Wat het Apple One-abonnement voor u kan betekenen

Inhoudsopgave:

Wat het Apple One-abonnement voor u kan betekenen
Wat het Apple One-abonnement voor u kan betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple One bundelt vanaf oktober verschillende abonnementen - Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ en meer - in één maandelijkse bundel.
  • Apple maakt mogelijk fitnessvideo's.
  • Vorig jaar hintte Tim Cook op meer abonnementen voor Apple-hardware.
Image
Image

Apple is van plan om al zijn online diensten in oktober te verzamelen in één Apple One-bundel, volgens Bloomberg's Mark Gurman. De Apple Music-, Apple Arcade-, Apple TV+- en zelfs iCloud-opslagsubs worden samengebracht voor één maandelijkse betaling. Het klinkt geweldig, maar de realiteit is nog verwarrender dan de warboel aan opties die we nu hebben.

"Wat Gurman beschrijft is een frustrerende mengelmoes van à-la-carteaanbiedingen", schrijft John Gruber, schrijver die naar Apple kijkt, "dat lijkt niet anders dan de huidige situatie, waarin elk Apple-abonnement een op zichzelf staande service is."

Wat betekent Apple One voor u?

Voordat we ingaan op de problemen met Apple One, laten we eens kijken naar wat je precies krijgt. Als u zich momenteel abonneert op de verschillende tv-, nieuws-, video- en gameservices van Apple, moet u zich voor elk afzonderlijk aanmelden en betalen. Dankzij het gemak van het toevoegen en opzeggen van abonnementen op iOS en de Mac is dit al heel eenvoudig. Hier zijn enkele van de huidige aanbiedingen:

  • Apple Music: $9.99
  • AppleTV+: $4.99
  • Apple Arcade: $4.99
  • Apple Nieuws: $9.99
  • iCloud-opslag: 2TB $ 9,99

Veel van deze bieden ook een gezinsabonnement, te delen met maximaal 6 gezinsleden, tegen een meerprijs. Het gezinsabonnement van Apple Music is bijvoorbeeld $ 14,99.

Volgens Bloomberg zal Apple, in plaats van de enkele Apple One-bundel die de naam doet vermoeden, een verscheidenheid aan pakketten aanbieden, voor een maandelijks of jaarlijks bedrag. Deze bundels zouden enige besparingen opleveren ten opzichte van de afzonderlijke abonnementen, maar slechts een paar dollar. Men kan zich dan afvragen: wat heeft het voor zin? Als je niet veel geld bespaart en nog steeds moet kiezen en kiezen (hoewel je een bundel kiest in plaats van diensten te kiezen), wat heeft het dan voor zin?

Een wirwar van opties

Amazon's Prime-abonnement is eenvoudig. Je beta alt Amazon voor gratis verzending. Dat is het punt van Prime. Maar daarmee krijg je extra voordelen, zoals Prime Now levering op dezelfde dag, Prime Video, foto-opslag en meer. U hoeft geen niveau te kiezen of te kiezen welke services u krijgt.

Dat is de geheime saus van Amazon Prime. Het is een simpele beslissing: Prime halen of niet.

Historisch gezien heeft Apple een beroemde eenvoudige productlijn gehad. Zelfs nu is het gemakkelijk te begrijpen. Er zijn twee soorten MacBook: Air en Pro, een paar desktops (iMac, Mac Pro, Mac Mini), en ondanks recente metastasering zijn de iPhone- en iPad-reeksen nog steeds vrij eenvoudig.

Er is een geweldige anekdote over Steve Jobs die praat met Nike CEO Mark Parker. Parker vroeg Jobs of hij advies had. 'Nou, slechts één ding,' zei Jobs. “Nike maakt enkele van de beste producten ter wereld. Producten waar je naar verlangt. Maar je maakt ook veel onzin. Doe gewoon de waardeloze dingen weg en concentreer je op de goede dingen."

In de afgelopen jaren heeft Apple steeds meer onzin aan zijn assortiment toegevoegd. "Ik wil niet dat Apple dingen met zijn producten doet om zijn andere strategieën te bevorderen", zei Apple-podcaster John Siracusa in de meest recente aflevering van zijn Accidental Tech Podcast. "Oh, we zullen meer abonnees krijgen op onze inkomsten uit diensten, oh laten we virtuele workout-tapes maken.’ Dat is niet wat ik van Apple wil.”

Ja, je leest het goed. Een van de geruchten in het rapport van Bloomberg is dat Apple in het project, met de codenaam Seymour, fitnessvideo's gaat produceren. Dit toont, meer dan de rest van het Apple One-nieuws, een zorgwekkend gebrek aan focus terwijl Apple van Tim Cook hogere inkomsten najaagt. Of liever gezegd, de focus is scherp, maar het is geen focus op betere computers.

Een van de mantra's van Apple is "Duizend nee's voor elke ja". Het gaat er prat op het negeren van irrelevante producten om zijn tijd beter te kunnen besteden aan waar het goed in is. Een reeks fitnessvideo's zou toch een nee moeten zijn, geen ja.

"Fitnessvideo's lijken [niet] erg Apple-ding om te doen", vertelde de oude Mac-schrijver Kirk McElhearn aan Lifewire via Twitter, "maar ze zouden de wateren kunnen testen voor andere soorten subdiensten."

In feite schreef McElhearn vijf jaar geleden over Apple-abonnementen, hoewel hij het toen had over het bundelen van een mobiel data-abonnement.

“Het zou vandaag een stuk eenvoudiger zijn dan toen ik erover schreef,” vertelde hij ons. “De vervoerders zouden mopperen, maar ze zouden niet veel keus hebben. En voor gebruikers krijgen we misschien toegang tot meerdere netwerken, wat een pluspunt zou zijn.”

Hardware-abonnementen?

Wist je dat Apple al een hardwareabonnement heeft? Het heet het iPhone-upgradeprogramma en voor een maandelijkse betaling krijg je elk jaar een nieuwe iPhone.

Tijdens Apple's winstoproep van oktober 2019 zei Tim Cook expliciet dat hij van plan was om hardware-abonnementen uit te breiden: In termen van hardware als een service of als een bundel, als je wilt, zijn er tegenwoordig klanten die in wezen de hardware bekijken leuk vinden omdat ze upgradeplannen hebben, enzovoort.

"En een van de dingen die we doen, is proberen het voor mensen eenvoudiger en eenvoudiger te maken om aan dit soort maandelijkse financieringszaken te komen." Je kunt het volledige transcript hier lezen.

Dit is hoe Apple zijn Apple One-bundel zou moeten verkopen: Apple One als een hardware-abonnement. Je beta alt een maandelijks bedrag en daarvoor krijg je de iPhone en alle tv+-, arcade-, muziek- en nieuwsdiensten erbij. Dat is hoe Amazon Prime het doet, en het is geweldig.

Image
Image

"Dat is de geheime saus voor Amazon Prime", schrijft Gruber. "Het is een simpele beslissing - Prime krijgen of niet doen - tegen een aantrekkelijke prijs waardoor alles behalve de gratis verzending van Amazon-aankopen 'gratis' aanvoelt."

Amazon is geobsedeerd door de ervaring van de klant, iets wat je vroeger over Apple kon zeggen. Geen enkel abonnement zal dat oplossen, maar als Apple Amazon zou kopiëren op zelfs deze ene kleine punt-modellering van Apple One op Amazon Prime (afgezien van de duidelijke overeenkomst in naam), zou het waarschijnlijk meer mensen aanmoedigen om zich aan te melden.

Aanbevolen: