Western Digital Data LifeGuard Diagnostic Tool Review

Inhoudsopgave:

Western Digital Data LifeGuard Diagnostic Tool Review
Western Digital Data LifeGuard Diagnostic Tool Review
Anonim

Western Digital Data LifeGuard Diagnostic (DLGDIAG) is een testprogramma voor de harde schijf dat op een flashstation kan worden gezet om op te starten voordat de computer opstart. Western Digital Dashboard is het Windows-equivalent dat als een standaardprogramma wordt uitgevoerd.

Image
Image

Beide programma's - DLGDIAG voor DOS en Western Digital Dashboard - zijn onafhankelijk van het besturingssysteem, wat betekent dat ze werken ongeacht wat er op de harde schijf is geïnstalleerd, maar testen is alleen beschikbaar op Western Digital harde schijven.

Deze recensie is van Western Digital Dashboard v3.7.2.5, die werd uitgebracht op 10 juni 2022; en DLGDIAG voor DOS v5.27, uitgebracht in 2016. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Meer over Western Digital Data LifeGuard Diagnostic

De ondersteunde besturingssystemen voor Western Digital Dashboard zijn 32-bits en 64-bits versies van Windows 11 en Windows 10.

Je kunt Data Lifeguard Diagnostic voor Windows nog steeds gebruiken, maar het wordt niet langer ondersteund sinds Western Digital Dashboard zijn plaats heeft ingenomen. De laatst uitgebrachte versie is nog steeds toegankelijk via die link; het test interne en externe schijven van WD en werkt op Windows 10 tot en met Windows XP.

Aan de slag met het hulpprogramma Western Digital Dashboard is eenvoudig: download het installatiebestand en voer het uit om het te installeren. Net zoals je zou doen met elk Windows-programma.

Het opstartbare programma, Western Digital Data LifeGuard Diagnostic voor DOS, is een programma met alleen tekst, wat betekent dat u uw muis niet kunt gebruiken om er doorheen te navigeren. Maak je geen zorgen dat er DOS staat - je hebt geen DOS nodig of je hoeft er niets van te weten om de tool te gebruiken.

De opstartbare versie vereist wat meer werk, maar is geweldig als je geen Windows gebruikt of er om de een of andere reden niet in kunt komen. Download het installatiebestand in ZIP-formaat en pak het uit. Als dat eenmaal is gebeurd, raadpleegt u deze instructies om de bestanden op een flashstation te krijgen - alleen kopiëren daarheen werkt niet.

Western Digital Dashboard is gemakkelijker te gebruiken dan de DOS-versie, maar ze kunnen beide exact dezelfde functies uitvoeren, met uitzondering van de Windows-versie die Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology (SMART) kan bekijken informatie.

De optie Korte test in Dashboard voert een relatief snelle zelfscan uit, terwijl een uitgebreide test de hele harde schijf controleert op beschadigde sectoren.

Beide versies kunnen ook worden gebruikt om een harde schijf te wissen door de schijf te overschrijven met behulp van de Write Zero-methode voor gegevensopschoning.

Western Digital Data LifeGuard Diagnostische voor- en nadelen

Omdat er ook een opstartbare versie van het diagnostische hulpprogramma van Western Digital is, zijn er enkele nadelen:

Wat we leuk vinden

  • Dashboard voor Windows is gemakkelijk te gebruiken
  • Rustige interface
  • Geeft basisinformatie over de harde schijf weer
  • Beide versies werken ook als een eenvoudig hulpmiddel voor gegevensvernietiging

Wat we niet leuk vinden

  • De DOS-versie kan verwarrender zijn om te gebruiken dan de Windows-versie
  • Vereist een WD harde schijf om te worden geïnstalleerd

Onze gedachten over Western Digital Dashboard & Data LifeGuard Diagnostic

De versie voor Windows is extreem gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen, en toont duidelijk een geslaagde of mislukte markering voor de SMART-status.

Om een scan te starten, gaat u gewoon naar de Extra > S. M. A. R. T scherm en kies de korte of uitgebreide test. We vinden het ook leuk dat je het modelnummer en serienummer van elk apparaat kunt lezen; deze details staan vermeld in het DEVICE DETAILS gebied van het Tools tabblad.

Bij het selecteren van een harde schijf om mee te werken met Western Digital Data LifeGuard Diagnostic for DOS, kunt u alleen het serienummer bekijken. Nadat u blindelings een van de schijven hebt geselecteerd en terugkeert naar het hoofdmenu, wordt de capaciteit van de harde schijf weergegeven, wat handig is om te bepalen met welke schijf u wilt werken.

Aanbevolen: