Speccy v1.32.803 Review (een gratis SysInfo-tool)

Inhoudsopgave:

Speccy v1.32.803 Review (een gratis SysInfo-tool)
Speccy v1.32.803 Review (een gratis SysInfo-tool)
Anonim

Speccy is een gratis systeeminformatietool van Piriform. Met een eenvoudig ontwerp, draagbare ondersteuning en een gedetailleerde lijst van hardware- en softwarecomponenten, is dit het beste hulpprogramma voor systeeminformatie dat beschikbaar is.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snel downloaden en installeren.
  • Toont zeer gedetailleerde informatie voor een breed scala aan componenten.
  • Bevat een overzichtspagina.
  • Kan resultaten op internet publiceren om een openbare URL te krijgen om te delen.
  • Resultaten kunnen worden gekopieerd, afgedrukt of opgeslagen.
  • Kan worden gedownload als een draagbaar programma.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen rapport maken van alleen bepaalde secties.
  • Werkt niet vaak bij.

Deze recensie is van Speccy-versie 1.32.803, uitgebracht op 14 juni 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Als Piriform bekend klinkt, heb je misschien gehoord van enkele van de andere populaire freeware van het bedrijf, zoals CCleaner (een systeem/registerreiniger), Defraggler (een defrag-softwaretool) en Recuva (een gratis programma voor gegevensherstel).

Speccy Basis

Speccy somt, net als alle systeeminformatietools, informatie op die het van uw computer verzamelt met betrekking tot uw CPU, RAM, netwerk, moederbord, grafische kaart, audioapparaten, besturingssysteem, randapparatuur, optische stations en harde schijven.

Piriform's tool werkt met 32-bits en 64-bits versies van Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Een 64-bits versie is opgenomen in de download.

Zie de Wat Speccy Identificeert sectie onderaan deze recensie voor alle details over de hardware en informatie over het besturingssysteem die u kunt verwachten over uw computer met behulp van dit programma.

Gedachten over Speccy

Zoals alle software van Piriform, ziet, voelt en presteert deze beter dan zijn concurrenten, en daarom staat hij bovenaan onze lijst met gratis hulpprogramma's voor systeeminformatie.

We hebben veel programma's gebruikt die rapporteren over de hardware- en softwarecomponenten van een computer, en geen ervan was zo gemakkelijk te gebruiken en te lezen als Speccy. Het is gemakkelijk om rapporten te maken en te delen en om elk onderdeel van het programma te lezen.

Sommige hardwaredetails worden normaal gesproken alleen begrepen als u de computer opent en de informatie rechtstreeks van het onderdeel afleest. Het is fantastisch dat deze software zoveel details bevat dat je geen computer hoeft te openen om het aantal beschikbare moederbordslots of het modelnummer van een apparaat te zien.

We vinden het ook leuk dat er een draagbare optie beschikbaar is. Dit maakt Speccy ideaal voor het meenemen van een flashstation, handig voor het oplossen van problemen of het diagnosticeren van computerproblemen voor uw vrienden en familie.

Dit is zonder twijfel het programma dat we zouden aanraden aan iemand die de informatie van zijn computer goed wil bekijken, maar niet zo'n overweldigende blik dat het moeilijk te gebruiken is.

Wat Speccy Identificeert

Hier zijn alle geweldige dingen over de installatie van je computer waar Speccy je over zal vertellen:

  • Het aantal kernen en threads voor een CPU, evenals de naam, pakket, codenaam, specificatie, model, stapnummer, revisienummer, huidige ventilatorsnelheid, voorraadbus, huidige bussnelheid en de gegevens cachegrootte
  • Totaal aantal geheugenslots op het moederbord met het RAM-type, grootte van kanalen (zoals dubbel), DRAM-frequentie, CAS-latentie, RAS naar CAS-vertraging, RAS-percentage, cyclustijd, bankcyclustijd, opdrachtsnelheid, stroom geheugengebruik, evenals het totale en beschikbare fysieke en virtuele geheugen
  • Netwerkinstellingen zoals DNS-servers, de gebruikte adapter, het openbare en privé-IP-adres, live netwerksnelheid, computernaam, subnetmasker, instellingen voor extern bureaublad, gatewayserver, wifi-informatie, DHCP-informatie, delen en detectie-instellingen, netwerkshares en een lijst met alle momenteel actieve TCP-verbindingen
  • Moederbord fabrikant, model, chipset & southbridge leverancier/model/revisienummer, BIOS merk en datum, open PCI-slots, PCI busbreedte en datalanes, en live spanningsinformatie voor de CPU core/DDR/+12V/ +5V/+3.3V/CMOS-batterij
  • Grafische informatie zoals de monitornaam, resolutie, breedte, hoogte, frequentie en kleurdiepte. Toont ook videokaartinformatie, zoals de fabrikant, model, apparaat-ID, shaders kloksnelheid, revisienummer, matrijsgrootte, releasedatum, live temperatuur, businterface, geheugen, GPU, driverversie en kloksnelheid, geluidsniveau, BIOS-versie, en geheugenkloksnelheid
  • Korte audiodetails zoals de naam van afspeelapparaten, de geluidskaart en opnameapparaten, evenals het type luidsprekerconfiguratie (bijv. stereo)
  • Besturingssysteeminformatie, zoals de Windows-versie, installatiedatum, serienummer, computertype (laptop of desktop), informatie over beveiligingscentrum en antivirussoftware, beveiligingsinstellingen voor groepsbeleid, automatische updatestatus van Windows Update, Internet Explorer /JRE/. NET Framework/PowerShell versienummer, momenteel draaiende services en processen, actieve Taakplanner-taken, gebruikers- en machineomgevingsvariabelen, laatste opstarttijd, huidige uptime en een lijst met systeemmappen
  • Informatie over randapparatuur met de naam van het apparaat, type (draagbaar apparaat, muis, enz.), leverancier en de locatie van het stuurprogramma, datum en versienummer
  • Informatie over optische stations, zoals het mediatype (bijv. dvd-schrijver), apparaatnaam, mogelijkheden (ondersteunt schrijven/verwijderbare media enz.), stationsletter, poortnummer, of media momenteel geladen is en gelezen /schrijfmogelijkheden (cd-r, dvd-rom, dvd+rw, enz.)
  • Opslaggegevens, waaronder de fabrikant van een harde schijf, vormfactor, merk, aantal koppen/cilinders/tracks/sectoren, serienummer, LBA-grootte, aan/uit-telling/tijd, functies (zoals S. M. A. R. T., AAM, NCQ), maximale overdrachtssnelheid, capaciteit, RAID-type en S. M. A. R. T-gegevens (indien ondersteund), zoals de huidige temperatuur, opstarttijd, leesfoutpercentage, opstarturen, zoekfoutpercentage en meer

Aanbevolen: