Vaarwel Amazon Drive, we kenden je amper

Vaarwel Amazon Drive, we kenden je amper
Vaarwel Amazon Drive, we kenden je amper
Anonim

Amazon sluit zijn Amazon Drive-cloudopslagservice af en richt zich in plaats daarvan op Amazon Photos.

Als je Amazon Drive gebruikt om je foto's en video's op te slaan, zal dat niet lang meer het geval zijn. Het bedrijf heeft bevestigd dat het de cloudservice niet langer zal ondersteunen en het in 2023 volledig zal afsluiten. Maar maak je geen zorgen over de media die je hebt geüpload - het komt allemaal op Amazon Photos terecht.

Image
Image

Dit zal echter geen onmiddellijk proces zijn. Ten eerste worden de Amazon Drive-apps verwijderd uit de Android- en iOS-appstores om te voorkomen dat iemand de service start wanneer deze onderweg is. Enige tijd daarna worden uploads naar de service stopgezet, hoewel uw vermogen om eerder geüploade bestanden te bekijken en te downloaden niet wordt beïnvloed. Ten slotte wordt de service volledig afgesloten en vervangen door Amazon Photos.

Volgens Amazon hoeven Drive-gebruikers niet veel te doen om zich voor te bereiden op de verandering. Foto's en video's die zijn opgeslagen op Amazon Drive zijn naar verluidt al gekopieerd naar Amazon Photos en het enige dat u hoeft te doen, is in plaats daarvan die service gaan gebruiken. Andere soorten bestanden (zoals documenten of incompatibele mediaformaten) worden echter niet verplaatst. Dus als je iets hebt dat niet naar Foto's kan worden overgedragen, moet je het downloaden en ergens anders opslaan voordat het wordt afgesloten.

Image
Image

De sluiting van Amazon Drive begint met het verwijderen van de app op 31 oktober 2022. Het uploaden wordt een paar maanden later, op 31 januari 2023, gestopt. Ten slotte wordt Drive op 31 december 2023 volledig uitgeschakeld. Gebruikers van Android- en iOS-apps kunnen de app blijven gebruiken totdat de service wordt stopgezet, maar de apps zullen na 31 oktober van dit jaar geen ondersteuning meer krijgen.

Aanbevolen: