Hoe maak je een tijdlijn in Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een tijdlijn in Word
Hoe maak je een tijdlijn in Word
Anonim

Als je een reisplan, planning, projectplan of mijlpalen wilt weergeven, kan een tijdlijnafbeelding effectiever zijn dan platte tekst. Microsoft Word biedt ingebouwde tools en lay-outs om visueel aantrekkelijke tijdlijnafbeeldingen te maken. Hier leest u hoe u met minimale inspanning een tijdlijn in Word kunt maken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013.

Image
Image

Een tijdlijn maken in Word voor Windows

Volg deze stappen om een tijdlijn te maken in Microsoft Word voor Windows.

  1. Open een Word-document.

    Image
    Image
  2. Select Invoegen > SmartArt.

    Image
    Image
  3. Het Choose a SmartArt Graphic dialoogvenster verschijnt.

    Image
    Image
  4. Ga naar het linkermenuvenster en selecteer Proces en kies vervolgens een van de tijdlijntypen.

    Als dit je eerste poging is om een tijdlijn in Word te maken, selecteer je Basic Timeline. Nadat u vertrouwd bent met het maken van een eenvoudige tijdlijn, kunt u iets geavanceerder proberen, zoals de Circle Accent Timeline.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK. Een tijdlijnsjabloon wordt in uw document ingevoegd, samen met een zwevend SmartArt-tekstvenster.

    Image
    Image
  6. In het Typ hier uw tekst paneel, selecteer een tekstvak en typ of plak de inhoud die u wilt toevoegen aan de corresponderende tijdlijnsectie. Elke sectie van de tijdlijn wordt gemarkeerd wanneer de waarde wordt geselecteerd.

    In de onderstaande afbeelding zijn de drie standaardlabels gewijzigd in Beta Release, Testing Phase en Productiestart om een tijdlijn voor softwareontwikkeling te simuleren.

    Image
    Image
  7. Om extra items aan de tijdlijn toe te voegen, gaat u naar het tekstvenster, plaatst u de cursor aan het einde van een willekeurig tekstveld en drukt u op Enter om een nieuwe regel te maken. Om een item op de tijdlijn te verwijderen, gaat u naar het tekstvenster en verwijdert u de hele tekstregel die eraan is gekoppeld.
  8. Standaard worden alle tijdlijnitems weergegeven op het bovenste niveau, waardoor elk een belangrijke of bovenliggende mijlpaal is. U kunt een tijdlijnitem degraderen of promoten, zodat het een submijlpaal wordt. Klik met de rechtermuisknop op het item en selecteer Demote of Promote.

    Image
    Image
  9. Om een item eerder of later in de tijdlijn te plaatsen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Omhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen.

    Image
    Image

Een tijdlijn maken in Word voor macOS

Volg deze stappen om een tijdlijn te maken in Microsoft Word voor macOS.

  1. Open een Word-document.
  2. Select Insert > SmartArt of Insert a SmartArt Graphic, afhankelijk van de versie van Woord.

    Image
    Image
  3. Selecteer Process en kies uit een van de aangeboden tijdlijntypes.

    Als dit je eerste poging is om een tijdlijn in Word te maken, selecteer je Basic Timeline. Nadat u zich op uw gemak voelt, kunt u iets geavanceerder proberen, zoals de Circle Accent Timeline.

    Image
    Image
  4. Er wordt een tijdlijnsjabloon ingevoegd in het document, samen met het zwevende SmartArt-tekstvenster.
  5. Selecteer een tekstvak en typ of plak de inhoud die u wilt toevoegen aan de overeenkomstige sectie. Elke sectie wordt gemarkeerd wanneer op de waarde wordt geklikt.

    In de onderstaande afbeelding zijn de drie standaardlabels gewijzigd om Beta Release, Testfase en te lezen Productiestart om een tijdlijn voor softwareontwikkeling te simuleren.

    Image
    Image
  6. Als u items van de tijdlijn wilt toevoegen of verwijderen, selecteert u Plus (groen) of Minus (rood) in het SmartArt-tekstvenster.
  7. Standaard worden alle tijdlijnitems weergegeven op het bovenste niveau, waardoor elk een belangrijke of bovenliggende mijlpaal is. U kunt een tijdlijnitem degraderen of promoten, zodat het een submijlpaal wordt. Selecteer het en kies vervolgens de pijl naar rechts (Degraderen) of pijl naar links (Promoten) van de SmartArt-tekstwerkbalk.
  8. Om een item naar een eerder of later punt in de tijdlijn te verplaatsen, selecteert u de Omhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen pijlen.

Een andere tijdlijnlay-out gebruiken

Nu je tijdlijn klaar is, wil je misschien overschakelen naar een andere lay-out.

Lay-outwijzigingen hoeven niet permanent te zijn. Experimenteer door verschillende opties te selecteren en te bepalen welke het beste bij uw tijdlijn past.

  1. Selecteer op macOS de tijdlijn zodat deze is gemarkeerd en de sectie SmartArt Design wordt geactiveerd in de Word-werkbalk. Klik in Windows met de rechtermuisknop op de tijdlijn en selecteer vervolgens Layout.

    Image
    Image
  2. Miniatuurafbeeldingen die de beschikbare tijdlijn en proceslay-outs vertegenwoordigen, verschijnen. Selecteer de linker- en rechterpijl op macOS om meer te zien, of scrol omlaag in Windows.

    Image
    Image
  3. Als u wilt zien hoe de tijdlijn eruit zal zien in een bepaalde lay-out, selecteert u deze één keer. De inhoud past zich onmiddellijk aan het nieuwe formaat aan. Om op elk moment terug te keren naar de oorspronkelijke lay-out, selecteert u de Basic Timeline thumbnail.

    Image
    Image

Hoe u het kleurenschema van uw tijdlijn kunt wijzigen

Nadat je de inhoud van de tijdlijn hebt ingevoerd en een lay-out hebt gekozen, is het tijd om de kleuren aan te passen.

Net als bij wijzigingen in de lay-out, worden kleurenschema's onmiddellijk toegepast, maar kunnen ze met één klik worden teruggedraaid. Hierdoor kun je meerdere kleuren proberen totdat je een ideale pasvorm hebt gevonden.

  1. Selecteer op macOS de tijdlijn zodat deze is gemarkeerd en het tabblad SmartArt Design wordt geactiveerd in de Word-werkbalk. Klik in Windows met de rechtermuisknop zodat het contextmenu verschijnt.

    Image
    Image
  2. Selecteer op macOS Change Colors op de werkbalk. Selecteer in Windows Color.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een pop-outvenster met tientallen miniatuurafbeeldingen. Elke preview geeft een ander kleurenschema weer. Om er direct een toe te passen op de tijdlijn, selecteer je de voorbeeldafbeelding.

    Onderaan het dialoogvenster Kleuren wijzigen is er een Afbeeldingen opnieuw kleuren in SmartArt Graphic optie. Dit geldt alleen voor lay-outs die afbeeldingen bevatten. Het heeft geen effect op je tijdlijn en kan worden genegeerd.

    Image
    Image

Hoe u uw tijdlijn kunt verfraaien met SmartArt-stijlen

Naast het wijzigen van de lay-out en het kleurenschema van uw tijdlijn, biedt Word vooraf gedefinieerde SmartArt-stijlen die de beelden verder verbeteren met lijnstijlen, 3D-mijlpaalindicatoren en meer.

Om een SmartArt-stijl toe te passen, selecteert u op macOS de tijdlijn zodat de sectie SmartArt Design wordt weergegeven. Klik in Windows met de rechtermuisknop op de tijdlijn en selecteer vervolgens het pictogram Style.

Selecteer vanaf daar een van de miniatuurafbeeldingen aan de rechterkant van de Word-werkbalk (macOS) of bedek de tijdlijn (Windows) om te zien hoe de respectieve stijl eruitziet wanneer deze wordt toegepast.

Zoals het geval is met lay-outs en kleurenschema's, zijn deze wijzigingen onmiddellijk en kunnen ze ongedaan worden gemaakt door de oorspronkelijke stijl te selecteren.

Aanbevolen: