt maar liefst 9,5 uur. Om ze alle zes te zien, zou je bijna 17,5 uur achter elkaar moeten zitten. Maar maak je geen zorgen, zoals Samwise Gamgee zei: "Het is de taak die nooit is begonnen, want het duurt het langst om te voltooien." Dus ga aan de slag!

Hoe The Lord of the Rings te kijken in volgorde van release

Wil je The Lord of the Rings, inclusief The Hobbit, kijken in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht? Veel mensen doen dit om te ervaren hoe het voelde om het Tolkien-verhaal te beleven zoals regisseur Peter Jackson het op het scherm vertelde. Dit komt omdat er informatie en elementen van het verhaal zijn die logischer zijn voor bioscoopbezoekers die de LOTR-trilogie al hebben gezien.

Om dit te doen, is dit de volgorde waarin je The Lord of the Rings moet kijken.

Film Releasedatum Waar te kijken
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 19 december 2001 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Lord of the Rings: The Two Towers 18 december 2002 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Lord of the Rings: The Return of the King 17 december 2003 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
De Hobbit: een onverwachte reis 6 december 2012 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Hobbit: The Desolation of Smaug 13 december 2013 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox
The Hobbit: The Battle of the Five Armies 4 december 2014 Amazon Prime, Vudu, Google Play, YouTube, iTunes, Redbox

Wat is de juiste volgorde?

Er is geen juiste volgorde om The Lord of the Rings te kijken. Terwijl je ze zou kunnen koken, pureren en in een stoofpotje stoppen, zorgden sommige verhalen in de LOTR ervoor dat de kijker deze verhalen daadwerkelijk zag ontvouwen in The Hobbit-trilogie. Aan de andere kant dient de eigenlijke verhaallijn in The Hobbit zelf als achtergrond voor gebeurtenissen die plaatsvinden in LOTR.

Waar het op neerkomt, is dat als het gaat om The Lord of the Rings, het einde van elk verhaal de neiging heeft om zich te vormen tot het begin van een ander. Of zoals Gandalf zei: "Want zelfs de zeer wijzen kunnen niet alle uiteinden zien." De films zijn zo verslavend dat je ze allemaal kunt zien, waar je ook begint. En weer terug.

FAQ

    Is Lord of the Rings gratis op Amazon Prime?

    Nee. De Lord of the Rings-films zijn beschikbaar om te bekijken op Amazon Prime Video, maar je moet betalen om de films te huren of te kopen, zelfs als je een Prime Video-abonnement hebt.

    Hoe weet ik of ik de uitgebreide editie van Lord of the Rings kijk?

    Controleer de looptijd van de film. De uitgebreide versie van The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring bevat 30 minuten extra content die is weggelaten uit de oorspronkelijke release, met een kloksnelheid van 208 minuten of 3 uur en 28 minuten.

    Wat moet ik kijken na het kijken naar Lord of the Rings?

    Als je meer fantastische avonturen met tovenaars en elven wilt, bekijk dan de Harry Potter-films op volgorde. Misschien vind je ook de films van The Chronicles Of Narnia leuk, die zijn geïnspireerd op het werk van J. R. R. Tolkiens tijdgenoot en vriend C. S. Lewis.

Aanbevolen: