Hoe maak je een tijdlijn op Google Slides

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een tijdlijn op Google Slides
Hoe maak je een tijdlijn op Google Slides
Anonim

Wat te weten

  • Als u een tijdlijn van een sjabloon wilt maken, selecteert u Insert > Diagram > Timeline.
  • Als u een geheel nieuwe tijdlijn wilt maken, selecteert u Line en Shape op de Google-werkbalk om het diagram te plotten.

Dit artikel laat je zien hoe je een tijdlijn maakt op Google Presentaties. U kunt de tijdlijndiagrammen als sjablonen gebruiken om tijd te besparen of een geheel nieuwe tijdlijn maken met de ontwerptools in Google Presentaties.

Een tijdlijnsjabloon gebruiken

Een tijdlijn is een speciaal diagram. U kunt dus een van de diagramtypen als sjabloon gebruiken om snel een tijdlijn in te voegen in een Google-dia.

Opmerking:

De standaardtijdlijnsjabloonontwerpen in Google Presentaties kunnen slechts vier tot zes gebeurtenissen weergeven. Je moet een geheel nieuwe tijdlijn maken om meer gebeurtenissen op een tijdlijn te presenteren.

  1. In de dia waar u de tijdlijn wilt plaatsen, selecteert u Insert > Diagram in de Google Slides-werkbalk.

    Image
    Image
  2. Kies in de rechterzijbalk de Tijdlijn sjabloon om een galerij te openen met verschillende tijdlijnontwerpen.

    Image
    Image
  3. Gebruik de Dates en de Colour dropdowns om de tijdlijn in te stellen. De verschillende tijdlijnsjabloonontwerpen worden bijgewerkt om de door u gekozen datums en kleuren weer te geven.

    Image
    Image
  4. Selecteer het sjabloonontwerp dat u in de dia wilt invoegen. Baseer de keuze van de sjabloon op de gegevens die u vooraf wilt instellen, aangezien elke sjabloon een variatie heeft op de datum en tijdelijke aanduiding voor tekst die voor de mijlpalen wordt gebruikt.

    Image
    Image
  5. De tijdlijnsjabloon heeft tijdelijke aanduidingen voor verschillende tijdlijngebeurtenissen (de mijlpalen). Klik op een van deze om de gebeurtenis in het tekstvak met uw gegevens te bewerken. U kunt elk tekstvak aanpassen door de grootte of de locatie te wijzigen. Je kunt de hoofdtijdlijn ook overal op de dia plaatsen.
  6. De elementen op de tijdlijn zijn vormen. Selecteer een element of tekst en maak het op uit de beschikbare opties op de werkbalk. Gebruik bijvoorbeeld Vulkleur voor verschillende tinten voor elk evenement.

    Image
    Image

Tip:

U kunt het uiterlijk van de presentatie aanpassen door het thema en de achtergrondkleur in Google Presentaties te wijzigen.

Hoe maak je een tijdlijn vanaf nul

De standaardtijdlijnontwerpen in Google Presentaties zijn beperkt tot vier, vijf of zes mijlpalen. Het is dus het beste om helemaal opnieuw een tijdlijn te maken als u meer gegevenspunten moet presenteren. U kunt eenvoudige of gecompliceerde tijdlijnen maken met behulp van de opties Vorm, Lijn en Tekst op de werkbalk Dia's.

Laten we een eenvoudige tijdlijn maken met een rechte centrale as en eenvoudige vormen om de verschillende gebeurtenissen weer te geven.

  1. Open de Google Presentaties-presentatie en selecteer de dia voor de tijdlijn.
  2. Trek een rechte lijn voor een eenvoudige centrale as voor de tijdlijn. Selecteer Line > Line op de werkbalk. Teken de lijn op de dia (druk op Shift tijdens het tekenen voor een horizontale of verticale lijn).

    Image
    Image
  3. Selecteer Lijngewicht en Lijnkleur om de dikte en kleur voor de centrale as van de tijdlijn aan te passen.

    Image
    Image
  4. U kunt ook Opmaakopties op de werkbalk kiezen om een slagschaduw of reflectie aan de lijn toe te voegen. U kunt ook Opmaakopties selecteren in het contextmenu door met de rechtermuisknop op de regel te klikken.

    Image
    Image
  5. Om de gebeurtenissen toe te voegen, selecteer Vorm. De vervolgkeuzelijst heeft Vormen, Arrows, Call outs en Equationals mogelijke selecties. Selecteer voor dit voorbeeld de Rounded Rectangle vorm.

    Image
    Image
  6. Voeg de eerste vorm toe (ovaal). Pas het formaat aan en gebruik de Vulkleur, Border color, Border weight enBorder dash menu's om het uiterlijk van de vorm aan te passen.
  7. Selecteer de vorm en druk op Ctrl + D (op Windows, Command + D op Macs) om de vormen langs de lijn te kopiëren en uit te lijnen. Maak zoveel vormen als het aantal gebeurtenissen op de tijdlijn.

    Image
    Image

    Tip:

    Gebruik de visuele hulplijnen in blauw om de vorm precies op gelijke afstanden op de lijn uit te lijnen of sleep ze verder weg om het verschil in de tijd tussen gebeurtenissen na te bootsen. Google Presentaties biedt Snap to Guides en Snap to Grid om objecten op een dia automatisch uit te lijnen.

  8. Je kunt tekstvakken met deze vormen invoegen of toelichtingen maken om de gebeurtenissen te beschrijven.
  9. Select Vorm > Callouts. De standaardoproep heeft de punt naar één kant. Sleep het oranje ankerpunt om de positie van de callout-tip te wijzigen en de blauwe ankerpunten om het formaat van de vorm te wijzigen.

    Image
    Image
  10. Selecteer de Vulkleur, Randkleur, Randgewicht enBorder dash menu's om het uiterlijk van de toelichting aan te passen.

    Image
    Image
  11. Als u alle highlights wilt aanpassen of als groep wilt verplaatsen, selecteert u ze allemaal. Kies vervolgens Arrange > Group.

    Image
    Image
  12. Dubbelklik op een bijschrift en voer de tekst in om de mijlpaalgebeurtenis te beschrijven. Markeer de tekst en ga naar de Align opties op de werkbalk om de tekst binnen de callout te plaatsen. Pas het formaat en de stijl van uw tekst aan met de verschillende tekstopties in de werkbalk.

    Image
    Image

Dit is een basistijdlijn die helemaal opnieuw is gemaakt. Net als elke andere afbeelding bepalen je stijlkeuzes en visuele vaardigheden het uiterlijk van de tijdlijn. Google Presentaties heeft alle opties om u te helpen esthetische tijdlijnen te maken die er consistent uitzien voor uw presentatie.

FAQ

    Hoe maak ik een Jeopardy-game op Google Presentaties?

    De gemakkelijkste manier is om een gratis Jeopardy-spelsjabloon te kopiëren en te gebruiken. Deze Jeopardy-sjabloon wordt geopend in Google Presentaties en bevat instructies voor het bewerken en uitvoeren van de game. Er is ruimte voor vijf onderwerpen en Final Jeopardy, en je kunt je eigen vragen toevoegen.

    Hoe maak ik een opsommingsteken op Google Presentaties?

    Om opsommingstekens aan Google Presentaties-presentaties toe te voegen, opent u de dia en selecteert u het tekstgebied waar u een lijst met opsommingstekens wilt plaatsen. Selecteer Meer (drie stippen) > Lijsten met opsommingstekens Het eerste opsommingsteken verschijnt in het geselecteerde tekstveld in Google Presentaties.

    Hoe maak ik een afbeelding transparant op Google Presentaties?

    Om een afbeelding transparant te maken in Google Presentaties, voegt u de afbeelding in, selecteert u deze, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Opmaakopties. Vouw het Adjustments menu uit om transparantie-opties weer te geven. Sleep de transparantieschuif naar rechts om de transparantie van de afbeelding te vergroten.

Aanbevolen: