5 Beste gratis bestandsconversieprogramma's voor af en toe gebruikte formaten

Inhoudsopgave:

5 Beste gratis bestandsconversieprogramma's voor af en toe gebruikte formaten
5 Beste gratis bestandsconversieprogramma's voor af en toe gebruikte formaten
Anonim

De meest populaire soorten bestandsconversieprogramma's zijn video-, audio-, beeld- en documentconversieprogramma's.

Maar wat als het bestand dat u moet converteren niet een van dit soort bestanden is? Er zijn veel formaten die niet gebaseerd zijn op video, audio, afbeeldingen of documenten.

Hier zijn verschillende freeware bestandsconversieprogramma's voor verschillende minder gebruikelijke formaten zoals schijfafbeeldingen, lettertypen, gecomprimeerde bestanden en meer:

De meeste van deze programma's converteren alleen bepaalde soorten bestanden, dus bekijk ze allemaal voor een programma dat het bestandstype ondersteunt dat u moet converteren.

ImgBurn: Disc Image Converter

Image
Image

ImgBurn is een gratis schijfbeeldconversieprogramma dat de meeste gangbare schijfbeeldformaten ondersteunt.

Invoerformaten: APE, BIN, CCD, CDI, CDR, CUE, DI, DVD, FLAC, GCM, GI, IBQ, IMG, ISO, LST, MDS, NRG, PDI, TAK, UDI en WV

Uitvoerformaten: BIN, IMG, ISO en MINISO

In feite is dit programma een geavanceerde, complete tool voor het branden van cd's/dvd's/bd's en het beheren van afbeeldingen, maar het werkt uitstekend bij het converteren tussen de meest populaire schijfkopiebestandstypen.

Om te converteren tussen schijfbestandsformaten, kies Maak een afbeeldingsbestand van bestanden/mappen op het hoofdscherm. Blader in het gebied Bron naar het bestand dat u wilt converteren en beslis vervolgens in het gedeelte Destination waar u het geëxporteerde bestand wilt opslaan een lijst met uitvoerformaten waaruit u kunt kiezen.

Het kan worden gebruikt op Windows 11, 10, 8 en oudere versies van Windows, via Windows 95.

FontConverter.org: Font Converter

Image
Image

FontConverter.org is, je raadt het al, een gratis lettertype-converter. De service werkt allemaal online - geen download vereist - en ondersteunt zowat elk lettertype dat ooit heeft bestaan. Bestanden kunnen maximaal 15 MB groot zijn.

Invoerformaten: TTF, OTF, PFB, DFONT, OTB, FON, FNT, SVG, TTC, BDF, SFD, CFF, PFA, OFM, ACFM, AMFM, CHA en CHR

Uitvoerformaten: TTF, OTF, WOFF, SVG, UFO, EOT, PFA, PFB, BIN, PT3, PS, CFF, FON, T42, T11 en TTF. BIN

Aangezien dit een website is en geen programma, werkt het op elk besturingssysteem, inclusief alle moderne versies van Windows, macOS en Linux.

Zamzar: Converter voor gecomprimeerde bestanden

Image
Image

Zamzar is een online bestandsconversieservice die verschillende populaire archief- en gecomprimeerde bestandsindelingen ondersteunt.

Invoerformaten: 7Z, TAR. BZ2, CAB, LZH, RAR, TAR, TAR. GZH, YZ1 en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, TAR. BZ2, CAB, LZH, TAR, TAR. GZH, YZ1 en ZIP

Dit is ook een goede afbeeldingsconverter en documentconverter. Alle ondersteunde formaten worden hier vermeld.

De limiet van 50 MB aan bronbestanden maakt het ideaal om de service te gebruiken voor grotere gecomprimeerde bestanden. De conversietijd van Zamzar is echter soms langzamer dan die van andere online bestandsconversieprogramma's die we hebben getest, en je bent beperkt tot het converteren van slechts twee bestanden per 24 uur.

FileZigZag: Converter voor gecomprimeerde bestanden

Image
Image

FileZigZag is een andere online bestandsconversieservice die verschillende gecomprimeerde en gearchiveerde bestandsformaten zal converteren.

Invoerformaten: 7Z, 7ZIP, AR, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CPIO, DEB, DMG, GZ, GZIP, HFS, ISO, LHA, LZH, LZMA, RAR, RPM, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, WIM, XAR, XZ, Z en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, 7ZIP, BZ2, BZIP2, GZ, GZIP, RAR, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ en ZIP

De website is soms niet beschikbaar en het lijkt soms extra tijd te kosten om bestanden te converteren, vooral de grote, maar het is meestal nog steeds sneller dan andere online conversietools en ondersteunt bestanden (tot 10 per dag) zo groot als 150 MB.

Het functioneert echter wel goed als documentconverter en beeldconvertor, omdat dit soort bestanden doorgaans veel kleiner zijn dan archiefbestanden. Zie de pagina Conversietypen voor een volledige lijst van alle ondersteunde indelingen.

Convertio: Converter voor gecomprimeerde bestanden

Image
Image

Convertio is een online bestandsconverter waarmee je bestanden niet alleen vanaf je computer of een URL kunt uploaden, maar ook via je Dropbox- of Google Drive-account.

Geconverteerde bestanden kunnen worden opgeslagen op uw computer of worden opgeslagen in een van de bovenstaande cloudopslagservices.

Invoerformaten: 7Z, ACE, ALZ, ARC, ARJ, CAB, CPIO, DEB, JAR, LHA, RAR, RPM, TAR, TAR.7Z, TAR. BZ, TAR. LZ, TAR. LZMA, TAR. LZO, TAR. XZ, TAR. Z, TBZ2, TGZ en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, ARJ, CPIO, JAR, LHA, RAR, TAR, TAR.7Z, TAR. BZ, TAR. LZ, TAR. LZMA, TAR. LZO, TAR. XZ, TAR. Z, TBZ2, TGZ en ZIP

Convertio ondersteunt veel conversietypen, waaronder ook afbeeldings-, document-, eBook- en audiobestandsindelingen. Gratis gebruikers kunnen bestanden tot 100 MB uploaden.

Net als bij de online diensten van hierboven, werkt deze op alle moderne webbrowsers en besturingssystemen.

Aanbevolen: