Waarom de slechtste laptop ooit gemaakt ook de beste is

Inhoudsopgave:

Waarom de slechtste laptop ooit gemaakt ook de beste is
Waarom de slechtste laptop ooit gemaakt ook de beste is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Alphasmart Neo wint geen prijzen voor specificaties of functies, maar het is een fantastische tekstverwerker die te vinden is op veilingsites voor minder dan $30.
  • De Neo kan weken of maanden werken op een enkele set wegwerpbatterijen.
  • Verrassend genoeg heeft de Neo voor zo'n goedkoop apparaat het beste toetsenbord dat ik ooit heb gebruikt.
Image
Image

Volgens elke gebruikelijke standaard behoort de Alphasmart Neo tot de slechtste laptops ooit gemaakt.

De Neo heeft een klein monochroom LCD-scherm en kan vrijwel alleen tekstverwerking uitvoeren. Dat betekent geen internetten, e-mailen, Netflix, enz. Het is onhandig en lelijk met een donkergroene plastic behuizing.

Maar ik heb ontdekt dat de Neo een onschatbare, afleidingsvrije gadget is die me productiever maakt. Het heeft ongelooflijke functies die geen gewone laptop kan evenaren.

Beweert u dat uw mooie Samsung-laptop een batterijduur van 12 uur heeft? De Neo kan weken of maanden werken op een enkele set wegwerpbatterijen.

Het vreselijke scherm van de Neo kan een voordeel zijn, omdat het geweldig is om te focussen.

Een geweldige tekstverwerker voor minder dan $30

De Neo2 werd uitgebracht in 2007 en stopte in 2013. Hij kostte honderden dollars toen hij nieuw was, maar ik kocht de mijne voor minder dan $30 op eBay. Het was aanvankelijk bedoeld voor de onderwijsmarkt als goedkope tekstverwerker voor kinderen die in de klas misschien ruw met computers omgingen.

De Neo is zo robuust dat gebruikte modellen na al die tijd nog steeds in goede staat verkeren, dus het zou geen probleem moeten zijn om er een op een veilingsite te kopen.

Verrassend genoeg voor zo'n goedkoop apparaat, heeft de Neo het beste toetsenbord dat ik ooit heb gebruikt. Ik ben erg kieskeurig over toetsenborden, en de Neo-versie is licht en veerkrachtig en net luidruchtig genoeg om je fatsoenlijke feedback te geven. Mijn vingers schieten praktisch vanzelf voort.

Het vreselijke scherm van de Neo kan zelfs een voordeel zijn, omdat het geweldig is om te focussen. Ik zit vaak met mijn MacBook Pro en ben van plan een uur aan mijn werk te besteden, en dan merk ik dat ik door een konijnenhol van internetmemes, nieuwsartikelen en e-mails glijd.

Laten we duidelijk zijn; de Neo is meer een draagbaar toetsenbord met slechts de minste hoeveelheid geheugen. De Neo heeft acht afzonderlijke bestanden waarin u kunt typen, en elk bevat ongeveer 51.000 tekens.

Dit lijkt belachelijk beperkt, maar het idee achter de Neo is om werk te produceren in plaats van eindeloze hoeveelheden tijd te besteden aan navelstaren over dingen die je al hebt gemaakt. Daarvoor is het geheugen op de Neo meer dan voldoende.

Delen is zorgzaam

Zodra je iets op de Neo schrijft, moet je het naar een echte computer brengen om het te bewerken en met de wereld te delen. Opnieuw kwam Alphasmart met een briljant eenvoudige oplossing.

Je kunt de Neo2 met een USB-kabel op je computer (MAC/pc) aansluiten, een tekstverwerker openen en op de verzendknop drukken. De Neo typt het helemaal zelf in de aangesloten computer.

Alphasmart heeft verschillende andere tekstverwerkers uitgebracht, die allemaal algemeen verkrijgbaar zijn op eBay. Ik ben een voorliefde voor de Neo2, maar ik bezit ook de Dana Wireless, die draait op het bijna vergeten Palm OS.

Image
Image

Met de Dana kun je apps installeren en heeft hij ook een SD-kaartsleuf voor extra opslagruimte. Het nadeel van de Dana is dat het scherm en de batterijduur lang niet zo goed zijn als de Neo.

Er zijn niet veel concurrenten van de Alphasmart-apparaten. De dichtstbijzijnde gadget die momenteel wordt geproduceerd, is misschien de Freewrite Traveler, een monochrome tekstverwerker die bijna $ 500 kost. De Traveller heeft een oplaadbare batterij met een batterijduur van vier weken.

Er is ook de alleen Japan Pomera DM200, die je op Amazon kunt kopen bij een exporteur voor minder dan $ 400. De DM200 is een intrigerend ogende gadget die opgevouwen op een paperback lijkt. Houd er rekening mee dat de DM200 geen Amerikaanse garantie heeft en dat de menu's in het Japans zijn.

De Pomera en Freewrite zijn verleidelijke opties, maar ik blijf bij mijn Neo. Het doet alles wat het moet doen en niets anders. En als de Neo kapot gaat, kan ik er meer dan 30 kopen voor minder dan de prijs van een enkele MacBook.

Aanbevolen: