Vaarwel muziekmemo's, hallo alternatieven

Inhoudsopgave:

Vaarwel muziekmemo's, hallo alternatieven
Vaarwel muziekmemo's, hallo alternatieven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple stopt met de software Muziekmemo's waarmee gebruikers onderweg snel nummers kunnen opnemen.
  • Er zijn enkele uitstekende alternatieven voor degenen die muziekmemo's misschien missen.
  • Muziekmemo's kunnen na maart 2021 niet meer worden gedownload voor nieuwe gebruikers in de App Store.
Image
Image

Ik ben geen muzikant, maar Apple's Music Memos is zo'n handige app dat ik het jammer vond om het nieuws te horen dat deze niet meer leverbaar is.

Music Memos werd uitgebracht in 2016 en heeft tot doel het voor iedereen gemakkelijk te maken om korte fragmenten van een nummer op te nemen. Het beschikt over een ingebouwde tuner en de mogelijkheid om snel back-upmuziek toe te voegen. Het beste is dat er geen leercurve is; druk op de opnameknop en je hebt je eigen extreem eenvoudige opnamestudio. Ik heb het gebruikt om een aantal van mijn eigen nummers op te nemen, die gelukkig nooit zullen worden uitgebracht.

Zelfs bekende muzikanten gebruiken snelle iPhone-opnames om ideeën op te schrijven. De beroemde rockgitarist Eric Clapton vertelde Rolling Stone ooit dat hij flarden van liedjes als memo op zijn telefoon zou opnemen. Taylor Swift zei vorig jaar ook dat ze midden in de nacht spraakmemo's opneemt als ze ideeën voor een nummer bedenkt.

"Mijn telefoon heeft al deze spraakmemo's van drie seconden waarin ik gewoon mompel wat ik denk dat een goed idee zou kunnen zijn, en als je ze nog eens doorneemt, is 97% echt, echt verschrikkelijk," zei Swift in een tv-interview. "Het klinkt als een grizzlybeer," voegde ze eraan toe. "Het klinkt niet eens als een mens."

Meer functies, complexer

Als je op Eric of Taylor wilt lijken, zijn er een heleboel alternatieven op de markt. Geen van hen is zo eenvoudig als muziekmemo's, maar ze zouden het met een klein beetje meer moeite moeten doen.

Mijn favoriete alternatief voor muziekmemo's is Just Press Record ($ 4,99), een zeer gelikte app met een minimalistische interface. De app biedt iCloud-synchronisatie op al uw apparaten en kan transcripties uitvoeren. Helaas mist het de uitstekende functie Muziekmemo's die direct een back-upband voor je zang biedt.

Voor wie op zoek is naar meer functies, is er Ferrite (gratis bij in-app-aankopen), dat is ontworpen om meerdere clips op te nemen en aan elkaar te koppelen. Het is geweldig om onderweg snelle podcasts te maken, maar het kan ook werken als een plek om je muzikale ideeën op te schrijven. De interface van de app is schoon en stelt gebruikers in staat een invoerbron te kiezen als je een externe microfoon gebruikt.

Complexer, maar ook veelzijdiger dan muziekmemo's, AudioShare ($ 3.99) is echt bedoeld voor diegenen die veel audiobestanden moeten ordenen. Het heeft de mogelijkheid om muziek in mappen te ordenen en ook om bestanden te zippen en uit te pakken. Het is echter ook een geweldige muziekrecorder en er zijn tal van manieren om het geluid in de app te bewerken als je het eenmaal hebt vastgelegd.

De app Spire (gratis bij in-app aankopen) heeft een handige functie waarmee je eenvoudig songteksten en songnotities kunt toevoegen. De uitgekiende functies zijn geweldig voor beginners of mensen die zich willen concentreren op het produceren van muziek. Spire stelt automatisch niveaus en tonen in, wat leuk is voor snelle sessies, maar dat zijn echt dingen die je zelf wilt doen als je professionelere opnamen maakt.

De funky ogende AudioMaster (gratis bij in-app aankopen) is bedoeld om puur van te genieten. Het belooft de nummers die je maakt automatisch op te fleuren door het volume te maximaliseren en het geluid te versterken. Het wordt geleverd met 39 presets in verschillende genres, waaronder rock en folk.

Download nu of houd je vrede voor altijd

Misschien wil je een van deze apps downloaden zodra Apple duidelijk maakt dat muziekmemo's niet lang meer duren voor deze wereld. Wanneer u de bijgewerkte app opent, krijgt u een melding dat u uw opnamen naar spraakmemo's moet exporteren.

De waarschuwing verschijnt over zeven dagen opnieuw, zelfs als je hem negeert. Zodra u klaar bent met het exporteren van uw opnamen, bevinden ze zich in een map met de naam 'Muziekmemo's'. Je kunt nog steeds muziekmemo's gebruiken, maar na 1 maart 2021 kun je de app niet meer downloaden als deze nog niet in je aankoopgeschiedenis staat.

Muziekmemo's hebben nooit veel liefde gekregen. Sterker nog, veel mensen wisten niet eens dat het bestond. Toch zijn er tal van alternatieve apps om je muzikale ideeën onderweg vast te leggen.

Aanbevolen: