Analogue Pocket is nu de thuisbasis van de eerste videogame ooit gemaakt

Analogue Pocket is nu de thuisbasis van de eerste videogame ooit gemaakt
Analogue Pocket is nu de thuisbasis van de eerste videogame ooit gemaakt
Anonim

Het is één ding om een retro-gameconsole te gebruiken om oude Atari- of Nintendo-titels te spelen, maar het is iets anders om games uit het begin van de jaren zestig op te starten.

Analogue Pocket-bezitters kunnen dat echter wel doen, aangezien de draagbare console zojuist een systeemupdate heeft ontvangen die Spacewar!, een spel uitgevonden door MIT-studenten in 1962.

Image
Image

Ruimteoorlog! is een competitieve shooter voor twee spelers waarin een paar ruimteschepen het tegen elkaar opnemen terwijl ze door de zwaartekracht van een ster navigeren. Het gebruikte een vroege versie van een gamepad voor bedieningselementen en een kathodestraalbuis voor een display.

De verouderde technologie die werd gebruikt om deze game te maken, bood emulatie-uitdagingen, die werden overgedragen aan de externe ontwikkelaar Spaceman. De haven van Spacewar! wordt gebruikt om de nieuwe ontwikkelaarsmodus van de handheld te demonstreren, waarmee externe ontwikkelaars games kunnen maken die specifiek voor het systeem zijn.

Natuurlijk staat de titel van "eerste videogame ooit" ter discussie, aangezien wetenschappers van het Brookhaven National Laboratory in 1958 een tennisspel hebben gemaakt, naast andere experimenten in het hele land tijdens de late jaren 1950 en vroege jaren 1960.

Tennis for Two en zijn neven bleven echter in het lab, terwijl Spacewar! werd een sensatie op universiteitscampussen die de apparatuur hadden om het te gebruiken. Ondanks zijn relatief niche populariteit, wordt het genoemd als de eerste bonafide hit in gaming, Pong en Pac-Man verslaan met een decennium of meer.

De meest recente Analoge Pocket-update brengt ook wat meer handige functies naar de tafel, waaronder opslagstatussen en een referentietool die relevante details naar voren brengt over wat je ook speelt.

Aanbevolen: