4 Beste gratis geheugentestprogramma's (september 2022)

Inhoudsopgave:

4 Beste gratis geheugentestprogramma's (september 2022)
4 Beste gratis geheugentestprogramma's (september 2022)
Anonim

Memory/RAM-testsoftware zijn programma's die gedetailleerde tests van het geheugensysteem van uw computer uitvoeren.

Het geheugen dat op uw computer is geïnstalleerd, is erg gevoelig. Het is altijd een goed idee om een test uit te voeren op nieuw aangeschafte RAM om te controleren op fouten. Natuurlijk is een test als deze altijd aan de orde als je vermoedt dat je een probleem hebt met je bestaande RAM.

Image
Image

Als uw computer bijvoorbeeld helemaal niet opstart of willekeurig opnieuw opstart, kunt u problemen hebben met het geheugen. Het is ook een goed idee om het geheugen te controleren als programma's crashen, u piepcodes hoort tijdens een herstart, u foutmeldingen ziet zoals "illegale bewerking", of als u een Blue Screen of Death (BSOD) krijgt - sommige kan "fatale uitzondering" of "memory_management."

Alle genoemde freeware geheugentestprogramma's werken van buiten Windows, wat betekent dat ze allemaal werken, ongeacht of je Windows (11, 10, 8, enz.), Linux of een pc-besturingssysteem hebt. Onthoud ook dat de term geheugen hier RAM betekent, niet de harde schijf, hoewel er gratis testtools voor de harde schijf zijn om je HDD te testen.

MemTest86

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig gratis.
  • Wordt uitgevoerd vanaf een flashstation.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Ondersteunt tot 64 GB RAM.
  • Gebruikt door professionals.

Wat we niet leuk vinden

  • Als programma's als deze nieuw voor je zijn, kunnen de geavanceerde functies verwarrend zijn.
  • Werkt niet vanaf een schijf.

Memtest86 is een volledig gratis, op zichzelf staand en uiterst gebruiksvriendelijk softwareprogramma voor het testen van geheugens. Als je slechts tijd hebt om één geheugentesttool op deze pagina te proberen, probeer dan MemTest86.

Download het programma gewoon van de MemTest86-site en zet het op een flashstation. Start daarna gewoon op vanaf het USB-station en u bent vertrokken.

Hoewel deze RAM-test gratis is, verkoopt PassMark ook een Pro-versie, maar tenzij je een hardwareontwikkelaar bent, zou de gratis download en gratis basisondersteuning die beschikbaar is bij ons en op hun website voldoende moeten zijn.

We raden MemTest86 ten zeerste aan! Het is zonder twijfel onze favoriete tool om RAM te testen.

Er is geen besturingssysteem nodig om een geheugentest uit te voeren. Er is echter wel een besturingssysteem nodig om het programma naar een USB-apparaat te kopiëren. Dit kan met elke versie van Windows, maar ook met Mac of Linux.v9 ondersteunt alleen UEFI-opstart; de v4 BIOS-release (ook via de onderstaande link) is ook beschikbaar.

Als uw geheugentests mislukken, vervang dan onmiddellijk het geheugen in uw computer. De geheugenhardware kan niet worden gerepareerd en moet worden vervangen als deze defect raakt.

Windows Geheugendiagnose

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voert de geheugentest volledig automatisch uit.
  • 100 procent gratis te gebruiken.
  • Oorspronkelijk geleverd door Microsoft.
  • Downloadt snel vanwege de kleine bestandsgrootte.

Wat we niet leuk vinden

  • Is al heel lang niet meer bijgewerkt.

  • Test alleen de eerste 4 GB RAM.

Windows Memory Diagnostic is een gratis geheugentester van Microsoft. Zeer vergelijkbaar met andere RAM-testprogramma's, voert Windows Memory Diagnostic een reeks uitgebreide tests uit om te bepalen wat er mis is met uw computergeheugen.

Download het installatieprogramma en volg de instructies om een opstartbare diskette of ISO-image te maken om op een schijf of flashstation te branden.

Na het opstarten vanaf wat je ook gemaakt hebt, zal Windows Memory Diagnostic automatisch beginnen met het testen van het geheugen en de tests herhalen totdat je ze stopt.

Als de eerste reeks tests geen fouten aantreft, is de kans groot dat je RAM goed is.

U hoeft Windows (of enig ander besturingssysteem) niet te hebben geïnstalleerd om Windows Memory Diagnostic te gebruiken. U hebt er echter wel toegang tot nodig om de ISO-image op de schijf of het USB-apparaat te branden.

Memtest86+

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een gratis geheugentestprogramma.

  • Biedt een bevestiging voor de originele Memtest86-software.

Wat we niet leuk vinden

Net als deze andere tools, is deze volledig op tekst gebaseerd en daarom kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om eraan te wennen.

Memtest86+ is een gewijzigde, en vermoedelijk meer up-to-date, versie van het originele Memtest86 geheugentestprogramma, geprofileerd in de 1 positie hierboven. Memtest86+ is ook helemaal gratis.

We raden aan om een geheugentest uit te voeren met Memtest86+ als je problemen hebt met het uitvoeren van de Memtest86 RAM-test of als Memtest86 fouten met je geheugen meldt en je een uitstekende second opinion wilt.

Memtest86+ is beschikbaar in ISO-formaat om op schijf of USB te branden.

Het lijkt misschien een beetje vreemd dat we Memtest86+ als de 3-keuze rangschikken, maar omdat het zo ongelooflijk veel op Memtest86 lijkt, kun je het beste Memtest86 proberen, gevolgd door WMD, dat anders werkt, waardoor je een meer goed afgeronde reeks geheugentests.

Net als bij Memtest86, heb je een werkend besturingssysteem zoals Windows, Mac of Linux nodig om de opstartbare schijf of flashdrive te maken, wat op een andere computer kan worden gedaan dan degene die moet worden getest.

DocMemory Diagnostic

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen verplichtingen, gratis geheugentestprogramma.
  • Perfect als je computer niet wil opstarten vanaf een schijf of flashstation.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist een diskette.
  • Is al jaren niet meer bijgewerkt.

SimmTester.com's DocMemory Diagnostic is nog een ander computergeheugentestprogramma en werkt op dezelfde manier als de andere programma's die we hierboven hebben genoemd.

Een groot nadeel is dat je een opstartbare diskette moet maken. De meeste computers hebben tegenwoordig niet eens diskettestations. De betere geheugentestprogramma's (hierboven) gebruiken in plaats daarvan opstartbare schijven zoals cd's en dvd's, of opstartbare USB-drives.

We raden aan om DocMemory Diagnostic alleen te gebruiken als de hierboven genoemde geheugentesters niet voor u werken, of als u nog een bevestiging wilt dat uw geheugen niet werkt.

Aan de andere kant, als uw computer geen schijf of USB-station kan opstarten, wat de bovenstaande programma's nodig hebben, is DocMemory Diagnostic misschien precies wat u zocht.

Aanbevolen: