De 5 beste geocaching-apps

Inhoudsopgave:

De 5 beste geocaching-apps
De 5 beste geocaching-apps
Anonim

Voor de meeste mensen omvat geocaching het gebruik van de officiële Geocaching-app, die hieronder wordt vermeld. Er zijn echter verschillende andere die u misschien beter vindt of die functies hebben die goedkoper zijn dan in de officiële app.

Hier worden de beste geocaching-apps vermeld, sommige gratis en sommige waarvoor betaling vereist is. In de kern werken de meeste op dezelfde manier: log in op uw Geocaching-account om toegang te krijgen tot uw informatie en gebruik vervolgens de app om caches te vinden. Elke app die toegang heeft tot Geocaching gebruikt dezelfde kaart als elke andere geocacher, wat betekent dat welke app je ook gebruikt, dezelfde caches op de kaart verschijnen.

Sommige van deze apps hebben echter functies die in andere niet worden gevonden. Met één app kun je bijvoorbeeld kaarten downloaden om toegang te krijgen tot caches, zelfs zonder internetverbinding, wat perfect is voor die momenten waarop je in afgelegen gebieden aan het geocachen bent. Een andere kan het gemakkelijk maken om de caches die je op het scherm ziet te filteren om de caches te verbergen die je hebt genegeerd of die je zelf hebt geplaatst, of om de caches te markeren die je later van dichterbij wilt bekijken.

Tenzij je upgradet naar Geocaching Premium, zullen de meeste van deze apps je geen uitgebreide details tonen voor meer dan drie caches binnen een periode van 24 uur. Met andere woorden, als je de volledige details van drie caches op één dag bekijkt, moet je nog een dag wachten om er nog drie te zien. Je kunt nog steeds basisgegevens bekijken en ernaartoe navigeren, maar niet alle informatie over de cache wordt weergegeven.

Geocaching

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig ontwerp maakt het gemakkelijk te begrijpen.
  • Caches die nog niet zijn gevonden, zijn eenvoudig te herkennen op de kaart.
  • Werkt met zowel Android- als iOS-apparaten.
  • Je kunt naar de cache navigeren met een andere GPS-app op je telefoon.

Wat we niet leuk vinden

  • Gratis functies in andere apps zijn niet gratis in deze.
  • Kan geen nieuwe geocaches indienen via de app.

Het is geen verrassing dat een van de betere gratis geocaching-apps de officiële app is, Geocaching genaamd. Je kunt het gebruiken om naar geocaches te zoeken, te loggen dat je een bepaalde cache wel of niet hebt gevonden, en meer.

Omdat er echter ook een premium-versie beschikbaar is, is de gratis app in sommige opzichten beperkt. Als je echter niet om de geavanceerde functies geeft, kun je Geocaching nog steeds gebruiken om heel veel geocaches te vinden zonder een cent te betalen.

Met de gratis versie van Geocaching kun je naar geocaches zoeken op locatie, geocachetype (alleen traditioneel of evenement), trackingcode en GeoTours. Je kunt ook de moeilijkheidsgraad en terreinclassificatie van een geocache bekijken, de beschrijving van de geocache lezen, de persoon die de geocache heeft geplaatst een bericht sturen, geocaches met anderen delen en loggen of de geocache is gevonden.

Geocaching Premium is beschikbaar via de app waarmee je toegang hebt tot alle soorten geocache, kaarten offline kunt downloaden, de Trails-kaarten kunt gebruiken voor off-road geocaching, betere zoekopdrachten kunt uitvoeren bij het zoeken naar geocaches, en meer.

U kunt de premium-versie een jaar lang betalen voor $ 29,99 ($ 2,50 /maand) of maandelijks voor $ 5,99 /maand.

Deze app werkt op zowel Android- als iOS-apparaten.

Cachly

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Lijkt sterk op de officiële Geocaching-app.

  • Er is geen maandelijkse betalingsvereiste.
  • Het loggen van caches is eenvoudig met sjablonen.
  • Filteropties laten je bepaalde soorten caches verbergen.
  • Werkt met Apple Watch.

Wat we niet leuk vinden

  • De app is niet gratis.
  • Geen Android-versie.

Dit is geen gratis geocaching-app, maar in tegenstelling tot de officiële hierboven genoemde, vereist het slechts een eenmalige betaling om functies zoals offline vectorkaarten, lijsten en geavanceerde zoekmogelijkheden te krijgen.

Zodra je een bepaalde cache via Cachly bekijkt, kun je de menuknop gebruiken om caches in de buurt te vinden. Dit is echt een handige functie om snel naar meer te zoeken binnen een redelijke afstand van degene waar je aan werkt.

Met de zoekopties kun je met Cachly geocaches verbergen die je al hebt gevonden, zodat je ze niet verwart met nieuwe op de kaart. Het kan ook je verborgen geocaches verbergen, genegeerde caches uitsluiten, inactieve caches van de kaart verwijderen en gearchiveerde geocaches uitsluiten.

Een andere functie die het vermelden waard is, is handig wanneer je een lijst met te vinden geocaches maakt. Je kunt bepaalde caches met de hand uitkiezen en ze aan een aangepaste lijst toevoegen, maar je kunt ook naar geocaches zoeken en zelfs filteren als je wilt, en vervolgens alle zichtbare caches in een lijst opslaan. Dit maakt het heel eenvoudig om caches in bulk aan een lijst toe te voegen.

Je kunt ook notities toevoegen aan een cache voor persoonlijk gebruik, caches markeren zodat ze opvallen in de kaart- of lijstweergave, synchroniseren met Apple Watch om caches te vinden zonder je telefoon te hoeven pakken, ondersteunt importeren en GPX-bestanden exporteren (opgeslagen GPS-gegevensbestanden) en sneller toegang krijgen tot sjablonen voor het loggen van caches.

Er zijn meer functies beschikbaar als je je abonneert op Geocaching Premium via de Geocaching-website of app.

Deze app kost $ 4,99 en werkt op iPhone, iPad en Apple Watch.

c:geo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Caches en kaarten kunnen worden opgeslagen voor offline gebruik.
  • Je kunt caches loggen zonder internetverbinding.
  • Met een handtekeningsjabloon kunt u caches gemakkelijker en sneller loggen.
  • Uw eigen favoriete GPS-navigatie-app kan worden gebruikt om de cache te vinden.
  • Er zijn geen kosten of maandelijkse betaling om het te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Ondersteunt geen iOS.

Deze gratis Android-geocaching-app is niet per se het mooiste dat je ooit zult installeren, maar het heeft wel veel handige functies die je niet krijgt met de officiële Geocaching-app.

Het is handig om een lokale lijst met c:geo te gebruiken, zodat je handmatig kunt kiezen welke caches je wilt zoeken en dan alleen die caches op je kaart kunt zien, zelfs zonder internetverbinding. Je kunt ze zelfs filteren op afstand, type, grootte, terrein, moeilijkheidsgraad, attributen, status en andere criteria.

Met offline logboekregistratie werkt de app alsof je online bent, zelfs als je offline kaarten of gedownloade caches gebruikt. Als je eenmaal verbonden bent met internet, kun je je opgeslagen log gebruiken om het echt te loggen via internet.

U kunt variabelen gebruiken wanneer u een handtekeningsjabloon instelt, zoals het automatisch invoegen van de huidige datum en tijd, het terreinniveau, de naam van de eigenaar en meer om een handtekening te configureren die verandert voor elke cache waarvoor u een logboek schrijft.

c:geo laat je een primaire en secundaire navigatiemethode kiezen, zoals een kompas, een externe kaart-app, Google Maps (lopen/fietsen/vervoer/rijden) of Maps.me. Je kunt ook sleutelen aan geavanceerde instellingen zoals hardwareversnelling, energiebesparende modus, de oriëntatiesensor, de database-opslaglocatie en de GPX-import/export-directory.

Hier zijn enkele andere opmerkelijke functies die u in deze app zult vinden: zoeken naar caches op lengte- en breedtegraad, adres, gebruiker, trefwoorden en traceerbaar; nabijgelegen cache-optie; lijst caches die u onlangs hebt bekeken; een "Ga naar"-optie om onmiddellijk te beginnen met navigeren naar een set coördinaten vanaf een andere coördinaten; cachefilter om ofwel alle cachetypes te tonen of alleen traditionele caches, multi-caches, mystery caches, giga-event caches, earthcaches en verschillende andere; vind caches die zich in de buurt van een andere cache bevinden; een "persoonlijke notitie" -optie om informatie over een cache op te slaan die alleen u kunt zien; waypoint-extractor; en deel caches met anderen via e-mail of een andere app voor delen.

Deze app werkt alleen op Android.

GeoCaches

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er is geen rommel omdat er niet veel opties zijn.
  • De kaart kan worden gefilterd om alleen bepaalde items weer te geven.
  • Veel gemakkelijker te gebruiken dan de meeste geocaching-apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen met iPhones en iPads.
  • Kan niet zo volledig worden aangepast als de andere apps in deze lijst.
  • De optie om een melding te krijgen in de buurt van een cache moet handmatig worden ingesteld.

GeoCaches is een veel eenvoudigere geocaching-app dan de andere in deze lijst. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en bevat niet te veel instellingen, dus het kiezen van het gebruik ervan is vrij eenvoudig. Omdat het echter zo eenvoudig is, zul je niet veel aanpassingsopties vinden (maar misschien is dat maar goed ook).

Als je op een cache op de kaart tikt, wordt er een S, D, T weergegeven in het pop-upvenster. Die verwijzen naar de grootte, moeilijkheidsgraad en terreinniveaus; hoe lager het getal, hoe kleiner de cache, of hoe minder moeilijk te vinden. U kunt op de cache tikken voor meer informatie en om de beschrijving, het logboek en eventuele beschikbare hints weer te geven.

Omdat er niet veel instellingen in deze app zijn, zijn de enige echte wijzigingen die je kunt aanbrengen in het kaarttype (satelliet, terrein, enz.), Toon/verberg gevonden caches die je al hebt gevonden, toon/verberg caches die inactief zijn en filter resultaten op grootte, moeilijkheidsgraad en terreinniveaus.

Iets dat niet zo geweldig is aan deze geocaching-app, is dat je niet voor elke cache met een algemene instelling meldingen kunt inschakelen. In plaats daarvan moet je naar het informatievenster van een bepaalde cache gaan en Meld me in zone 300m. aanzetten

Een ander ding dat we niet leuk vinden aan deze app, is dat als je de in-app-navigatie niet wilt gebruiken en in plaats daarvan je eigen navigatie-app wilt gebruiken, je beperkt bent tot het gebruik van alleen Apple Maps. Open hiervoor de details van de cache en tik op Export om de coördinaten naar Apple Maps te sturen.

iOS-apparaten kunnen GeoCaches installeren, dus het werkt voor je iPad en je iPhone.

Geocache Placer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan meerdere caches bijhouden.
  • Toont de minimale afstand die caches van elkaar kunnen vinden.

Wat we niet leuk vinden

  • Geeft geen bestaande caches weer, alleen caches die je zelf via deze app plaatst.
  • Werkt alleen op Android.
  • In het begin moeilijk te gebruiken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze app niet bedoeld om geocaches te vinden, maar om er zelf een te maken. Het maken van een geocache is vrij eenvoudig, maar je moet ervoor zorgen dat de coördinaten precies goed zijn, zodat gebruikers de geocache nauwkeurig kunnen vinden via de app die ze gebruiken.

Geocache Placer biedt een manier om meerdere plaatsen op te slaan met behulp van hun coördinaten in plaats van een adres zoals de meeste navigatie-apps. Zodra je de coördinaten hebt verzameld van de plaats(en) die je aan de Geocaching-service wilt toevoegen, gebruik je de Places-knop om ze allemaal te vinden, waar je op kunt tikken om te openen en deel ze vervolgens met jezelf met de ingebouwde deelknop (stuur bijvoorbeeld de coördinaten naar je e-mail zodat je ze op een computer kunt openen en voeg ze toe via de Geocaching-website).

Een ander kenmerk dat het vermelden waard is, is de cirkel van 161 m/528 ft die u op de kaart kunt leggen. Omdat caches alleen op meer dan 161 meter van een andere kunnen worden geplaatst, is de cirkel een geweldige manier om visueel te zien hoe ver je van je laatste cache kunt gaan om een andere te plaatsen, zodat ze niet worden afgewezen door Geocaching.

Deze geocaching-app kan ook plaatsen importeren en exporteren naar GPX-bestanden. Bovendien zijn er tal van geavanceerde instellingen die u kunt bewerken, zoals het gebruik van min of meer nauwkeurige positioneringsinstellingen, het wijzigen van de vertragingstijd tussen de metingen, het wijzigen van de kaartstijl (satelliet, hybride, terrein, enz.), pas het formaat van de coördinaten aan, en meer.

Deze werkt alleen voor Android-apparaten.

In plaats van te worden aangeboden via de officiële app store, is deze app beschikbaar als APK-bestand van APKPure.com. Leer hoe u APK-bestanden handmatig kunt installeren als u hulp nodig heeft.

Aanbevolen: