Security Drones komen mogelijk naar een winkelcentrum bij jou in de buurt

Inhoudsopgave:

Security Drones komen mogelijk naar een winkelcentrum bij jou in de buurt
Security Drones komen mogelijk naar een winkelcentrum bij jou in de buurt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Israëlisch bedrijf XTEND is van plan drones aan te bieden als bewakers van winkelcentra.
  • De drones zouden telepresence gebruiken en een video van het gezicht van de operator bevatten.
  • De XTEND-drone voegt zich bij een groeiend aantal toepassingen voor onbemande luchtvaartuigen, variërend van defensie tot landbouw.
Image
Image

Een Israëlisch bedrijf stelt voor om vliegende drones in te zetten als virtuele bewakers in Amerikaanse winkelcentra en andere openbare ruimtes.

Het XTEND-drone-ontwerp, dat naar verwachting volgend jaar wordt gelanceerd, zou zich aansluiten bij een groeiend aantal onbemande vliegende voertuigen op de markt met toepassingen variërend van landbouw tot defensie. De XTEND-drone zou op afstand worden bediend met behulp van een videolinksysteem genaamd telepresence.

"De visie van telepresence is om het leven van mensen te redden", zei XTEND-CEO Aviv Shapira in een video-interview. "Waarom zou je jezelf als soldaat, brandweerman of politieagent riskeren door fysiek diep in gevaar te gaan als je een externe machine kunt sturen."

Drones kunnen nuttig zijn als beveiligingsapparatuur, zeggen experts. "De FAA reguleert het gebruik van vliegtuigen die binnenshuis worden gevlogen niet, dus de focus verschuift naar het leiderschap op het gebied van openbare veiligheid, hun verzekeraars en de gemeenschap om te bepalen wat kan en moet worden gedaan in een winkelcentrum of groot bedrijf", Anthony Pucciarella, president van MissionGO, zei in een e-mailinterview. "Er is een haalbare use case voor systemen die na sluitingstijd in een leeg winkelcentrum patrouilleren, zodat minder beveiligingsagenten een groot binnengebied effectiever kunnen bewaken."

Regels staan in de weg

Voor gebruik buitenshuis werken veel openbare veiligheidsorganisaties volgens FAA-regels die strikte limieten hebben voor overvliegende mensen, zei Pucciarella."Deze limieten beschermen mensen op de grond, maar kunnen het ook moeilijk maken voor wetshandhavers om UAS in te zetten voor de beveiliging van winkelcentrums in buitensituaties terwijl het winkelcentrum open is voor zaken", voegde hij eraan toe. "Buiten kantooruren zijn onbemande systemen een geweldig hulpmiddel voor het patrouilleren in grote buitengebieden, ingangen en parkeerplaatsen."

Image
Image

XTEND's drones zullen er niet uitzien als je gemiddelde quadcopter-drone, hoewel het ontwerp nog steeds wordt afgerond, zei Shapira. Zijn bedrijf probeert de drones een letterlijk menselijk gezicht te geven door een videoscherm op te nemen waarop het gezicht te zien is van de persoon die de drones bedient. "Ze zullen een gezicht hebben, dus als je naast hen loopt, kunnen ze je horen en met je praten", voegde hij eraan toe. "We willen ze zo gehumaniseerd mogelijk maken, want er zit een mens aan de andere kant van de besturing."

Ga veilig Alligators zien

Shapira ziet een breed scala aan toepassingen voor de drones van zijn bedrijf, variërend van virtueel toerisme tot inspectie op afstand. Hij gaf het voorbeeld van hoe een van de drones van zijn bedrijf onlangs werd gebruikt om toeristen in Israël van dichtbij en persoonlijk met de natuur te krijgen. "Er is een zeer unieke plek waar alligators leven", zei hij. "Het is erg gevaarlijk om dicht bij deze alligators te zijn, dus we hadden een tour waarbij je de drone naast de alligators liet vliegen en je kunt echt het gevoel hebben dat je er bent."

Drones zijn een groeiende aanwezigheid over de hele wereld. Volgens één rapport zal de wereldwijde dronemarkt groeien van $ 22,5 miljard in 2020 tot meer dan $ 42,8 miljard in 2025. De energiesector zal naar verwachting de grootste industrie op de dronemarkt blijven, maar transport en warehousing groeien het snelst en zullen tegen 2025 de op een na grootste markt zijn, stelt het rapport.

Waarom zou je jezelf riskeren als soldaat, brandweerman of politieagent door fysiek diep in gevaar te gaan als je een externe machine kunt sturen.

De XTEND-drone zal augmented reality (AR) gebruiken om bewakers te helpen bij het patrouilleren in winkelcentra of brandweerlieden bij het bestrijden van branden, zei Shapira. In een mogelijk scenario zou een brandweerman een drone een trap naar de volgende verdieping kunnen sturen. "Door AR te gebruiken, schakelt het tussen zijn eigen realiteit en de realiteit van de drone", voegde hij eraan toe.

XTEND ontwikkelt een AR-systeem waarmee gebruikers meerdere drones tegelijkertijd kunnen monitoren. "Dus als je één drone inzet en je ziet iets op de eerste verdieping, dan kun je een andere drone inzetten op de tweede verdieping en je kunt ertussen springen", zei hij.

Ben je klaar voor vaag humanoïde drones die je bewegingen in het winkelcentrum volgen? De toekomst is vreemder en dichterbij dan je zou denken.

Aanbevolen: