De 6 beste softwareprogramma's voor virtuele machines van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste softwareprogramma's voor virtuele machines van 2022
De 6 beste softwareprogramma's voor virtuele machines van 2022
Anonim

Virtuele machines emuleren extra besturingssystemen, elk in afzonderlijke vensters, op een computer. Met VM-software kunt u een Windows-instantie op macOS of omgekeerd uitvoeren, evenals andere OS-combinaties zoals Chrome OS, Linux en Solaris. Hier zijn enkele van de beste softwareprogramma's voor virtuele machines die beschikbaar zijn in 2022.

Het besturingssysteem van de computer wordt gewoonlijk de host genoemd. Het secundaire besturingssysteem dat in de VM-interface draait, wordt vaak de gast genoemd.

De industriestandaard: VMware Workstation

Image
Image

Met bijna 20 jaar op de markt wordt VMware Workstation vaak beschouwd als de industriestandaard voor toepassingen van virtuele machines. De robuuste set functies dekt veel virtualisatiebehoeften.

Het maakt geavanceerde 3D-oplossingen mogelijk door DirectX 11 en OpenGL 4.1 te ondersteunen, waardoor beeld- en videodegradatie binnen de VM's wordt geëlimineerd, zelfs bij gebruik van grafisch-intensieve applicaties. De software maakt open standaarden voor virtuele machines mogelijk, waardoor VM's van concurrerende leveranciers binnen het VMware-product kunnen worden gemaakt en uitgevoerd.

Met de geavanceerde netwerkfuncties kun je uitgebreide virtuele netwerken voor VM's opzetten en beheren. De complete datacentertopologieën kunnen worden ontworpen en geïmplementeerd wanneer VMware is geïntegreerd met externe tools, waardoor in wezen een volledige bedrijfs-DC wordt geëmuleerd.

U kunt VMware-snapshots gebruiken om terugdraaipunten in te stellen voor testen. Het kloonsysteem maakt het implementeren van meerdere exemplaren van een vergelijkbare VM een fluitje van een cent. Met meerdere VM's kunt u kiezen tussen volledig geïsoleerde duplicaten of gekoppelde klonen die gedeeltelijk afhankelijk zijn van het origineel om ruimte op de harde schijf te besparen.

Het pakket integreert naadloos met vSphere, het VMware enterprise servervirtualisatieproduct, wat resulteert in een eenvoudig beheer van alle VM's in het datacenter van een bedrijf op afstand vanaf de lokale machine.

Er zijn twee versies van de applicatie: Workstation Player en Workstation Pro.

Player is gratis te gebruiken. Hiermee kunt u nieuwe VM's maken en ondersteunt het meer dan 200 gastbesturingssystemen. Het maakt ook het delen van bestanden tussen de host en de gast mogelijk, biedt de hierboven genoemde grafische voordelen en ondersteunt 4K-schermen.

De gratis versie schiet tekort in de geavanceerde functionaliteit van VMware, zoals het uitvoeren van meer dan één VM tegelijk en toegang tot mogelijkheden zoals klonen, snapshots en complexe netwerken.

Workstation Player mag niet voor commercieel gebruik worden gebruikt. Bedrijven die de Workstation-software willen gebruiken, moeten een of meer Pro-licenties aanschaffen om de applicatie na de proefperiode te gebruiken.

Voor deze functies en om versleutelde virtuele machines te maken en te beheren, moet u VMware Workstation Pro aanschaffen. De Pro-versie bevat Unity Mode voor Mac-gebruikers, die de Windows-interface verbergt, en waarmee je het Dock kunt gebruiken om Windows-applicaties te starten.

VMware Station is compatibel met de volgende hostplatforms:

  • De meeste 64-bit Linux-distributies.
  • Windows 7 en hoger (alleen 64-bits).
  • Windows Server 2008 R2 en hoger.

Beste voor Mac-gebruikers: VMware Fusion

Image
Image

Fusion is gemaakt door dezelfde mensen die VMware Workstation voor Linux en Windows hebben gemaakt en heeft in feite dezelfde ervaring die Workstation biedt op het Mac-platform.

Net als VMware Workstation is Fusion Player gratis voor persoonlijk gebruik. Fusion Pro kan worden gekocht voor zakelijke doeleinden of voor individuen die toegang nodig hebben tot de geavanceerde functiesets.

Het heeft wel wat Mac-specifieke functionaliteit, zoals ondersteuning voor 5K iMac-schermen, gemengde retina- en niet-retina-configuraties. Fusion bevat Unity Mode, die de Windows-desktopinterface verbergt en je Windows-applicaties vanuit het Dock laat starten alsof de apps gewone apps voor macOS zijn.

De gratis en betaalde versies van Fusion kunnen Windows vanaf een Boot Camp-partitie draaien als een gast-VM-instantie, waardoor het niet meer nodig is om opnieuw op te starten wanneer u heen en weer schakelt.

VMware Fusion is compatibel met de volgende hostplatforms:

macOS/OS X 10.13 en hoger

Beste gratis optie: Oracle VM VirtualBox

Image
Image

Voor het eerst uitgebracht in 2007, is deze open-source hypervisor gratis beschikbaar voor thuis- en zakelijk gebruik.

Het uitbreidingspakket, dat USB-ondersteuning en andere basisfuncties bevat, is alleen gratis voor persoonlijk gebruik.

VirtualBox ondersteunt verschillende gastbesturingssystemen, waaronder alle Windows-versies variërend van XP tot 10, Windows NT en Windows Server 2003. Het kan VM's draaien met Linux 2.4 en hoger, Solaris, OpenSolaris en OpenBSD. Je kunt ook de klok terugdraaien en OS/2 of DOS/Windows 3.1 gebruiken, of het nu voor nostalgische doeleinden is of om oude favorieten zoals Wasteland of Pool of Radiance te spelen in de natuurlijke omgevingen van de games.

U kunt macOS ook in een VM uitvoeren met behulp van VirtualBox. Deze functie werkt echter alleen als het hostbesturingssysteem ook op een Mac staat.

Apple staat niet toe dat macOS werkt op hardware die niet van Apple is. U kunt macOS niet legaal uitvoeren op een virtuele machine, tenzij de hostomgeving macOS is.

VirtualBox voert meerdere gastvensters tegelijk uit en biedt een mate van draagbaarheid. Een VM die op de ene host is gemaakt, kan worden overgebracht naar een andere host met een ander besturingssysteem.

Het draait op oudere hardware, herkent de meeste USB-apparaten en biedt een bibliotheek met gasttoevoegingen die gratis en eenvoudig te installeren zijn. Deze toegevoegde functies omvatten de mogelijkheid om bestanden en klembordinhoud over te zetten tussen de host- en gastbesturingssystemen, 3D-virtualisatie en video-ondersteuning om veelvoorkomende problemen met beelden op een VM te verminderen.

De website van het product biedt verschillende zelfstudies en een reeks virtuele machines die op maat zijn gemaakt om aan specifieke ontwikkelingsbehoeften te voldoen.

Oracle VM VirtualBox heeft een groeiende ontwikkelaarsgemeenschap die regelmatig nieuwe releases publiceert en een actief gebruikersforum met bijna 100.000 geregistreerde leden. Het trackrecord van VirtualBox verzekert dat het zal blijven verbeteren en zal dienen als een VM-oplossing voor de lange termijn.

VirtualBox is compatibel met de volgende hostplatforms:

  • De meeste Linux-distributies.
  • macOS/OS X 10.13 en hoger.
  • Solaris 11 en hoger.
  • Windows 8.1, Windows 10, Server 2012, Server 2012 R2, Server 2016 en 2019.

Beste voor het uitvoeren van Windows en macOS: Parallels Desktop

Image
Image

Een oude favoriet van Mac-enthousiastelingen die af en toe Windows moeten gebruiken, Parallels draait naadloos Windows- en Mac-applicaties naast elkaar.

Gebaseerd op uw primaire gebruik voor Windows, optimaliseert Parallels systeem- en hardwarebronnen voor een Windows-ervaring die aanvoelt als een echte pc.

Parallels biedt de meeste functies van een betaald VM-product en veel functies die specifiek zijn voor de Mac, zoals het openen van websites in IE of Edge vanuit een Safari-browser en Windows-waarschuwingen die worden weergegeven in het Mac Notification Center. Bestanden kunnen tussen de twee besturingssystemen worden gesleept, evenals inhoud op het klembord. Parallels wordt geleverd met een speciale cloudopslagruimte die kan worden gedeeld met macOS en Windows.

Een veel voorkomende misvatting over Parallels is dat het alleen voor Windows kan worden gebruikt in een gast-VM. Hiermee kunt u Chrome OS, Linux en een ander exemplaar van macOS uitvoeren.

Er zijn drie versies van Parallels beschikbaar, elk geschikt voor een bepaald publiek. Gebruik de standaardeditie als u voor het eerst overstapt van een pc naar een Mac of regelmatig Windows-toepassingen gebruikt. Het bevat de basistoolset samen met 8 GB VRAM en 4 vCPU's voor elke gast-VM. Het kost een eenmalige vergoeding van $ 79,99.

De Pro-editie, bedoeld voor softwareontwikkelaars, testers en andere ervaren gebruikers, integreert met Microsoft Visual Studio en bekende ontwikkelaars en QA-tools zoals Jenkins. Het biedt 24 uur per dag ondersteuning via e-mail en telefoon, geavanceerde netwerktools en de mogelijkheid om zakelijke cloudservices te gebruiken. Het heeft 128 GB vRAM en 32 vCPU's voor elke VM. Parallels Desktop Pro Edition is beschikbaar voor $ 99,99 per jaar.

De Business Edition bevat al het bovenstaande, samen met gecentraliseerde beheer- en beheertools. Het heeft ook een volumelicentiesleutel waarmee u Parallels-instanties over afdelingen en organisaties kunt uitrollen en beheren. Parallels Desktop Business Edition kost $ 99,99 per jaar.

Parallels is compatibel met de volgende hostplatforms:

macOS/OS X 10.13 en hoger

Beste voor (sommige) Windows 10-gebruikers: Hyper-V Manager

Image
Image

Microsoft bevat Hyper-V Manager voor professionele, zakelijke of academische versies van Windows 10. Als ingebouwde functie ondersteunt het deep linking binnen het Windows 10-hostbesturingssysteem en een reeks gastbesturingssystemen, waaronder verschillende versies van Windows, Linux en oude systemen zoals MS-DOS.

Microsoft biedt een gratis ontwikkelaarsversie van Windows 10 voor Hyper-V Manager, met volledige licentie voor gebruik binnen de virtuele omgeving.

Als je Windows 10 Pro, Enterprise, Education of Windows 8 (en 8.1) Pro of Enterprise gebruikt, bekijk dan deze krachtige hypervisor met alle functies.

Beste voor Linux-gebruikers: QEMU

Image
Image

QEMU is vaak de hypervisor bij uitstek voor Linux-gebruikers, op basis van het prijskaartje van nul dollar en eenvoudig te perfectioneren emulatietools voor het volledige systeem. De open-source emulator simuleert een reeks hardware-randapparatuur, met behulp van dynamische vertaling voor ideale prestaties.

Het draaien van virtuele KVM-machines wanneer u QEMU als virtualizer gebruikt, kan resulteren in bijna-pariteitsprestaties op de juiste hardware, waardoor u bijna vergeet dat u een VM gebruikt.

Administratieve privileges zijn alleen vereist in bepaalde scenario's met QEMU, zoals wanneer u toegang moet krijgen tot USB-apparaten vanuit een gast-VM. Dit komt zelden voor bij dit type software, wat een zekere flexibiliteit toevoegt aan de manieren waarop u het kunt gebruiken.

Aangepaste versies van QEMU zijn beschikbaar voor macOS en Windows. Het merendeel van de gebruikers heeft echter de neiging om Linux-computers als host te hebben.

QEMU is compatibel met de volgende hostplatforms:

  • De meeste Linux-distributies.
  • macOS 10.5 of hoger (10.7 aanbevolen) via de Homebrew-pakketbeheerder.
  • 32-bit Windows en 64-bit Windows (nieuwere versies werken niet meer met Windows XP).

Aanbevolen: