4 Beste gratis softwareprogramma's voor documentconversie

Inhoudsopgave:

4 Beste gratis softwareprogramma's voor documentconversie
4 Beste gratis softwareprogramma's voor documentconversie
Anonim

Een documentconverter is een type bestandsconverter dat een soort documentbestandsformaat, zoals PDF, XLSX, DOCX, TIF of TXT, verandert in een ander type. Als je een document niet kunt openen of bewerken omdat je geen programma hebt dat het ondersteunt, kunnen converters helpen.

Elk hieronder vermeld programma is gratis te gebruiken. We hebben geen trialware of shareware-converters toegevoegd.

Zamzar

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Converteert honderden bestandstypen.
  • Werkt met video, afbeeldingen, audio, e-boeken en muziekbestanden.
  • Speciale verzoekoptie voor conversies van bestandstypen die niet in de lijst staan.

Wat we niet leuk vinden

  • Zwaar siteverkeer kan conversies vertragen.
  • Beperkt tot twee bestandsconversies elke 24 uur.

Zamzar is een online documentconversieservice die veel gangbare tekstverwerkings-, spreadsheet-, presentatie- en andere documentformaten ondersteunt.

U kunt bestanden converteren die zo groot zijn als 50 MB.

Invoerformaten: CSV, DJVU, DOC, DOCX, EML, EPS, KEY, KEY. ZIP, MPP, MSG, NUMBERS, NUMBERS. ZIP, ODP, ODS, ODT, PAGES, PAGES. ZIP, PDF, PPS, PPSX, PPT, PPTX, PS, PUB, RTF, TXT, VSD, WKS, WPD, WPS, XLR, XLS, XLSX en XPS

Uitvoerformaten: CSV, DOC, HTML, MDB, ODP, ODS, ODT, PDF, PPT, PS, RTF, TIF, TXT, XLS, XLSX en XML

Het ondersteunt ook de conversie van documenten naar MP3, wat betekent dat het functioneert als een online tekst-naar-spraaktool. Verschillende afbeeldingsindelingen worden ook ondersteund als uitvoeropties voor veel soorten bestanden, net als het SWF-videoformaat.

Niet alle uitvoerformaten zijn beschikbaar voor alle invoerformaten. U kunt DOC bijvoorbeeld niet naar PUB converteren.

Zamzar werkt met elk besturingssysteem dat een webbrowser ondersteunt, zoals alle versies van Windows, Linux en macOS. Het enige wat u hoeft te doen is het bestand naar de site uploaden of de URL van het bestand invoeren, als het online staat.

Doxillion

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meerdere bestandsconversies tegelijk.
  • Windows- en Mac-softwareversies beschikbaar.

Wat we niet leuk vinden

  • Software-installatie vereist.

Doxillion is een andere gratis documentconverter die populaire bestandstypen ondersteunt. In tegenstelling tot de twee bovenstaande converters, is Doxillion een echt programma dat u op uw computer moet installeren voordat u bestanden kunt converteren.

Invoerformaten: DOCX, DOC, HTML, HTM, MHT, MHTML, ODT, RTF, PAGES, EPUB, FB2, MOBI, PRC, EML, TXT, WPD, WP, WPS, PDF, CSV, JPEG/JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, PNM, PSD, RAS, TGA, TIF en WBMP

Uitvoerformaten: DOC, DOCX, HTML, ODT, PDF, RTF, TXT en XML

Je kunt hele mappen vol bestanden toevoegen of gewoon specifieke bestanden kiezen die je wilt converteren.

Er kunnen maximaal drie rechtsklikmenu's worden toegevoegd aan Windows Verkenner. Wat dit doet, is dat u met de rechtermuisknop op een bestand kunt klikken en het snel kunt converteren zonder dat u eerst het Doxillion-programma hoeft te openen.

Dit programma zou draaien op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP, plus macOS 12 tot en met 10.5.

AVS Document Converter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt alle gangbare documentformaten.
  • Is niet ingewikkeld om te begrijpen hoe het te gebruiken.
  • Interface met tabbladen om aan meerdere bestanden tegelijk te werken.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet het programma installeren om het te gebruiken.
  • Formatteren op geconverteerde bestanden is niet perfect.

Een andere installeerbare documentbestandsconverter is deze van AVS4YOU, toepasselijk AVS Document Converter genoemd. De uitvoerformaten bestaan uit de populaire DOCX- en PDF-formaten, maar ook enkele afbeeldingsbestandsformaten.

Invoerformaten: PDF, DJVU, DJV, EPUB, DOCX, DOC, ODT, ODP, RTF, HTM, HTML, MHT, TXT, PPT, PPS, PPTX, PPSX, XPS, TIF, TIFF, PRC, MOBI, AZW en FB2

Uitvoerformaten: PDF, DOCX, DOC, JPEG, TIFF, GIF, PNG, HTML, MHT, ODT, RTF, EPUB, FB2 en MOBI

Afhankelijk van het uitvoerformaat dat u kiest, zijn er een aantal aanpassingen die u kunt aanpassen als u dat wilt. Wanneer u bijvoorbeeld een bestand naar PDF converteert, kunt u een watermerk toevoegen en zelfs PDF's samenvoegen tot één bestand of pagina's uit een PDF extraheren. Bij het converteren naar een eBook-indeling is er echter een optie om de omslagafbeelding op te slaan en lettertypen in te sluiten.

Dit programma is ontworpen om te draaien op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP.

FileZigZag

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige interface en gemakkelijk te gebruiken.
  • Bestandsgroottes tot 150 MB voor geregistreerde gebruikers, 50 MB voor niet-geregistreerde.
  • Registratie is niet vereist.

Wat we niet leuk vinden

  • Conversies kunnen langzamer zijn dan andere.
  • Geregistreerde gebruikers krijgen voorrang.
  • Gratis gebruikers zijn beperkt tot 10 conversies per dag.
  • Website is soms down.

FileZigZag is een andere online documentconversieservice die de meest voorkomende document-, spreadsheet- en andere vergelijkbare formaten kan converteren.

Invoerformaten: CHM, CSV, DOC, DOCM, DOCX, DOTX, HTM, HTML, HTMLZ, JSON, ODG, ODP, ODS, ODT, OTG, OTP, OTS, OTT, PDF, POT, POTX, PPT, PPTM, PPTX, RTF, SDA, SDC, SDW, SNB, STC, STI, STW, SXC, SXD, SXI, SXW, TXT, TXTZ, XHTML, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XLTX en XPS

Uitvoerformaten: CSV, DOC, EPS, HTML, ODG, ODP, ODS, ODT, OTG, OTP, OTS, OTT, PDF, POT, PPT, RTF, SDA, SDC, SDW, STC, STI, STW, SXC, SXD, SXI, SXW, TXT, VOR, XHTML, XLS en XLT

Het accepteert ook verschillende afbeeldingsformaten als invoer en uitvoer, maar werkt niet als een OCR-tool. Er zijn ook verschillende invoerformaten die we hierboven hebben genoemd en die niet naar elk uitvoerformaat worden geëxporteerd.

We houden van hoe eenvoudig het is om FileZigZag te gebruiken, en bovendien kan het grote documentbestanden converteren (echt grote documenten worden ondersteund als je beta alt).

Net als Zamzar kan deze site worden gebruikt vanuit elke webbrowser op elk besturingssysteem. Helaas lijkt het voor ons af en toe niet te werken wanneer we het proberen te gebruiken, daarom staat het onderaan deze lijst.

Aanbevolen: