Fujitsu Diagnostic Tool Review (een gratis HD-testtool)

Inhoudsopgave:

Fujitsu Diagnostic Tool Review (een gratis HD-testtool)
Fujitsu Diagnostic Tool Review (een gratis HD-testtool)
Anonim

Fujitsu Diagnostic Tool is een testprogramma voor harde schijven dat alleen werkt met harde schijven van Fujitsu.

Het programma is beschikbaar in twee vormen: een die vanuit Windows draait als een gewoon programma en een andere die werkt vanaf een diskette, wat betekent dat je het kunt gebruiken ongeacht welk besturingssysteem er op je harde schijf draait.

Image
Image

Deze recensie is van de Fujitsu Diagnostic Tool voor Windows v1.12 en voor DOS v7.0. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over Fujitsu Diagnostic Tool

Fujitsu Diagnostic Tool voor Windows kan worden gebruikt op Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000. De DOS-versie is besturingssysteemonafhankelijk omdat het buiten het besturingssysteem draait, wat betekent dat je het kunt gebruiken op elke computer met harde schijven van Fujitsu.

Zowel de DOS- als de Windows-versie van Fujitsu Diagnostic Tool kan twee tests uitvoeren:

  • Quick Test: Deze Quick Test-test duurt ongeveer drie minuten en voert een willekeurige leestest uit op de harde schijf.
  • Uitgebreide test: Een uitgebreide test voert ook een willekeurige leestest uit, maar omvat ook een oppervlaktetest. De benodigde tijd voor deze test is afhankelijk van de grootte van de harde schijf.

Fujitsu Diagnostic Tool toont de modelnaam, het serienummer, de firmware en het resultaat van elke test van elke schijf.

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Fujitsu Diagnostic Tool Voordelen en nadelen

Gelukkig heeft deze harde schijf tester een aantal mooie voordelen:

Wat we leuk vinden

  • Werkt met alle besturingssystemen.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Windows-versie vereist geen installatie (draagbaar).
  • Beide versies zijn klein van formaat.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen met Fujitsu harde schijven.
  • DOS-versie heeft geen grafische gebruikersinterface.

Gedachten over Fujitsu Diagnostic Tool

De Windows-tool is gemakkelijk te gebruiken omdat er nauwelijks knoppen in het programma zijn, en geen van hen is verwarrend of moeilijk te vinden.

Het meest voor de hand liggende nadeel van Fujitsu Diagnostic Tool is dat u een Fujitsu-harde schijf moet hebben om scans uit te voeren. Als je dat niet doet, kun je nog steeds opstarten naar het disketteprogramma en het Windows-programma uitvoeren, maar geen van beide zal je toestaan om een van de schijven te scannen.

Wat als ik geen harde schijf van Fujitsu heb?

Zoals we hierboven al zeiden, kan dit programma alleen een harde schijf van Fujitsu scannen. Hoewel dit geweldig is als dat het type harde schijf is dat je hebt, is het niet zo geweldig als je het programma opent en ontdekt dat het niets scant.

Gelukkig zijn er verschillende andere gratis testtools voor harde schijven die kunnen worden gebruikt om harde schijven van andere fabrikanten te scannen. Seagate SeaTools, HDDScan en Windows Drive Fitness Test (WinDFT) zijn slechts enkele voorbeelden.

Een paar schijfpartitioneringstools kunnen ook basisoppervlaktetests uitvoeren op uw harde schijven, en ze ondersteunen meestal een breed scala aan HDD's, niet alleen Fujitsu-schijven. MiniTool Partition Wizard Free is een voorbeeld.

Aanbevolen: