HDDErase v4.0 Gratis softwareprogramma voor het wissen van gegevens

Inhoudsopgave:

HDDErase v4.0 Gratis softwareprogramma voor het wissen van gegevens
HDDErase v4.0 Gratis softwareprogramma voor het wissen van gegevens
Anonim

HDDErase is een opstartbaar programma voor gegevensvernietiging dat werkt door het vanaf een schijf te laten lopen, zoals een cd of dvd, of een diskette.

Omdat dit programma wordt uitgevoerd voordat het besturingssysteem is geladen, kan het niet alleen elk besturingssysteem wissen, maar zelfs het besturingssysteem dat u voornamelijk gebruikt, zoals alles wat u op de C:-schijf heeft.

Deze recensie is van HDDErase versie 4.0, uitgebracht op 20 september 2008.

Meer over HDDErase

HDDErase is een programma met alleen tekst, wat betekent dat er geen knoppen of menu's zijn die je kunt gebruiken om ermee te werken. Selecteer om te beginnen Download Freeware Secure Erase Utility op de downloadpagina om hdd-erase-web.zip. te krijgen

De gemakkelijkste manier om het te gebruiken is vanaf de opstartbare ISO-image die bij de download is geleverd, genaamd HDDErase.iso. U kunt ook elk gewenst opstartmedium maken (floppy, schijf, flashstation, enz.) en het bestand HDDERASE. EXE ernaar kopiëren.

Het meegeleverde tekstbestand, HDDEraseReadMe.txt, bevat informatie over het maken van de opstartschijf. Je kunt ook onze gids lezen over het branden van een ISO-afbeeldingsbestand als je wat meer hulp nodig hebt bij dat deel van het proces.

De enige methode voor het opschonen van gegevens die HDDErase ondersteunt, is Secure Erase, maar dit is waarschijnlijk de allerbeste die er is.

Hoe HDDErase te gebruiken

Zodra je het programma hebt opgestart op het apparaat waarop je het hebt geïnstalleerd, kun je hoogstwaarschijnlijk even wachten totdat het volledig is geladen en de standaardopties worden geaccepteerd.

Dit is hoe het scherm eruit zal zien als je HDDWissen van een schijf start:

  1. Er worden meerdere regels tekst weergegeven en u krijgt vervolgens verschillende opstartopties om uit te kiezen. Laat het scherm een time-out krijgen zodat het de allereerste optie kiest genaamd Boot with emm386 (meest compatible), typ anders 1 en druk dan op Enter.

    Image
    Image

    Als het programma niet goed opstart, kun je terugkeren naar deze stap en een andere optie uit die lijst selecteren door het nummer ernaast in te voeren.

  2. Er worden meer regels tekst weergegeven en er wordt gevraagd naar het gebruik van de cd of het wijzigen van de configuratie. Laat dit scherm ook een time-out hebben.
  3. Nadat er wat meer tekst is weergegeven, krijgt u een stationsletter die overeenkomt met de schijf. Hier voert u de opdrachten in om HDDErase te gebruiken.

    Voer HDDERASE in. Als dat niet werkt, probeer dan de EXE-bestandsextensie aan het einde toe te voegen door HDDERASE. EXE. in te voeren

  4. Op het volgende scherm, wanneer u wordt gevraagd of u wilt doorgaan, voert u Y in om de wizard te starten.

    Image
    Image
  5. Druk op een willekeurige toets om door te gaan naar de volgende stap, dit is slechts een disclaimer.
  6. De wizard bestaat uit nog enkele bevestigingsvragen en andere vragen waarvoor u Y nog een paar keer moet invoeren.
  7. Als je een scherm ziet over het selecteren van het apparaat dat moet worden gewist, zoek dan naar een optie waar daadwerkelijk iets naast staat en niet degene die GEEN zeggen. Zodra je die hebt gevonden, voer je de letter en het cijfer ernaast in, zoals P0.

  8. Om het optiemenu op het volgende scherm te openen, typt u opnieuw Y.
  9. Voer 1 in op het volgende scherm. De andere opties zijn voor het wijzigen van de actieve harde schijf en het afsluiten van het programma zonder de harde schijf te wissen.
  10. Voer ten slotte nog een keer Y in om daadwerkelijk te beginnen met het wissen van de schijf.
  11. Als het klaar is en je wordt gevraagd om de LBA-sector te zien, kun je N kiezen om te voltooien of Y om te lezen het serienummer en modelnummer van de schijf die is gewist.
  12. Als u terug bent in het hoofdmenu, voert u E in om HDDErase af te sluiten.
  13. U kunt nu de schijf, het flashstation, enz. verwijderen.

HDDErase voor- en nadelen

Er is niet veel aan deze tool te haten, behalve dat het niet wordt gebruikt zoals je typische "dubbelklik om te openen"-programma:

Wat we leuk vinden

  • Wist alles op een schijf.
  • Ondersteunt de enige ingebouwde reinigingsmethode van een harde schijf.
  • Zeer gemakkelijk te gebruiken.
  • Ondersteunt het wissen van elk besturingssysteem.
  • Kleine downloadgrootte.

Wat we niet leuk vinden

Je moet opstarten vanaf een cd/dvd of diskette om het te gebruiken.

Gedachten over HDDErase

Ook al werkt deze tool niet vanuit een besturingssysteem zoals een gewoon programma, het is nog steeds heel gemakkelijk te gebruiken. Zoals je hierboven hebt gelezen, hoef je maar een paar keer een sleutel in te voeren om een harde schijf te verwijderen.

We vinden het ook prettig dat de gedownloade bestanden erg klein zijn. Met ongeveer 1-3 MB krijgt u alle bestanden die nodig zijn om de software uit te voeren.

HDDErase Alternatieven

Als je de eenvoudige interface van HDDErase leuk vindt, maar meer keuzes wilt voor een methode voor het opschonen van gegevens, zou DBAN of CBL Data Shredder een betere pasvorm zijn, omdat ze allebei meerdere ondersteunen dan HDDErase.

Aanbevolen: