Wat Instagram's pogingen om TikTok te worden voor jou betekenen

Inhoudsopgave:

Wat Instagram's pogingen om TikTok te worden voor jou betekenen
Wat Instagram's pogingen om TikTok te worden voor jou betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram is vastbesloten om te concurreren met TikTok, zelfs als dat betekent dat de bestaande gebruikers van streek raken.
  • Een mislukte proef om de feed van Instagram om te zetten in een videoviewer op volledig scherm vol vreemden, is teruggedraaid, maar slechts tijdelijk.
  • Instagram en TikTok zijn fundamenteel verschillend, maar Meta lijkt dat niet te weten.
Image
Image

Er was een tijd dat Instagram de grootste speler was op het gebied van niet-tekst sociale media, maar er is een nieuwe dreiging - en Meta heeft zijn kopieerapparaat klaar.

TikTok is het op twee na grootste sociale netwerk ter wereld geworden, achter Instagrad Facebook. Het spreekt vanzelf dat Instagram naar TikTok zou kijken om te zien wat werkt, aangezien het zijn eigen plannen voor de toekomst overweegt. Maar door te proberen functies van TikTok te lenen, dreigt Instagram zijn ziel te verliezen. Het bestaande gebruikersbestand is niet blij, en Instagram weet het.

Instagram's nabootsing van het video-first sociale netwerk is logisch, zegt Christina Warren, een podcaster, schrijver en spreker die gespecialiseerd is in technologie. "Ik denk dat het op het eerste gezicht logisch is dat Instagram wil concurreren met TikTok. TikTok is de populairste app en populairste website en waar Meta's meest gezochte gebruikersgroep de meeste tijd doorbrengt", vertelde Warren Lifewire via e-mail. Maar wat Instagram vergeet, is dat het niet zo eenvoudig is.

Instagram is geen TikTok

Zoals Warren ook snel opmerkt, verschillen de benaderingen van Instagram en TikTok enorm - of vroeger.

Als je Instagram verlaat, moet dat zijn met dien verstande dat je geen toegang krijgt tot die brede of potentiële doelgroep…

Voor Instagram-gebruikers, en degenen die er al zijn sinds de Meta-buy-out van $ 1 miljard in 2012, is de app waar ze naartoe gaan om foto's te delen. Maar wat nog belangrijker is, het is waar ze naartoe gaan om foto's te zien die zijn gedeeld door hun vrienden, familie en mensen die ze expliciet hebben gekozen om te volgen. Instagram is, net als Facebook, gebaseerd op sociale grafieken van gebruikers. "Wie ze werkelijk zijn, wie ze in het echte leven kennen", zoals Warren aangeeft. Mensen verwachten te zien wat ze wilden zien, en weinig meer.

TikTok daarentegen pakt de dingen anders aan. In plaats daarvan is het gebaseerd op het tonen van mensen inhoud van accounts waarvan het denkt dat ze het willen zien. TikTok draait helemaal om virale video's van vreemden, opgedoken door het algoritme. "Ik verwacht mijn vrienden niet te zien (misschien wil ik dat niet eens). In plaats daarvan gebruik ik het als een manier om entertainment en inhoud te vinden over dingen die me interesseren", zegt Warren. Het is dat onderscheid achter een deel van de pushback waarmee Instagram de afgelopen dagen te maken heeft gehad.

Een mislukt experiment, maar het komt terug

Instagram is onlangs begonnen met een test waarbij mensen de traditionele, op afbeeldingen gebaseerde interface verloren die ze gewend waren. In plaats daarvan werden ze begroet met een TikTok-achtige feed op volledig scherm die prioriteit gaf aan video's van vreemden. En ze waren niet blij.

Zelfs de Kardashians raakten erbij betrokken en eisten dat Meta "[s] Instagram Instagram Again zou maken". Tweets die de beslissing in twijfel trokken, waren een uitdaging om te missen. Meg Watson, een journalist bij de Sydney Morning Herald, deinsde niet terug toen ze klaagde over een feed vol inhoud van vreemden, video's die opnieuw werden gepost vanaf TikTok en advertenties.

Instagram heeft de wijzigingen die tijdens de proefperiode zijn aangebracht na de terugslag ongedaan gemaakt. Instagram-chef Adam Mosseri vertelde Platformer dat hij blij was dat zijn bedrijf "het risico nam" om de verandering in de eerste plaats aan te brengen en voegde eraan toe dat het "veel heeft geleerd" van de ervaring.

Hoeveel heeft Instagram geleerd? De tijd zal het leren - Mosseri vertelde Platformer dat de backtrack niet permanent is, dus verwacht dat Instagram zijn push naar video voortzet.

Kan Meta concurreren met TikTok en Instagram met rust laten?

Kan het, gezien Meta's vastberadenheid om TikTok in zijn eigen spel te verslaan, dit doen terwijl Instagram met rust wordt gelaten? Het vooruitzicht dat Meta een nieuwe app gaat maken om TikTok van top tot teen te maken, is niet iets dat volgens Warren waarschijnlijk is. Vooral gezien de voorkeur van het bedrijf om apps te kopen in plaats van ze te bouwen.

"Ik denk dat het in een ideale wereld een goed idee zou zijn om een op zichzelf staande TikTok-concurrent te maken die niet gebonden is aan je sociale grafiek", zei ze toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat Meta een app zou bouwen om concurreren met TikTok. "Het probleem is dat bijna alle pogingen van Meta om nieuwe apps te bouwen zijn mislukt. De enige manier waarop Meta is gegroeid, is door overnames."

Image
Image

Wat volgt er voor Instagram-gebruikers?

Als Instagram doorgaat met zijn poging om zichzelf in TikTok te veranderen, waar blijven zijn gebruikers dan? De concurrentie is niet sterk.

Glass is een app en sociaal netwerk voor fotografen, maar het is niet op hetzelfde niveau als de Instagram van weleer. Het is ook niet gratis. En hoewel andere platforms voor het delen van foto's gericht zijn op specifieke groepen mensen zoals astrofotografen, is er geen directe vervanging voor Instagram. En dat is slecht nieuws voor mensen die niet in de wereld willen leven die Mosseri, Instagram en Meta vastbesloten zijn te creëren. "Als je Instagram verlaat, moet het zijn met dien verstande dat je niet meer toegang krijgt tot die brede of potentiële doelgroep voor je inhoud onder je vrienden", waarschuwt Warren.

Aanbevolen: